Llojet e faqeve të internetit për t'u ndërtuar me shembujPavarësisht nëse jeni i ri në zhvillimin e uebit ose jeni me përvojë, mund të jetë e dobishme të njihni ose kujtoni veten, për llojet e ndryshme të faqeve të internetit për të ndërtuar.


Nëse doni të filloni një biznes ose të mësoni zhvillim në internet, të dini se çfarë është e mundur kur bëhet fjalë për llojin e faqes së internetit që mund të krijoni është e dobishme. Do të zbuloni se çfarë mund të arrini.

Nëse jeni me përvojë, duke marrë parasysh llojin tjetër të faqes së internetit për të krijuar mund t’ju ndihmojnë të zgjidhni se cilat projekte dëshironi të pranoni, për çfarë lloj agjencie dëshironi të punoni ose llojin e klientit që dëshironi të shërbeni në biznesin tuaj.

Të shohësh shembuj mund të shërbejë si frymëzim edhe në punën tënde. Ju mund të filloni të kuptoni se cilat faqe në internet dëshironi të krijoni, çfarë lloji të uebfaqes jeni më i mirë në ndërtim dhe si mund të përmirësoheni me tendencat aktuale të projektimit.

Pra, këtu janë lloje të ndryshme të faqeve të internetit për të ndërtuar, si funksionojnë ato dhe si mund të krijoni një shembull me secilin lloj të uebfaqes.

Llojet e faqeve të internetit për të ndërtuar: Një paralajmërim

Llojet e faqeve të internetit të listuara më poshtë shoqërohen me shembuj të botës reale të vendeve të njohura.

Ndërsa kjo nuk është aspak një listë e plotë, është një pikë e shkëlqyer fillestare me disa burime për t’ju ndihmuar të filloni në krijimin e tyre.

Ndërsa çdo lloj uebfaqeje mund të ndërtohet me një larmi mjetesh dhe programesh të ndryshme, ato janë të gjitha shembujt e shkëlqyeshëm kur është fjala për t’iu përgjigjur pyetjes “Cilat janë faqet e internetit që mund të krijoj?”

Secili prej llojeve të faqeve të internetit për të ndërtuar do të ketë burime dhe mjete të listuara që janë përdorur për të krijuar atë lloj uebfaqeje. Por, pasi të jetë regjistruar një burim, ai nuk do të përsëritet nëse një faqe tjetër në listë e përdor atë.

Prandaj, ndjehuni të lirë të përzieni dhe përputheni me burimet e listuara kur të keni vendosur të filloni ndërtimin e faqes tuaj.

1 – Uebsajtet e biznesit të vogël (Kompania e kafesë Joe)

Shembull i llojit të internetit të biznesit të vogël. Uebsajti i kafesë Joe.

Gjatë dy dekadave të fundit, është bërë e rëndësishme që dyqanet me tulla dhe llaç të kenë një faqe në internet. Me kalimin e kohës, bëhet më e rëndësishme. Tani, ju gjithashtu duhet të keni një prani të mediave sociale.

Becomeshtë bërë kritike sepse interneti është bërë një domosdoshmëri në jetën tonë sesa risia që dikur ishte dekada më parë.

Ne jo vetëm që shikojmë video argëtuese, por paguajmë faturat tona, komunikojmë, organizojmë jetën tonë, punojmë dhe blejmë për shumicën e gjërave, nga sende ushqimore dhe mobilje deri tek rrobat, elektronika dhe gjithçka në mes.

Kjo është arsyeja pse bizneset duhet të kenë një faqe në internet që është miqësore për përdoruesit dhe duhet të jetë në gjendje të sigurojë shpejt të gjitha detajet që i nevojiten klientit.

Këto detaje përfshijnë orë të funksionimit, detajet e kontaktit, detajet e vendndodhjes me një hartë, dhe detaje të tjera të rëndësishme. Mund edhe të përfshijë aftësinë për të rezervuar shërbime ose për të vendosur porosi në internet.

Për këto lloje të uebfaqeve të përdorura në këtë shembull të veçantë, mund të instaloni dhe përdorni burimet e mëposhtme nëse keni një faqe WordPress:

2 – Uebfaqet e Portofolit (Studio Signorella)

Cilat janë faqet e internetit që ju ndihmojnë klientët e tokës? Uebfaqet e portofolit. Kjo faqe shembulli është e Studio Signorella.

Cilat janë faqet e internetit për të ndërtuar nëse doni të shfaqni punën tuaj? Typeshtë lloji i portofolit të faqes në internet. Ata shfaqin imazhe të projekteve ose artit tuaj në një galeri fotografish.

Imazhet nuk duhet të rregullohen në një rrjet, por ato shpesh janë, siç është në modë. Kur një përdorues klikon mbi një imazh, ata jo vetëm që e shohin atë në detaje më të mëdha, por me më shumë aspekte të punës suaj në atë projekt të veçantë.

Një sit portofoli është një faqe interneti ideale për të krijuar nëse dëshironi të drejtoni punëdhënësit ose klientët e mundshëm në shembuj të punës tuaj, në mënyrë që të punësoheni shpejt.

Një faqe “kontakti” ose “më punësoni mua” shpesh përfshihet gjithashtu, kështu që ekziston një mënyrë e thjeshtë për të kontaktuar me ju për punën e mundshme.

Këtu janë burimet që përdor ky shembull si dhe ato që ju nevojiten për të bërë këtë lloj uebsajti:

3 – Uebfaqe Jofitimprurëse (Instituti Jane Goodall)

Një uebfaqe për të krijuar është për organizatat jofitimprurëse. Shembulli është i Institutit Jane Goodall.

Llojet jofitimprurëse të faqeve të internetit synojnë të ofrojnë informacione për një bamirësi, si dhe një mënyrë për dhurimin e njerëzve. Ndërsa thjesht mund të siguroni një numër telefoni për njerëzit që të telefonojnë, kjo është moda mjaft e vjetër.

Në ditët e sotme, ju mund të krijoni një faqe interneti jofitimprurëse për një bamirësi që pranon dhurime direkt në faqen e tyre të internetit.

Nëse jeni një profesionist i pavarur duke kërkuar një lloj uebsajti për të krijuar, lloji jo-fitimprurës i uebfaqes është një opsion i shkëlqyeshëm. Bamirësit shpesh kërkojnë ndihmë për krijimin e një faqe në internet pasi ato zakonisht janë me një buxhet të rreptë dhe nuk kanë mundësi të punësojnë një agjenci të madhe.

Një tip i mirë jo-fitimprurës i një faqe në internet ka një kopje të patëmetë të shitjeve. Ajo me të vërtetë duhet të tërheq përdoruesit për të dhuruar. Procesi gjithashtu duhet të jetë i drejtpërdrejtë.

Shembulli i mësipërm ka një karrocë blerëse dhe sistem arka për të pranuar dhurime në internet, si dhe mjetet më poshtë, të cilat mund t’i përdorni gjithashtu për të krijuar këto lloje të faqeve të internetit:

4 – Uebfaqet e Blogut (Matt Mullenweg)

Llojet e tjera të faqeve të internetit për t'u ndërtuar janë bloget. Ky shembull është i blogut të Matt Mullenweg.

Fjala “blog” është forma e shkurtër për “blog”. Shtë një ditar dixhital. Filloi si një prirje për individët, por u rrit pasi bizneset filluan t’i përdorin ata për të azhurnuar klientët, si dhe për të ofruar përmbajtje të vlefshme dhe informuese.

Këto lloje të faqeve të internetit thjesht mund të ofrojnë materiale leximi. Por, ata gjithashtu mund të shesin produkte si një libër i shkruar nga autori i hapësirës ose hapësira e reklamave.

Dallimi midis një blog dhe një faqe të internetit të rregullt është se një blog është një faqe interneti për të krijuar nëse dëshironi të publikoni vetëm artikuj në blog. Uebfaqja tipike ka veçori dhe përbërës të tjerë si llojet e tjera të faqeve të internetit në këtë listë.

Ata janë lloji i uebfaqes për tu krijuar nëse dëshironi të ndani me shpejtësi azhurnimet e jetës me miqtë dhe familjen.

Ose, ju mund të filloni një blog që kronikon udhëtimin tuaj specifik. Shumë njerëz e bëjnë këtë për të fituar një vijim të madh. Pastaj, ata mund të shesin hapësirë ​​reklamimi dhe të fitojnë para duke bërë diçka që ata pëlqejnë ose tashmë do të bënin.

Përcaktimi i një blogu është mjaft i thjeshtë. Kjo është rasti me shembullin e mësipërm dhe burimet që përdoren:

5 – Uebfaqet personale (Jane Fonda)

Llojet e tjera të faqeve të internetit përfshijnë faqet e internetit personale si ky shembull i faqes së Jane Fonda.

Cilat janë faqet e internetit për figurat publike dhe ndikuesit? Websitesshtë uebfaqe personale, që e vendos emrin e faqes në faqen kryesore dhe qendrore.

Ky është një lloj uebsajti për të krijuar nëse dëshironi të paraqitni një person si markë. Karakteristika përcaktuese e një uebfaqe personale është titulli, i cili është personi për të cilin bëhet fjalë faqja.

Përveç kësaj, nuk ka konventa për ato që mund të përfshijnë këto lloje të faqeve të internetit. Në përgjithësi, lënda që mbulohet është një temë që shprehet me të vërtetë dhe në tonin, stilin dhe këndvështrimin e personalitetit.

Një uebfaqe personale është, siç thotë vetë emri, personal. Pra, ju mund të zgjidhni të publikoni vetëm postime në blog, ose mund të zgjeroni dhe shesni mallra, të krijoni një komunitet dhe më shumë.

Uebfaqja personale e Jane Fonda ka të instaluar burimet dhe mjetet e mëposhtme që mund t’i gjeni të dobishme nëse vendosni se kjo është një nga faqet e internetit që do të ndërtoni për projektin tuaj të ardhshëm:

6 – Uebsajtet e e-commerce (Ripley e besoni apo jo!)

Dyqani i Ripley besoni ose jo eCommerce.

Me një dyqan eCommerce, ju mund të shesni produkte dhe shërbime në internet. Këto lloje të faqeve të internetit përmbajnë përbërës si faqet e produktit me butona që ose çojnë direkt në faqen e arkëtimit për të përpunuar pagesën, ose artikujt mund të vendosen në një karrocë virtuale.

Artikujt mblidhen atje derisa blerësi të jetë gati për arka dhe të vendosë porosinë e tyre.

Ata janë lloji i faqeve të internetit për të ndërtuar nëse doni të fitoni para nga njëra anë, ose dëshironi të filloni një biznes.

As nuk duhet të kushtojë shumë për tu vendosur. Për shembull, mund të përdorni platforma me kosto efektive ose falas dhe softverë si WordPress dhe WooCommerce, Squarespace ose Wix vetëm për të përmendur disa.

Ekzistojnë shumë më tepër softuer me çmim më të lartë në dispozicion, por sigurisht që mund të krijoni një dyqan eCommerce pa to. Ose, mund t’i shtoni ato më vonë pasi biznesi juaj rritet.

Këtu janë burimet dhe mjetet e tjera që përdoren në dyqanet e Ripley’s Believe It or Not eCommerce, të cilat mund t’i gjeni të dobishme nëse kjo nga llojet e faqeve të internetit që dëshironi të ndërtoni:

7 – faqet e internetit të ngrohta (Newlyn)

Faqja e internetit e ngrohtë Newlyn.

Këto lloje të faqeve të internetit për t’u ndërtuar kanë të bëjnë me tema specifike. Për shembull, Uebfaqja e Newlyn ka në qendër rreth shërbimeve të tipografisë për bizneset.

Faqet e këqija janë lloji ideal i uebfaqes për të krijuar nëse dëshironi të futeni zero në audiencën tuaj, ose keni një audiencë me një interes specifik.

Krijimi i një uebsajti të ngrohtë për këto qëllime mund t’ju ndihmojë të fitoni më shumë ndjekës dhe klientë ose klientë sepse mund të strukturoni uebfaqen për të synuar një grup specifik njerëzish.

Kjo është në krahasim me krijimin e një siti që tërheq apel për një audiencë të gjerë, e cila është e vështirë sepse të gjithë janë të ndryshëm. Pra, mund të jetë e vështirë të apelosh tek të gjithë.

Se si i ndërtoni këto lloje të uebfaqeve është më së miri dhe cilat do të funksionojnë për ngrohtësinë tuaj. Ju mund të zgjidhni të kombinoni elemente nga llojet e tjera të faqeve të internetit.

Për shembull, ju mund ta bëni faqen tuaj të ngrohtë në një dyqan online, ose në një forum, ose wiki gjithashtu.

Këtu janë disa burime që faqja Newlyn përdor që mund t’i gjeni të dobishme për ndërtimin e këtij lloji të faqes në internet:

8 – Uebfaqet e Portofolit (TV Plutoni)

Një shembull faqesh argëtimi: Pluto TV.

Kur është fjala për t’iu përgjigjur pyetjes, “Cilat janë faqet e internetit që duhet të ndërtojnë tjetër?” opsionet shpesh të anashkaluara janë lloje argëtimi të uebfaqeve.

Në shembullin e mësipërm, Pluto TV, ju mund të transmetoni TV live në internet dhe falas. Ekzistojnë lloje të tjera të faqeve të internetit për t’u krijuar për qëllime argëtimi. Ju gjithashtu mund të krijoni një sit për të shkëmbyer muzikë, ebooks, video dhe vlogs, si dhe çdo gjë tjetër që është argëtuese.

Merrni frymëzim nga llojet e tjera të faqeve të internetit dhe kombinoni argëtimin me eCommerce, anëtarësimin, wiki dhe faqet e internetit të forumit, për shembull.

Ju mund të krijoni një sit anëtarësie si Netflix që shet abonime të paguara në uebfaqen e tyre të transmetimit të videove. Ju madje mund të krijoni diçka të ngjashme, por që ka një wiki dhe forum, kështu që shikuesit mund të mësojnë dhe diskutojnë shfaqjet dhe filmat e tyre të preferuar.

Sinqerisht, ju mund të ndërtoni çfarëdo lloji të faqes në internet që ju nevojitet për qëllime argëtimi.

Këtu janë burimet dhe mjetet që përdor Pluto TV dhe që mund t’i përdorni gjithashtu nëse dëshironi të krijoni këto lloje të faqeve të internetit:

9 – Uebfaqet e Revistës dhe Lajmeve (New Yorker)

Uebfaqja e New Yorker.

Ekzistojnë gjithashtu revista ose lloje të lajmeve të faqeve të internetit për të ndërtuar për projektin tuaj të ardhshëm. Për dallim nga blogjet, ata janë përqendruar në gazetari sesa në interesa personale.

Me këto lloje të uebfaqeve mund të krijoni një dalje të re lajmesh në internet, një modë dixhitale, ose revistë me interes të veçantë si për industri të ndryshme, ose hobi.

Ju gjithashtu mund të ndërtoni këto lloje të uebfaqeve me një veçori abonimi premium. Vizitorët mund të paguajnë për t’u regjistruar për të lexuar më shumë se vetëm disa artikuj në ditë, ose të jenë në gjendje të lexojnë më shumë se disa paragrafë të secilit artikull.

Këto lloje të uebfaqeve për tu ndërtuar zakonisht kanë një strukturë dhe plan urbanistik të pastër, minimal, në mënyrë që elementët e faqeve të mund të theksojnë siç duhet artikujt e publikuar. Në këtë mënyrë, elementë si sfondi nuk e tejkalojnë përmbajtjen për të rritur angazhimin e përdoruesit.

Këtu janë disa burime dhe mjete që shembulli i mësipërm, The New Yorker, përdor. Ju mund t’i instaloni dhe përdorni ato për këto lloje të uebfaqeve për të ndërtuar:

10 – Uebfaqet e Forumit (Forumi i Mbështetjes së WordPress.org)

Forumi i mbështetjes së WordPress.org.

Llojet e faqeve të forumit ofrojnë një mënyrë të organizuar për të publikuar diskutime mbi temat publike. Përdoruesit mund të regjistrohen në mënyrë që ata të fillojnë dhe të kontribuojnë në diskutime, dhe ndoshta edhe për të parë më shumë tema.

Ju mund të krijoni një uebfaqe të një forumi për të diskutuar gjithçka, nga hobi, këshilla dhe kultura popullore, deri te temat akademike, dhe gjithçka tjetër.

Ju madje mund të ndërtoni një forum si në shembullin e mësipërm për të ofruar një mënyrë që përdoruesit të ndihmojnë njëri-tjetrin të zgjidhin çështje teknike me faqet e internetit të tyre.

Shumë biznese përdorin një forum në këtë mënyrë për të ofruar mbështetje të vetë-shërbimit për klientët e tyre. Në këtë mënyrë, përdoruesit nuk kanë nevojë të kontaktojnë shërbimet e klientëve aq shpesh, gjë që zvogëlon kostot e mbështetjes, si dhe shumën e përgjithshme të biletave të mbështetjes.

Forumet janë një përshtatje e shkëlqyeshme për një lloj uebsajti për të krijuar për projektin tuaj të ardhshëm nëse keni nevojë për një mënyrë të drejtpërdrejtë dhe të organizuar për t’i lejuar përdoruesit të përfshihen në diskutime të hapura në publik. Megjithëse, ju mund të zgjidhni të krijoni një forum që kërkon që të regjistroheni për të parë diskutimet.

Këtu janë burimet Forumi i mbështetjes së WordPress.org përdorime që mund të përdorni për të krijuar një forum tuajin, nëse përdorni gjithashtu WordPress:

11 – Uebfaqet e Wiki (fandom)

Një shembull i faqes Wiki të quajtur Fandom.

Uebfaqet e Wiki janë enciklopedi dixhitale ku informacioni dorëzohet dhe publikohet nga përdoruesit.

Sitet si Wikipedia janë wikis që synojnë të krijojnë njohuri lirisht të arritshme në lidhje me një larmi të madhe temash. Nga ana tjetër, disa wikis si shembulli i mësipërm, Fandom, janë përqendruar në interesa specifike siç është kultura popullore.

Nuk ka rëndësi se çfarë teme ka për wiki. Shumë biznese gjithashtu e përdorin atë në një mënyrë të ngjashme me forume. Ata përdorin wikis për të publikuar dokumentacion të dobishëm që i përgjigjen pyetjeve të zakonshme të mbështetjes.

Kjo ndihmon në uljen e kostos së shërbimeve për mbështetjen e klientëve, si dhe numrin e përgjithshëm të biletave mbështetëse që përdoruesit paraqesin.

Por, nuk është e nevojshme të jesh biznes që të kesh wikis në listën tënde për llojet e faqeve të internetit për të ndërtuar në të ardhmen. Mund të krijoni një nëse jeni një personazh publik ose influencues, dhe doni një mënyrë për të angazhuar tifozët tuaj, për shembull.

Këtu janë burimet e përdorimit të rastësishëm që mund të përdorni gjithashtu nëse wikis janë një lloj uebsajti për të krijuar për qëllimet tuaja:

12 – Uebfaqet e Anëtarësisë (Skillcrush)

Uebfaqja e Skillcrush.

Një uebfaqe anëtarësie është një tjetër nga llojet e faqeve të internetit për të ndërtuar për një projekt të mundshëm të ardhshëm. Me një uebfaqe të anëtarësimit, zgjidhni përmbajtje që mbrohet me fjalëkalim. Përdoruesit duhet të regjistrohen për të parë përmbajtjen private.

Uebfaqet e anëtarësisë mund të ofrojnë regjistrime falas dhe premium ose të dy. Ka edhe shumë mundësi të tjera të mundshme gjithashtu.

Për shembull, ju mund të ofroni qasje të pafundme ose të fundme në përmbajtjen private pas një pagese të vetme, ose mund të ofroni pajtime të përsëritura që automatikisht rinovohen.

Me këtë të fundit, madje mund të vendosni abonime që rinovohen në çdo frekuencë të tillë, si ditore, javore, mujore ose vjetore..

Ju madje mund të ndërtoni një sit anëtarësie ku përmbajtja nuk është e disponueshme të gjitha menjëherë, por lëshohet në intervalet e zgjedhura. Kjo njihet si një lloj përmbajtje pikimi i faqes në internet dhe faqja e internetit e anëtarësimit.

Këtu janë mjetet dhe burimet që përdor shembulli i mësipërm që mund t’i gjeni të dobishëm nëse vendosni të krijoni këtë lloj uebsajti:

Në përmbledhje

Ka shumë mundësi kur bëhet fjalë për llojet e faqeve të internetit që duhet të ndërtohen. Shpresojmë që ky artikull të jetë i dobishëm dhe t’ju ofrojë një frymëzim se si të krijoni këto lloje të faqeve të internetit për veten tuaj.

Typesfarë lloj faqesh në internet jeni të interesuar të krijoni? A jeni akoma duke pyetur veten, “Cilat janë faqet e internetit që duhet të ndërtojnë për projektin tim të ardhshëm?” Ndani përvojën tuaj në komentet më poshtë.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me