Isfarë është një krijues i faqes në internet dhe si të kontrolloni se kush është më i miri?

Emri i shpjegon të gjitha – ndërtuesit e faqeve të internetit janë mjete teknologjike, perfekte për bizneset e vogla dhe individët për të krijuar një faqe në internet pa punësuar një zhvillues dhe projektues. Këta ndërtues në internet janë të thjeshtë për t’u përdorur, miqësorë ndaj përdoruesve, dhe shumica e tyre janë falas për t’u përdorur. E thjeshtë si kjo!

A e dini, se më shumë se 1/3 e përdoruesve të internetit thanë që së pari mësojnë për bizneset e vogla kur hulumtojnë në internet? Kjo është arsyeja pse prania juaj në internet është kaq jetike për biznesin tuaj.

Ka shumë përfitime nga përdorimi i një ndërtuesi të tillë të faqes në internet:

 • Ju mund të krijoni dhe mirëmbani një faqe në internet pa ndonjë njohuri mbi kornizat e zhvillimit të internetit dhe gjuhët e kodifikimit;
 • Ju nuk duhet të menaxhoni vetë pritjen tuaj në internet;
 • Ka shumë ndërtues falas të faqeve të internetit / Ne nuk rekomandojmë një ndërtues falas të faqes në internet – të gjithë ata po shërbejnë reklama në faqen tuaj të internetit dhe nuk mund të përdorni emrin e domain. Ju jeni duke marrë me qira një nënfushë nga ndërtuesi /;
 • Ju paguani faturën tuaj në një vend për domenin, hostin dhe ndërtuesin;
 • Mund të shtoni qindra aplikacione me një klik të thjeshtë – Wix ka më shumë se 250 aplikacione në dispozicion / analitikë, forume, galeri, kalendar, komente, sistemi prenotim etj .;
 • Nëse keni një lidhje interneti, mund të përdorni / ndryshoni / menaxhoni faqen tuaj të internetit nga kudo.

Me cilat site mund të krijohen një ndërtues i faqes në internet?

Përgjigja është e thjeshtë: çdo faqe në internet me madhësi të vogël dhe të mesme (më pak se 100k vizitorë mujorë).

Kush duhet të përdorë një ndërtues të faqes në internet?

Nëse nuk doni të shpenzoni:

 • shume para (një uebfaqe mesatare kushton midis 500 £ dhe 10,000 in në total, në varësi të llojit të uebfaqes që dëshironi të krijoni);
 • koha (nga një muaj në gjashtë muaj, në varësi të kompleksitetit),

dhe nuk keni aftësi për kodim dhe dizajn, krijuesit e faqeve të internetit janë për ju!

Me një ndërtues të faqes në internet, ju mund të merrni një faqe në internet dhe të funksionojë në vetëm disa orë, pa përvojë të mëparshme të projektimit të kërkuar.

Lista jonë e ndërtuesve më të mirë të faqes në internet

Siç e përmendëm më lart, në fillim, ne jemi munduar të kërkojmë një ndërtues të faqes në Mbretërinë e Bashkuar, por të gjithë ata ishin një zhgënjim i madh – mungesa e shablloneve / karakteristikave dhe mbështetjes.

Në këtë grafik të Trendeve Google, ne kemi krahasuar vëllimin e kërkimit të ndërtuesve më të njohur të faqeve të internetit në Mbretërinë e Bashkuar – “Wix“,”Squarespace“dhe”Weebly“.

Shtë e lehtë të shihet që, i matur nga vëllimi i kërkimit, Wix ka më shumë se 2 herë kërkime më shumë se Squarespace. Termi i kërkimit Weebly përdoret rreth pesë herë më pak se Wix.

# 1 Ndërtues i faqes në internet Wix

Zgjedhja e redaktorit – Më e popullarizuara dhe e lehtë për t’u përdorur

Ndërtues i faqes në internet

është Wix Ndërtuesi i faqes së duhur Për idenë tuaj?

Wix është për këdo që ka nevojë për një uebfaqe profesionale dhe me pamje të mirë, pa pasur njohuri në programim ose dizajnim. Wix do t’ju kursejë qindra apo edhe mijëra dollarë të punësimit të një projektuesi dhe zhvilluesi të kushtueshëm.

me Wix, ju mund të bëni një uebfaqe interaktive mahnitëse dhe të fuqishme për çdo ide personale ose biznesi, por nuk është për ju nëse kërkoni të ndërtoni një sit kompleks.

Ne do t’ua rekomandonim WIX pa rezerva për faqet e internetit më të vogla – më pak se 20 faqe, për bizneset e vogla, restorantet, dyqanet në internet, përkthyes të pavarur dhe artistë të tillë si aktorë, muzikantë dhe fotografë.

rekuizitë dhe Cons

Jashtëzakonisht i lehtë për t’u përdorur.

500+ modele të jashtëzakonshme në 16 kategori: Biznes, Fotografi, Ushqim, Udhëtim, Freelancer dhe etj.

300+ aplikacione nga Tregu Wix.

99.9% Uptime dhe kohë relativisht e shpejtë e ngarkimit – 500ms.

Ndërtues fleksibël i faqes në internet.

Shume e rendesishme! Nëse doni të ndërroni modelin tuaj në një fazë të mëvonshme, do të duhet të shtoni dhe rregulloni përsëri të gjithë përmbajtjen tuaj nga zero.

Asnjë bisedë live.

Modelet Wix

Wix ka 500+ modele të para-bëra në 16 kategori dhe 60 nënkategori, të gatshme për të instaluar dhe rregulluar menjëherë në vetëm disa klikime.

Modelet Wix

përmbledhje

Të gjitha filluan në vitin 2006 kur Wix ishte një nga të parët që ofroi fundi deri në fund krijuesi i faqes në internet pa ndonjë aftësi teknike ose njohuri teknike.

Wix arriti 110 milion përdorues në vitin 2017, që është shumë më e madhe kur krahasohet me disa nga konkurrentët e saj – Weebly /mbi 40 milion përdorues/ dhe Squarespace /miliona përdorues/. WIX është renditur në NASDAQ dhe gjithashtu kishte reklama në lojërat Super Bowl. Po, për pak më shumë se 10 vjet histori, WIX po bën mrekullisht.

# 2 Ndërtues i faqes në internet Weebly

Më e lehtë për t’u përdorur

Ndërtues i faqes Weebly

rekuizitë dhe Cons

Jashtëzakonisht i lehtë për t’u përdorur

Shumë miqësor për përdoruesit, tërhiqni dhe lëshoni ndërtuesin e internetit

50+ faqosjet e paravendosura të faqeve

Qasja në kodet HTML / CSS të shablloneve

Ndryshoni modelin dhe të gjithë përmbajtjen ekzistuese do të transferohen automatikisht në të ri

Zgjedhje e kufizuar e temave

Disa aplikacione me cilësi të ulët

# 3 Site123 Web Builder

E thjeshtë dhe e drejtpërdrejtë

Site123

rekuizitë dhe Cons

Lehtë për t’u integruar me aplikacione dhe widget

Modelet janë plotësisht të lëvizshme dhe të përgjegjshëm për tablet

Sistemi ADI i shpejtë dhe i dobishëm

Nuk mund të ndryshojë shabllonet pasi faqja juaj të shkojë drejtpërdrejt

Mungesa e fleksibilitetit

# 4 Ndërtuesi i faqes në internet të Sheshit

E bukur dhe elegante

Ndërtues i faqes në internet Squarespace

rekuizitë dhe Cons

Modelet e bukura, të përgjegjshme për celularin, të projektuesve

Opsione të gjera stilimi

Redaktor i stilit të thjeshtë

Të gjitha planet janë pa reklama

Shumë e shtrenjtë

Shtë e vështirë të krijosh faqe interneti shumë-gjuhëshe

# 5 Ndërtuesi i faqes GoDaddy

Më e shpejtë për të punuar me të

ndërtues faqesh në internet

rekuizitë dhe Cons

Shumë e lirë, në krahasim me të tjerët

Krijoni një faqe në internet në disa minuta

Lehtë për t’u përdorur

Ndërtuesi i ri GoDaddy – GoCentral është i shpejtë dhe i thjeshtë

Mungesa e disa veçorive

Shtë e vështirë të personalizohet

# 6 Ndërtues i faqes në internet Jimdo

Performanca e mirë e faqes

Në vitet e fundit, Jimdo është bërë një nga ndërtuesit kryesorë të faqeve të internetit, me ndërtuesin e tij të thjeshtë për t’u përdorur.

ndërtues i faqes jimdo

rekuizitë dhe Cons

Shumë intuitiv me zvarritje dhe rënie

Të gjitha modelet janë optimizuar për pajisjet mobile

Redaktor i stilit të thjeshtë

Të gjitha planet janë pa reklama

Ndërtuesi i zvarritjes dhe rënies nuk ka asnjë funksion vrojtimi

Nuk është një zgjedhje e mirë për dyqan online

Mungesa e fleksibilitetit të disa shablloneve

Shënimet

[1] REZULTATI I PËRGJITHSHËM – Ne morëm 10 kritere jetësore, secili i shënuar nga 0 në 100 – Lehtë për t’u përdorur, Kosto, Uptime, Mbështetje, Dizajn, Blogim, Përshtatje, E-Tregti, Karakteristika, Inovative. Me elementin “rezultati total”, ne jemi munduar të përmbledhim pikat kryesore, që mund t’ju ndihmojnë të merrni një vendim më të mirë. Për të kuptuar më mirë tabelën tonë të krahasimit, ne ju sugjerojmë të lexoni rishikimet tona të hollësishme për secilin ndërtues të faqes në internet.

[2] PSE ZGJIDHME? – Kjo është për të përmbledhur të gjitha me disa fjalë të thjeshta. Cili është avantazhi më i madh i secilit ndërtues të faqes në internet dhe / ose kujt i përshtatet më shumë?

[3] WEBITET E FUQUAR – Numri i përgjithshëm i faqeve të internetit të mundësuar nga secili ndërtues i faqeve në miliona. Të dhënat jepen nga vetë kompanitë. Ne i përdorim këto të dhëna për të dhënë një ide të përafërt, sa i madh është krijuesi specifik i faqes në internet! Ky nuk është numri i pajtimeve të paguara ose përdoruesve aktivë!

[4] PLANI FALAS – Disa ndërtues të faqeve të internetit po ofrojnë “plane falas” ose “prova falas”, por këto plane kanë shumë kufizime. E RNDSISHME – nëse doni një ndërtues falas të internetit, do të merrni reklama në Wix, Weebly dhe SITE123 (i cili nuk duket super profesional). Ju nuk do të jeni në gjendje të lidhni emrin e domain (ju duhet të përdorni nënfushën e tyre, për shembull, http://YOURNAME.jimdofree.com)

[5] Llojet e mbështetjes Ne kontrolluam të gjitha llojet e mbështetjes të secilit ndërtues të faqes në internet – pavarësisht nëse ka 24/7 ose jo.

 • Wix – Ndihma telefonike është në dispozicion – e hënë-e enjte, 5 e mëngjesit.
 • Weebly – ka mbështetje me email, telefon dhe bisedë live, të disponueshme të hënën-e premte, 6 e mëngjesit – 6 të mëngjesit; E Shtuna-E Dielë 5 e mëngjesit 5 pasdite.
 • Site123 – Biseda live është në dispozicion 24/7 dhe ekipi mbështetës është jashtëzakonisht i dobishëm
 • Squarespace – Mbështetje 24/7 e-mail. Mbështetje e bisedës live – E hënë-E Premte, 4 e mëngjesit në 8 ET.
 • GoDaddy – GoDaddy aktualisht nuk ofron mbështetje përmes postës elektronike. GoDaddy ofron telefon 24/7, dhe mbështetje për biseda të drejtpërdrejta – të gjithë ditën e hënë – të Premte.
 • Jimdo – nuk ka chat live dhe mbështetje telefonike; A ka E-Mail dhe bazë të njohurive

[6] EMRI I PLANIT – Ne zgjodhëm dhe krahasuam planin më të lirë të secilit ndërtues të faqes në internet, i cili nuk po shërben për reklama.

[7] PRICE – Mimi mujor për planin e krahasuar, i paguar çdo vit.

 • Wix – £ 3 / muaj – Lidhni një domen; £ 6 / muaj – Combo; 50 8,50 / muaj – Pafund; 18 / / muaj – VIP
 • Weebly – £ 3 / muaj – Lidhni një domen; £ 5 / muaj – Starter; £ 8 / muaj – Pro; 17 / / muaj – Biznes
 • Site123 – $ 10.80 / muaj – Premium
 • Squarespace – 12 dollarë në muaj – Personal; 18 dollarë në muaj – Biznes
 • GoDaddy – 99 4.99 / muaj – Personal; 99 6.99 / muaj – Biznes; 99 10.99 / muaj – Business Plus; 19,99 £ / muaj – Dyqan Online
 • Jimdo – 5 € / muaj – Pro; 15 € / muaj – Biznes

[8] faturuar – Të gjitha çmimet janë për një vit të plotë të ardhurash të gjitha menjëherë.

[9] RUAJTJA – Hapësira në internet, e njohur edhe si hapësirë ​​e magazinimit, nënkupton sasinë e hapësirës në një server në internet që i ndahet faqes tuaj në internet nga ndërtuesi i faqes në internet (sasia totale e të gjithë skedarëve të tekstit, imazhet, skriptet, bazat e të dhënave, postat elektronike dhe skedarët e tjerë).

[10] bandwidth – niveli i trafikut dhe sasia e të dhënave që mund të transferojnë midis faqes tuaj, përdoruesve dhe pjesës tjetër të internetit.

[11] – Të gjitha planet e krahasuara janë pa ADS. Për shembull, Wix nuk po shërben ADS në këto plane: Combo, Pafund, VIP, Business Basic, Business Pro dhe VIP Premium Business Business.

[12] LIDHNI DOMAIN – Të gjitha planet e krahasuara janë me opsionin për të lidhur domenin tuaj, për shembull, faqja juaj mund të duket si YOURNEWWEBSITE.COM, në vend të YOURNEWWEBSITE.WIX.COM.

[13] E LEHT TO PRDORIMI – për një djalë të teknologjisë, të gjithë krijuesit e faqeve në internet janë të lehtë për t’u përdorur. Ne e bazuam rezultatin tonë në reagimet, morëm nga ju. (Sa komplekse është ndërfaqja dhe ndërtuesi i tërheqjes dhe tërheqjes? A keni nevojë për aftësi kodimi / dizenjimi? Në sa minuta, faqja juaj e internetit mund të jetë e gjallë dhe etj?).

[14] COST – Kompanitë e krijuesve të faqes në internet po shesin kaq shumë gjëra për ju, si shtojca, tema, aplikacione, modele me porosi, madje edhe disa pyetje komplekse të mbështetjes. Ne shënuam, bazuar në shumën minimale që ju kërkuan, faqja juaj të jetë plotësisht funksionale dhe e gjallë.

[15] uptime – është një metrikë që përfaqëson përqindjen e kohës në të cilën faqja juaj e internetit është e gjallë. Për shembull, nëse faqja juaj është e zbritur për një ditë, çdo vit, koha e ngritjes do të jetë 99,73%.

[16] SUPPORT – Kjo metrikë bazohet në llojet e mbështetjes, kohën për t’u përgjigjur, sa e saktë është zgjidhja e parë etj.

[17] DESIGN – Sa tema, janë ato të koduara falas, të përgjegjshme dhe profesionale? Cila është cilësia e projektimit?

[18] Blogim – Cilat funksione specifike për Blogging janë dhënë (analitikë, kategori, ngulitur një pjesë të komenteve, faqerojtës social, një veçori kërkimi etj.)? Në fakt, platforma më e mirë e blogjeve është WordPress! Platforma të tjera të mira janë Tumblr dhe Blogger.

 • Wix – mund të shtoni analitika, faqerojtës social, seksionin e komenteve në një postim dhe një veçori kërkimi + dhjetëra modele të bukura në blog, por asnjë mënyrë për të shtuar arkivat dhe RSS në një blog
 • Weebly – Analizë e hollësishme në punën e blogut tuaj, shtoni një Feed RSS, arkiv i qasjes së lehtë, seksioni i komenteve, një tipar kërkimi dhe bookmarking social.
 • Site123 – A ka analytics, bookmarking social, një tipar kërkimi dhe një burim RSS, por nuk ka kategori, arkivim dhe një seksion komentesh.
 • Squarespace – Analizë e detajuar, Afishoni kategoritë e blogjeve, lejoni komente, shtoni një RSS Feed, një veçori kërkimi dhe faqerojtës social.
 • GoDaddy – Unë nuk ju sugjeroj të përdorni GoDaddy për një sit të thjeshtë për blogezim. Për shembull, ju aktualisht nuk mund të arkivoni ose shtoni komente në një postim.
 • Jimdo – Jimdo është një platformë e mirë për të krijuar një blog në. Dizajni i shkollës së vjetër është pika më e dobët e Jimdo.

[19] Përshtatje – Sa fleksibël është ndërtuesi i faqes në internet, që do të thotë se si mund të bëni një sasi të konsiderueshme të personalizimeve të faqes?

 • Wix – Modelet janë plotësisht të personalizueshme, por pasi të zgjidhni modelin tuaj, nuk mund ta ndryshoni! Personalizimi i përparuar aktualisht nuk mbështetet në dyqanet Wix.
 • Weebly – Jo aq fleksibël në personalizimin e modeleve të dizajnit dhe asnjë kontroll mbi atë faqe si duket në celular.
 • GoDaddy – Më e keqja nga të gjitha, është pothuajse e pamundur të krijoni një faqe interneti unike!

[20] E-COMMERCE – Ne kemi vlerësuar se sa e mirë është platforma për tregtinë elektronike, a ju lejon të dizajnoni, zhvilloni, tregtoni dhe shesë çdo lloj malli për konsumatorët në të gjithë botën.

Shopify është një nga platformat më të mira të tregtisë elektronike që ka gjithçka që ju nevojitet për të shitur në internet, në mediat sociale, ose personalisht.

 • Wix – Pronarët e bizneseve që planifikojnë të marrin pak më pak se 200 mallra. Ju mund ta krijoni uebfaqen tuaj të duket profesionale, me dhjetëra tema të para-bërjes së tregtisë. Do të keni mundësi të filloni një sistem pagese përmes ndërfaqes me disa klikime të thjeshta.
 • Weebly – Në përgjithësi, me të gjitha tiparet që merrni me Weebly eCommerce (përpunuesit e integruar të pagesave PayPal, Stripe dhe Square; karroca e integruar plotësisht e blerjeve; faqet, faqet e dyqaneve dhe kategoritë, kërkimi i filtruar i produktit etj), i kombinuar me ndërtuesin e tij tërheqës dhe rënie , Weebly është një platformë e mirë për të ndërtuar faqen tuaj të tregtisë elektronike.
 • Squarespace – Ju ofron një sërë mjetesh vërtet të plotë për të krijuar një faqe interneti plotësisht funksionale të e-commerce.
 • GoDaddy – Ne nuk ju rekomandojmë
 • Jimdo – Ne nuk ju rekomandojmë

[21] TIPARET – Ne kontrolluam të gjitha tiparet e secilit ndërtues të faqes në internet, si numri i shablloneve, aplikacioneve, shtojcave, fonteve, etj. Të gjithë ndërtuesit e krahasuar kanë veçoritë themelore (domen personal, kuti postare, analitikë, forma, mjete SEO, Chat, mjete sociale , etj)

[22] INOVATIVE – Një faktor shumë i rëndësishëm për ne! Ne kemi vlerësuar se si secili ndërtues po zhvillohet me kalimin e kohës (hartimi i temave, shablloneve të reja, mjetet, aplikacionet, veçoritë, etj.)

[23] SSL FALAS – Të gjithë ndërtuesit janë duke siguruar Let Encrypt, i cili është një autoritet falas, automatik dhe i hapur çertifikate nga jofitimprurësi Grupi i Kërkimit të Sigurisë së Internetit

[24] DOMA FALAS 1-VITE – Shumica e ndërtuesve, si dhe shumica e kompanive pritëse, ofrojnë një domain falas .COM / .NET / .ORG kur së pari blini një shërbim prej tyre.

[25] BLOG – E ndërtuar në seksionin Blog (PO ose JO).

[26] E-COMMERCE – Opsioni i tregtisë (PO ose JO).

[27] NDURTIMI I FORM FORS – Opsioni ndërtues i formularit (PO ose JO). Një krijues i formave është një mjet që ju lejon të krijoni forma të personalizuara që përdoren për të mbledhur dhe azhurnuar një gamë të gjerë informacioni, si kontakti, reagimi, etj..

[28] Uebfaqja e eksportit – A është e mundur të eksportoni faqen tuaj të internetit (PO ose JO). Le të themi, ju keni vendosur të transferoheni në një shërbim tjetër ose të ndaloni përkohësisht faqen tuaj të internetit, me këtë opsion, ju mund të shkarkoni të gjitha të dhënat tuaja (skedarë dhe media) dhe t’i importoni ato në një shërbim / host / ndërtues tjetër më vonë.

[29] RETINA LEXONI – Websiteshtë faqja juaj e internetit RETINA LEXONI (Po ose Jo). Kjo frazë u shpik nga Apple me Iphone3. Retina e gatshme lidhet me një ekran në një pajisje që ka një densitet mjaft të lartë pixel që syri i njeriut nuk mund të krijojë pixel specifikë.

[30] OPERIONI RESTOR – Rivendosja ose opsioni i rimëkëmbjes (PO ose JO). Nëse rrëmuani, jeni në gjendje të rivendosni informacionin nga kopjet rezervë të krijuara më herët.

[31] APOS IOS & ANDROID – Opsioni i Aplikacionit celular (PO ose JO). Ju mund ta shndërroni faqen tuaj në një aplikacion mahnitës, duke rritur përvojën e përdoruesit dhe CTR.

[32] GAZETE – Opsioni i Buletinit (PO ose JO). Marketingu i buletinit është metoda me të cilën ju mund të dërgoni përmbajtje informuese dhe të përqendruar në produkt përmes një emaili në një listë të pajtimtarëve.

[33] SITET E MESME – Mundësia e anëtarësimit (PO ose JO). Me opsionin e anëtarësimit mund të vendosni disa ose të gjithë përmbajtjen e faqes tuaj në një zonë të kufizuar (vetëm anëtarët mund të hyjnë në të).

[34] SHBURBIMI EBUIL INBUILT – Opsioni i brendshëm i postës elektronike (PO ose JO).

[35] Redaktorët e shumtë – Opsion i shumë redaktuesve (PO ose JO). Ju jeni në gjendje të caktoni redaktorë të shumtë në përmbajtjen tuaj.

[36] DONACIONET – Modul dhurimi (PO ose JO). Me këtë modul, ju mund të filloni të grumbulloni para për një kauzë.

[37] SHUMËGJUHËSH – Opsioni shumëgjuhësh (PO ose JO). Ju jeni në gjendje të ndryshoni gjuhën e faqes tuaj.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me