Kostot e mirëmbajtjes së faqes në internet

Kostot e mirëmbajtjes së faqes në internetKur bëhet fjalë për faqet e internetit, parandalimi është gjithmonë më i mirë se kurimi. Një faqe në internet e gabuar nuk do të kushtojë më shumë para për të riparuar, por gjithashtu mund të dëmtojë imazhin dhe dëshirën e biznesit tuaj. Kjo është arsyeja pse ju duhet të investoni në mirëmbajtjen e faqes në internet.


Që ka thënë:

Do të duhet të dini se për çfarë mirëmbajtjeje ju nevojitet faqja e internetit. Uebfaqe të ndryshme kërkojnë shkallë dhe lloje të ndryshme të mirëmbajtjes. Por, si e kuptoni saktësisht këtë?

Mos u shqetëso.

Më poshtë do të gjeni kostot e ndryshme të mirëmbajtjes për kategorinë e faqes në internet, një ndarje dhe një vlerësim të përafërt për secilin, si dhe një ndarje të mostrës për një biznes të vogël restoranti.

Pra, le të fillojmë.

Kostot sipas Kategorisë së Uebfaqeve

Jo të gjithë faqet e internetit kanë nevojë për të njëjtin lloj dhe shkallë të mirëmbajtjes. Uebfaqja juaj e vogël për hobi nuk do të ketë nevojë për të njëjtën grafikë të nivelit profesional dhe marketing përmes postës elektronike si një uebfaqe serioze biznesi. Ja çfarë i duhen secilës kategori në internet dhe kostot e tyre të vlerësuara mujore.

 • hobi– Domain dhe hosting janë kostot e vetme që ju nevojiten për një uebfaqe hobi pasi më së shumti do të bëni gjithçka vetë. Këto kosto vlerësohen nga 3 deri në 25 dollarë në muaj.
 • personal– Ngjashëm me një uebfaqe për hobi, domeni dhe pritja janë kostot e vetme që do t’ju duhen për këto faqe. Këto kosto vlerësohen nga 3 deri në 25 dollarë në muaj.
 • biznes – Në varësi të madhësisë së biznesit tuaj, ju mund të prisni të paguani 225 $ (domain, hosting, grafikë, marketing email) në 2750 dollarë (domain, hosting, grafikë, marketing email, azhurnime në internet dhe mirëmbajtje) në muaj.
 • eCommerce – Në varësi të madhësisë së dyqanit tuaj online, mund të prisni të paguani 450 $ (domen, pritje, azhurnime të përgjithshme, grafika, marketing me email) në $ 6000 + në muaj (domen, pritje, server, email, grafikë, marketing email, mbështetje teknike, azhurnime në internet dhe mirëmbajtja, siguria, ndjekja dhe analitika).
 • i korporatës – Këto uebfaqe kanë tendencë të jenë më të mëdhatë dhe më të përhapurit. Ata do të kërkojnë më shumë për të ruajtur në krahasim me kategoritë e tjera të faqes në internet. Mund të prisni që të paguani 5150 $ në 9740 $ + në muaj për një faqe në internet të korporatave.

10 Shpenzimet e përbashkëta të faqeve të internetit

Kostot e lartpërmendura të mirëmbajtjes janë minimumi i zhveshur i kërkuar për secilën kategori në internet. Këtu keni një ndarje të secilës kosto për t’ju ndihmuar të kuptoni qëllimin e tyre dhe pse mund të kërkohen.

1. Regjistrimi i Domainit

Sa paguani regjistrin e domain tuaj në vit për emrin e domain. Kjo kosto varet nga regjistruesi juaj i domain.
 • 10 deri në 20 dollarë në vit

2. Pritja

Sa paguani për një plan Hosting (server). Planet e ndryshme të hostimit ofrojnë karakteristika të ndryshme për faqen tuaj të internetit. Kategoria dhe madhësia e faqes suaj të internetit gjithashtu përcaktojnë se çfarë niveli të hostimit do t’ju duhet.
 • Blog i vogël për të mesëm – 2 deri në 20 dollarë në muaj
 • Blog i mesëm në të madh – 25 deri në 100 dollarë në muaj
 • E vogla e mesme në tregtinë elektronike – 25 deri në 100 dollarë në muaj
 • Tregtia e mesme në të madhe – 100 deri 500 dollarë në muaj

3. Përmbajtja

kostot e shkrimit të përmbajtjes

Asnjë faqe në internet nuk është e plotë pa përmbajtje. Shumica e rasteve, është ajo që tërheq vizitorët në faqen tuaj të internetit.
 • Shkrimtarët e mirë zakonisht fillojnë me 0,15 dollarë për fjalë.

4. Serveri me email

Marrja e një uebsajti tuaj një shërbim me postë me porosi shton imazhin profesional të faqes tuaj. Sidoqoftë, disa ofrues të pritjes nuk përfshijnë një shërbim postar falas. Kështu që, ju mund të duhet të merrni tuajat nga një ofrues i palëve të treta.
 • 0 deri 5 $ për çdo përdorues në muaj

5. Përditësime të përgjithshme

Sa paguani për mjetet e mirëmbajtjes ose shërbimet profesionale për të mbajtur në internet faqen tuaj të azhurnuar. Kjo përfshin azhurnimin e shtojcave, temave dhe CMS tuaj në përgjithësi.
Për shembull, një profesionist i punësuar do të jetë përgjegjës për azhurnimin automatik të shtojcave të faqes tuaj të WordPress, duke u siguruar që funksionon me versionin e fundit të WordPress. Profesionisti është gjithashtu përgjegjës për të bërë ndryshime në artikujt tuaj, për të formatuar një postim në blog, shtoni / modifikoni një produkt.
 • 0 deri 190 dollarë në muaj

6. Përditësimet e Dizajnit

Azhurnimet e dizajnit e mbajnë faqen tuaj të internetit duke kërkuar të freskët me dizajn modern dhe grafika. Ju ose regjistroheni në një plan grafik të programeve grafike për të bërë ndryshime në dizajn – duke krijuar vetë grafikën – ose punësoni një profesionist për t’i bërë këto për ju.
 • 0 deri 1600 dollarë në muaj

7. Mbështetje Teknike

Sa shpenzoni për mbështetje teknike. Mbështetja e mirë është e rëndësishme kur faqja juaj e internetit përjeton çështje të tilla si një formë e prishur e kontaktit, shporta e blerjeve, gabime në server, menaxhimin e kopjeve rezervë, etj.
 • 0 deri në 3000 dollarë në muaj ose 60 dollarë në orë në një sit si Codeable

8. Siguria

Sa keni shpenzuar për një shtresë shtesë të sigurisë si parandalimi i spamit, rezervimet automatike, dhe në përgjithësi mbrojtja e faqes tuaj nga sulmet. Në varësi të faqes tuaj të internetit, disa vende do t’ju kërkojnë të keni veçori të caktuara të sigurisë dhe intimitetit.
 • 0 deri në 100 dollarë në muaj

9. Ndjekja dhe Analizimi

Sa kushton për të marrë një raport analitik dhe monitorim për faqen tuaj të internetit. Analytics ju ndihmon të zgjedhni uebfaqen tuaj për të marrë më shumë zhurmë nga syri juaj.
 • 0 deri në 300 dollarë në muaj

10. Marketingu

Për t’ju ndihmuar të tregtoni faqen tuaj të internetit. Kjo mund të përfshijë marketing me email, reklama, reklama në Facebook, reklama në Google, etj.
 • 0 deri në 10000 dollarë

Shembull Kostoja e mirëmbajtjes së faqes në internet të biznesit të vogël:

tani:

Ju mund të jeni duke menduar “informacioni i lartpërmendur është i mirë dhe i mirë, por si ta zbatoj këtë në faqen time të internetit?”

Nuk ka problem Këtu është një shembull që unë e kam bashkuar për një biznes të vogël restorantesh (u sigurova ta bëj sa më të lirë). Ndërsa llojet e tjera të faqes në internet mund të kenë nevojë për kosto të ndryshme mirëmbajtjeje, ky shembull të paktën mund t’ju ndihmojë të vlerësoni kostot e mirëmbajtjes.

Një faqe në internet e biznesit të vogël mund të presë që të paguajë deri në 1.167 dollarë në muaj për domenin e saj. Kjo është 14 dollarë në vit dhe përfshin intimitetin e domain. Pagesa për web hosting shton 2.75 dollarë në muaj në këtë kosto. Do të dëshironi të kërkoni një shërbim të mbajtjes në internet që ofron një server falas të postës elektronike.

Meqenëse faqja juaj e internetit nuk do të jetë shumë e madhe, duhet të jeni në gjendje të menaxhoni vetë azhurnimet e përgjithshme. Sidoqoftë, mund t’ju duhet të paguani deri në 67 dollarë në muaj (50 deri 75 $ në orë për 4 orë çdo 3 muaj) nëse doni të azhurnoni dizajnin dhe grafikat e faqes suaj të internetit.

Mbështetja teknike nuk do të kushtojë aq shumë për një faqe në internet të vogël. Presin të paguajnë 10 dollarë në muaj (60 dollarë në orë çdo 6 muaj, pasi është një uebfaqe e thjeshtë e biznesit / broshurës). Ju nuk do të duhet të paguani për azhurnimet e internetit dhe kostot e mirëmbajtjes nëse mund t’i bëni vetë.

Siguria në uebfaqe nuk do t’ju kushtojë asgjë pasi do t’ju duhet vetëm të mbroni komentet e faqes tuaj dhe format e kontaktit nga spam (përfshirë në shumicën e planeve të pritjes). Po kështu, ju mund të rrini me Google Analytics për ndjekje falas dhe analitikë. Së fundmi, meqenëse një uebfaqe e vogël restorantesh rrallë arrin 2000 kontakte, mund të merrni një buletin falas Email nga MailChimp.

Në përgjithësi, ju po shikoni vetëm 81 dollarë në muaj për të mirëmbajtur një uebfaqe të vogël restorantesh. Sidoqoftë, nëse doni të tregtoni faqen tuaj të internetit përmes postës elektronike, reklamave, reklamave në Facebook, dhe / ose reklamave të Google, mund t’ju duhet të shtoni deri në 1000 dollarë në muaj në koston totale.

Këtu është një ndarje:

 • fushë: 1.167 dollarë në muaj (14 dollarë në vit + Intimitet i domain)
 • hosting: 2.75 dollarë në muaj
 • Email server: FALAS (nga pritja)
 • i përgjithshëm Updates: FALAS (bëje vetë)
 • Përditësime të Dizajnit për grafika të reja të restoranteve: 67 $ në muaj (50 deri 75 $ në orë për 4 orë në çdo 3 muaj)
 • Mbështetjen e teknologjisë: 10 dollarë në muaj (60 dollarë në orë çdo 6 muaj, pasi është një uebfaqe e thjeshtë e biznesit / broshurës)
 • Përditësime dhe mirëmbajtje në internet: FALAS (bëje vetë)
 • siguri: FALAS (Vetëm mbrojtje ndaj spamit, pasi trajton vetëm komente dhe forma të kontaktit)
 • Ndjekja dhe analitika: FALAS (Google Analytics)
 • Buletini me Email: FALAS (Mailchimp, pasi që një faqe në internet me restorant të vogël rrallë arrin 2000 kontakte. Nëse i tejkalon 2000 kontakte, 10 dollarë në muaj për 50,000 kontakte)
 • Gjithsej (pa marketing): 81 dollarë në muaj

Happensfarë ndodh kur nuk e mirëmbani faqen tuaj të internetit?

Disa njerëz bëjnë gabimin të injorojnë mirëmbajtjen e faqes në internet për të ulur kostot.

Ide e keqe.

Ndërsa mund të ju kursejë para në fillim, mos mirëmbajtja e faqes tuaj mund të çojë në disa probleme (më të kushtueshme) poshtë vijës.

Dizajni i vjetëruar i faqes në internet nënkupton përvojë më të dobët të përdoruesit. Kjo përfundimisht çon në faqen tuaj te internetit duke u shtyrë përsëri në rezultatet e motorit të kërkimit. Të njëjtat rezultate ndodhin kur faqja juaj e internetit ka përmbajtje të vjetëruar.

Gjëja më e keqe që do të ndodhë do të jetë gjetja e faqes në internet, ju keni punuar kaq shumë, të prishur për shkak të ndonjë kodi të vjetëruar.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map