Konvertimi i HTML në WordPressRruga nga faqet e ndërtuara me HTML të pastër në WordPress nuk ishte e shkurtër. Nga një përvojë me tekst, dizajni i uebit është zhvendosur në një prani shumë interaktive në internet. Përveç kësaj, ne nuk kemi më nevojë të shkruajmë markup veten, por mund t’i lejojmë sistemet e menaxhimit të përmbajtjes të bëjnë ngritjen e rëndë.


Sidoqoftë, kjo nuk do të thotë që faqet e internetit statike HTML nuk ekzistojnë më. Në fakt, HTML5, përsëritja e fundit e gjuhës së shënjimit, është shumë e fuqishme dhe ju lejon të ndërtoni faqe interneti cilësore pa një CMS pas tyre.

Megjithatë, pjesa në rritje e tregut të WordPress tregon se gjithnjë e më shumë njerëz po kalojnë në platformë.

Pjesa e Tregut të WordPress në vitin 2019

Për disa prej tyre, kjo do të thotë të kaloni nga HTML statike në WordPress. Kjo mund të jetë një detyrë marramendëse, por ky postim do të përpiqet të shpjegojë se si ta bëni atë në disa mënyra të thjeshta.

Më poshtë, ne do t’ju tregojmë disa mënyra se si të konvertoni nga HTML në WordPress. Së pari, do të mësoni se cilat janë opsionet e ndryshme, si dhe të mirat dhe të këqijat e tyre. Pas kësaj, ne do t’ju tregojmë se si ta ekzekutoni secilën prej tyre hap pas hapi.

Le të vazhdojmë.

3 mënyrat për të kaluar nga HTML statik në WordPress

Për të kaluar nga HTML në WordPress, duhet ta shndërroni modelin tuaj HTML në një temë WordPress. Një temë kontrollon pamjen dhe ndjenjën e një faqe në internet WordPress, ndërsa funksionaliteti sigurohet nga vetë CMS si dhe shtesa shtesë.

Për ta bërë ndërprerësin, keni disa mundësi. Cila është e drejta për ju varet nga faktorë si koha dhe paraja që jeni në gjendje dhe të gatshëm të investoni, aftësitë tuaja për kodim dhe preferencat personale. Më poshtë janë opsionet kryesore.

A) Shndërroni manualisht HTML në një Temë të WordPress

Mundësia e parë është gjithashtu më teknike. Nëse shkoni në këtë rrugë, do të merrni kodin tuaj ekzistues dhe do ta përdorni si një pikënisje për të krijuar skedarët e temave të WordPress.

Nuk është shumë e komplikuar, veçanërisht nëse keni përvojë në kodim. Mund ta tërhiqni me pak HTML, CSS dhe disa njohuri PHP. Një shumë e saj është kopje dhe ngjitur.

Dobësitë: ndërsa do të përfundoni me një temë pune të WordPress, nuk do t’i ketë të gjitha aftësitë që WordPress duhet të ofrojë. Për shembull, nëse nuk e ndërtoni pasi të jetë e vërtetë, faqja juaj do të jetë pa zona widget ose aftësia për të ndryshuar menunë tuaj nga backend-i i WordPress-it..

Ndërsa faqja juaj do të bëjë punën e saj, ju nuk do të mund ta menaxhoni plotësisht përmes WordPress. Për këtë arsye, ne personalisht preferojmë opsionin tjetër.

B) HTML në WordPress përmes Tema e Fëmijëve të WordPress

Sipas mendimit tonë, kjo është ndoshta rruga më e lehtë dhe më e arsyeshme përsa i përket përpjekjes dhe investimeve monetare. Në vend që të përdorni sitin tuaj ekzistues si pikë fillestare, në vend të kësaj përdorni një temë të gatshme WordPress. Ju atëherë rregulloni vetëm modelin e saj në mënyrë që të ngjasojë me faqen tuaj të vjetër.

Duke vepruar kështu, ju lejon të përfitoni nga WordPress plotësisht duke ruajtur pamjen e faqes tuaj të vjetër. Ju gjithashtu nuk do të shtoni veçori të WordPress më pas. Në vend të kësaj, ju mund të ndërtoni një temë ekzistuese – diçka për të cilën është bërë shprehimisht platforma WordPress.

C) Importoni përmbajtjen nga HTML në WordPress duke përdorur Plugin

Natyrisht, nëse nuk insistoni të përdorni modelin tuaj aktual dhe jeni të hapur për ta ndryshuar atë, gjërat bëhen edhe më të lehta. Në atë rast, gjithçka që duhet të bëni është të krijoni një sit, të instaloni temën dhe të importoni përmbajtjen tuaj HTML. Siç do ta shihni më poshtë, ky është një proces shumë i shpejtë dhe pa dhimbje.

A) Si të Konvertohet manualisht HTML në një Temë të WordPress

Nëse qëllimi juaj është të filloni nga e para dhe të krijoni temën tuaj të WordPress që i ngjan faqes tuaj të internetit ekzistuese HTML, filloni nga këtu.

Mos u shqetësoni nëse tingëllon frikësuese, do të shihni që është gjithçka. Vetëm disa skedarë dhe dosje, si dhe disa kopje dhe ngjitur, është gjithçka që duhet.

1. Krijoni një Dosje dhe Dosje Themelore

Gjëja e parë që duhet të bëni është të krijoni një dosje të re me tema. Ju mund ta bëni atë në tavolinën e punës ashtu si do të bëni një drejtori në kompjuterin tuaj. Emërtojeni atë që dëshironi që tema juaj të quhet.

Pas kësaj, shkoni te redaktori i kodit dhe krijoni një numër skedarësh teksti. Emërtojini ato në vijim:

 • style.css
 • index.php
 • header.php
 • sidebar.php
 • footer.php

Mos bëni asgjë me ta, mbajini skedarët hapur në redaktues. Do t’ju duhen së shpejti.

2. Kopjoni CSS ekzistuese në fletën e stilit WordPress

Tani është koha për të përgatitur fletën e stilit WordPress (skedarinstyle.css sapo keni krijuar) për të kopjuar CSS-në e faqes tuaj të vjetër në të. Për këtë, hapni skedarin dhe ngjisni sa vijon:

/ *
Emri i Temës: Njëzet Trembëdhjetë
Tema URI: http://wordpress.org/themes/twentythirteen
Autori: ekipi i WordPress
Autori URI: http://wordpress.org/
Përshkrimi: Tema 2013 për WordPress na rikthen në blog, duke paraqitur një gamë të plotë të formateve të postimit, secila e shfaqur bukur në mënyrën e tyre unike. Detajet e projektimit janë të shumta, duke filluar me një skemë të gjallë ngjyrash dhe imazhe përputhen me kokë, tipografi dhe ikona të bukura, dhe një plan urbanistik fleksibël që duket i shkëlqyeshëm për çdo pajisje, të madhe apo të vogël.
Versioni: 1.0
Licenca: GNU licencë e përgjithshme publike v2 ose më vonë
URI për licencë: http://www.gnu.org/licenses/gpl-2.0.html
Etiketa: e zezë, kafe, portokalli, cirk, e bardhë, e verdhë, dritë, një kolonë, dy-kolona, ​​shirita e djathtë, me gjerësi fleksibël, me kokë me porosi, menu-porosi, në stilin e redaktorit, imazhe me karakter, mikroformat, post-formate, mbështetje të gjuhës rtl, post-ngjitës, gati-përkthim
Fusha e tekstit: njëmbëdhjetë

* /

Ky është i ashtuquajturi titulli i fletës së stilit (E rëndësishme: mos e lini komentin/*...*/ etiketat!). Plotësoni secilën pjesë si kjo:

 • Emri i temës – Këtu shkon emri i temës suaj. Mund të jetë gjithçka që dëshironi, por zakonisht është e njëjtë me emrin e dosjes tuaj të temave.
 • Tema URI – Zakonisht do të postonit faqen kryesore të temës këtu, por mund të përdorni adresën tuaj të faqes.
 • autor – kjo je ti Vendosni emrin tuaj këtu ose çfarëdo që dëshironi të quheni.
 • Autori URI – Një lidhje në faqen tuaj. Mund të jetë ai që po ndërtoni ose çfarëdo që të ketë kuptim.
 • Përshkrim – Një përshkrim opsional i temës suaj. Kjo do të shfaqet në sfondin e WordPress-it.
 • Version – Versioni i temës suaj. Meqenëse nuk po e boton, nuk ka vërtet rëndësi. Ne zakonisht vendosim 1.0 këtu.
 • Licencë, licencë URI, etiketa – Këto gjëra janë të rëndësishme vetëm nëse planifikoni t’i paraqisni temën tuaj Drejtoria e temave të WordPress. Ju mund t’i lini ato në këtë rast, ne i kemi përfshirë vetëm për përfundimin.

Pas kokës, kopjoni dhe ngjisni CSS ekzistuese nga faqja juaj në internet statike. Pastaj, ruani skedarin në dosjen tuaj të re të temave dhe mbylleni. Koha për të kaluar në pjesën tjetër.

3. Ndani HTML-në tuaj Ekzistuese

Për pjesën tjetër, duhet të kuptoni që WordPress zakonisht përdor PHP për të tërhequr informacione nga baza e të dhënave të saj. Për këtë arsye, ju duhet të copëtoni HTML tuaj ekzistues në copa të ndryshme në mënyrë që CMS t’i bashkojë ato siç duhet.

Ndërsa kjo tingëllon e ndërlikuar, gjithçka do të thotë është që ju kopjoni dhe ngjitni pjesë të dokumentit tuaj HTML në disa skedarë PHP. Për ta demonstruar këtë më mirë, ne kemi bashkuar një faqe të thjeshtë shembulli që mund të shihni më poshtë.

html në faqen e shembullit të wordpress

Siç mund ta shihni është një model standard HTML që përfshin një kokë, zonë të përmbajtjes, një shirit anësor dhe një mbështetës. Kodi shoqërues është ky:

Titulli i faqes në internetTitulli i faqes në internet

 • pika e lundrimit # 1
 • pika e lundrimit # 2
 • sendi nav. # 3

Titulli i artikullit

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam sodales urna non odio egestas përkohshme. Nunc vel vehicula ante. Etiam bibendum iaculis libero, kërko molestie nisl pharetra in In the semper resultat, eu porta velit mollis nec.

nëntitull

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam sodales urna non odio egestas përkohshme. Nunc vel vehicula ante. Etiam bibendum iaculis libero, ju lutemi filloni pharetra in. Në vlerësimin më të mirë, eu porta velit mollis nec. Abdo kohë që ju lejon të bëni këtë kohë. Etiam ullamcorper lorem dapibus velit ultrices suscipit. Proin in est sed erat facilisis pharetra.

nëntitull

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam sodales urna non odio egestas përkohshme. Nunc vel vehicula ante. Etiam bibendum iaculis libero, ju lutemi filloni pharetra in. Në vlerësimin më të mirë, eu porta velit mollis nec. Abdo kohë që ju lejon të bëni këtë kohë. Etiam ullamcorper lorem dapibus velit ultrices suscipit. Proin in est sed erat facilisis pharetra.

Nëse dizajni juaj është i ndryshëm, mund t’ju duhet të rregulloni disi hapat më poshtë. Sidoqoftë, procesi i përgjithshëm mbetet i njëjtë.

Së pari, hapni rrymën tuaj index.html (skedari kryesor i faqes suaj HTML). Pas kësaj, kaloni nëpër skedarët tuaj të krijuar rishtas WordPress dhe kopjoni këto në vijim (shembujt e mëposhtëm janë shënimi im):

header.php

Gjithçka nga fillimi i skedarit tuaj HTML deri në zonën kryesore të përmbajtjes (zakonisht e shënuar me të

ose

) hyn në këtë skedar. Përveç kësaj, menjëherë përpara se të thotë, kopjo dhe ngjit . Kjo është shumë e rëndësishme për shumë plugins të WordPress të punojnë siç duhet.

Titulli i faqes në internet


Titulli i faqes në internet

 • pika e lundrimit # 1
 • pika e lundrimit # 2
 • sendi nav. # 3

sidebar.php

Gjithçka që i përket seksionit

Pas kësaj, ju jeni bërë me index.html dhe mund ta mbyllë atë. Ruani të gjithë skedarët e tjerë në dosjen tuaj të temave dhe mbyllni ato, përveç për header.php dhe index.php. Ju keni edhe ca punë për të bërë me ta.

4. Header “WordPressify “.php dhe Index.php

Për kokën, gjithçka që mbetet është të ndryshoni thirrjen për fletën e stilit nga format HTML në formatin WordPress. Për ta bërë këtë, shikoni për një lidhje ekzistuese në seksioni. Mund të duket diçka si kjo:

Zëvendësoni atë me këtë:

Ftohtë, tani mund të kurseni dhe mbyllni header.php. Pastaj drejtohuni index.php. Duhet të jetë bosh për momentin. Pra, së pari, kopjoni dhe ngjisni këto rreshta kodi:
Këto janë thirrjet për skedarët e tjerë që përmbajnë pjesën tjetër të faqes tuaj. Ju mund të vini re hapësirën midis thirrjes për kokë dhe shiritin anësor. Këtu do të shtoni Lak.

Kjo e fundit është pjesa e WordPress ku CMS nxjerr përmbajtjen e krijuar në backend. Shtë thelbësore nëse doni që WordPress të shtojë përmbajtje dinamike në faqet tuaja të cilat do t’i importoni më vonë. Për këtë qëllim, ngjiteni këtu menjëherë :


Tani, ruaj index.php skedar dhe mbylleni. Te lumte! Tema juaj themelore është gati. Tani mund ta shtoni në faqen tuaj të re të WordPress.

5. Krijoni një Temë të Ekranit dhe Ngarkoni Tema

Tani do të shtoni një pamje nga tema që, së bashku me informacionin nga titulli i fletës tuaj të stilit, do të shërbejë si një pamje paraprake e faqes suaj të internetit në sfondin e WordPress.

Për ta bërë atë, hapni faqen tuaj ekzistuese në një shfletues dhe merrni një pamje nga ekrani me metodën tuaj të preferuar. Pas kësaj, hapni programin tuaj të redaktimit të figurës sipas dëshirës tuaj dhe korrni atë në 880 × 660 piksele. Ruajeni si screenshot.png dhe shtojeni atë në dosjen tuaj të temave. Tani ju jeni gati për të ngarkuar temën tuaj.

Për të marrë temën e re në faqen tuaj të WordPress, keni disa mundësi. Sidoqoftë, parakushti është që të gjithë skedarët të banojnë brenda dosjes tuaj të temave.

Mundësia e parë është të krijoni një skedar zip prej tij. Pas kësaj, shkoni në faqen tuaj të WordPress dhe më pas në Pamja> Temat. Këtu, klikoni Shto nje te ri në krye dhe pastaj Ngarko temën.

ngarkoni temë të konvertuar

Në menunë e ardhshme përdorni butonin për të shfletuar vendndodhjen e skedarit tuaj zip. Shënojeni atë dhe kliko hapur, atëherë Instaloje tani. Kur të jetë bërë, aktivizoni temën.

Përndryshe, mund të lidheni me serverin tuaj përmes FTP (ose thjesht të shkoni te drejtoria lokale në hard diskun tuaj) dhe të lundroni tek wp-content / themes. Pastaj, ngarkoni dosjen tuaj të temave (unzipped) atje. Pas kësaj, aktivizoni temën nga i njëjti vend si më parë.

E bukur! Fundi i faqes suaj të re tani duhet të duket si faqja juaj e vjetër. E gjithë kjo që mbetet për të përfunduar lëvizjen nga HTML në WordPress është të importoni përmbajtjen tuaj ekzistuese. Ne do ta mbulojmë këtë më poshtë kur flasim për përdorimin e një teme ekzistuese të WordPress.

Jini të vetëdijshëm, megjithëse, ndërsa tema themelore funksionon tani, ka më shumë gjëra që mund të bëni për të integruar HTML tuaj më mirë me WordPress. Kjo perfshin duke e bërë titullin dhe përshkrimin tuaj të redaktueshëm, duke shtuar zona widget, komente, dhe shumë më tepër. Ju mund të duhet të shtoni shënimin CSS sepse përmbajtja nuk është pjesë e dizajnit tuaj origjinal si imazhet.

Meqenëse është shumë punë, ne personalisht na pëlqen të përdorim një zgjidhje që tashmë ka gjithë atë funksionalitet dhe kërkon vetëm një ndryshim të projektimit. Kjo është ajo që do t’ju tregojmë më pas.

B) HTML në WordPress përmes Tema e Fëmijëve të WordPress

Nëse më lart duket shumë intensiv për ju, metoda tjetër mund të jetë më e menaxhueshme. Kjo ju lejon të përfitoni nga mijëra tema ekzistuese të WordPress duke ruajtur ende modelin tuaj origjinal.

Kjo është duke përdorur një temë të ashtuquajtur të fëmijëve. Këto tema janë ndërtuar mbi një temë tjetër (prindi) që nuk qëndron më vete por thjesht modifikon temën e prindërve për t’iu përshtatur nevojave tuaja. E mjaftueshme për tu bërë edhe pse kërkon pak punë detektive.

1. Zgjidhni një temë të përshtatshme

Hapi i parë është të zgjidhni një temë të përshtatshme për të mbështetur modelin tuaj. Për këtë, ajo ndihmon për të gjetur një temë që është afër modelit tuaj ekzistues ose të përdorni një kornizë teme ose një temë fillestare, të cilat të dyja janë bërë për të punuar si një bazë për tema me porosi.

Kontrolloni Drejtoria e temave të WordPress, listën tonë të temave awesome ose shikoni në temat premium për të gjetur një kandidat të përshtatshëm. Pas disa kërkimeve, vendosëm që Njëzet e Dymbëdhjetë tema do të bënte një pikë fillestare të mirë për lëvizjen time nga HTML në WordPress. Zakonisht, ne do të zgjidhnim diçka më të azhurnuar, por shkon mirë me modelin e thjeshtë me të cilin po punojmë.

Pasi të keni marrë zgjedhjen tuaj, instaloni temën në faqen tuaj të internetit WordPress si ju do të instaloni ndonjë temë. Nuk ka nevojë ta aktivizoni atë. Siç u përmend, këtu është vetëm të ofroni një bazë për të punuar me të. Pjesa tjetër ndodh në temën e fëmijës.

2. Krijoni një Dosje të Re

Ngjashëm me metodën e mëparshme, për temën e fëmijëve, duhet të krijoni një dosje me tema. Këtu mund të vendosni të gjitha skedarët që i përkasin.

Kur krijoni tema për fëmijë, është e zakonshme të telefononi dosjen me të njëjtin emër me temën e prindërve plus -fëmijë. Pra, pasi tema jonë e fëmijës bazohet në temën Njëzet e Dymbëdhjetë, ne e quajmë drejtorinë e saj twentytwelve-fëmijë.

Cilindo emër të zgjidhni, thjesht sigurohuni të mos përfshini hapësira pasi nuk do të funksionojë në atë mënyrë.

3. Vendosni fletën e stilit

Tema e fëmijëve gjithashtu ka nevojë për një fletë stili. Kjo do të funksionojë pothuajse njësoj si stili i krijuar më lart. Sidoqoftë, ajo ka një kokë pak më të ndryshme dhe do të përmbajë më pak kod.

Do të arrijmë në pjesën e dytë më vonë. Tani për tani, krijoni të zakonshmen style.css dhe vendoseni në dosjen e temave. Pastaj, shtoni sa vijon:

/ *
Emri i Temës: Njëzet Pesëmbëdhjetë Fëmijë
Tema URI: http://example.com/twenty-fifteen-child/
Përshkrimi: Njëzet Pesëmbëdhjetë Tema e Fëmijëve
Autori: John Doe
Autori URI: http://example.com
Model: njëzet e pesëmbëdhjetë
Versioni: 1.0.0
Licenca: GNU licencë e përgjithshme publike v2 ose më vonë
URI për licencë: http://www.gnu.org/licenses/gpl-2.0.html
Etiketat: dritë, të errët, me dy kolona, ​​shirita të djathtë, paraqitje të përgjegjshme, të arritshme-gati
Fusha e tekstit: njëzet e pesëmbëdhjetë fëmijë
* /

Siç mund ta shihni, është shumë e ngjashme me kokën e fletës së stilit që keni përdorur më parë me një përjashtim: përmban shabllon etiketë.

Në atë pjesë, ju duhet të vendosni emrin e temës që do të funksionojë si prindi. Pa të, tema e fëmijëve nuk do të funksionojë. Për të shmangur këtë, futni emrin e dosjes së prindit. Kështu që, për njëzet e Dymbëdhjetë, do të ishte Shablloni: njëzetetëdhjetë.

4. Krijoni Funksionet.php dhe Stilet e Prindërve të Trashëgimisë

Vetëm me fletën e stilit dhe dosjen, tashmë është e mundur të aktivizoni temën e fëmijës. Sidoqoftë, kjo nuk do të bënte shumë mirë pasi tani faqja juaj do të duket si një faqe HTML pa asnjë stilim.

Për ta ndryshuar atë, së pari duhet të trashëgoni stilet e prindërve dhe për këtë ju duhet functions.php. Ky skedar është një pjesë e rëndësishme e çdo instalimi të WordPress dhe ju lejon të bëni ndryshime gjithëpërfshirëse në faqen tuaj të internetit.

Sidoqoftë, në këtë rast, ju do ta përdorni vetëm për të thirrur stilin e prindërve. Për këtë, krijoni një skedar të ri dhe telefonojeni functions.php. Gjëja e parë që do të shtoni në fillim është kjo:

Me një etiketë të hapjes PHP, skedari është teorikisht i gatshëm por akoma nuk ka bërë asgjë. Pra, përveç kësaj do të duhet të futni këtë:

funksioni child_theme_enqueue_styles ()

$ mother_style = 'stili i prindërve';

wp_enqueue_style ($ mother_style, get_template_directory_uri (). '/style.css');
wp_enqueue_style ('stili i fëmijëve'),
get_stylesheet_directory_uri (). '/Style.css',
grupi ($ mother_style),
wp_get_theme () -> get ( 'Version')
);
}
add_action ('wp_enqueue_scripts', 'child_theme_enqueue_styles');

Kjo pjesë e kodit i thotë WordPress të shkojë në drejtorinë e modeleve (temë mëmë) dhe të përdorë stilet e përfshira atje. Gjithashtu bën të mundur modifikimin e temës përmes temës së fëmijës tuaj (më shumë për atë më vonë).

5. Aktivizoni Tema e Fëmijëve

Në këtë pikë, tema e fëmijëve është e gatshme të aktivizohet.

Mund të shtoni një pamje fotografike si në udhëzimet e mësipërme nëse dëshironi. Përveç kësaj, ju ose mund ta zëroni atë dhe ta shtoni në WordPress përmes Paraqitja> Temat> Shto të Re> Tema e ngarkimit ose thjesht duke shtuar dosjen ashtu siç është wp-content / themes.

Në të dy rastet, kur aktivizoni temën, faqja juaj tani duhet të duket saktësisht si prindi i saj.

6. Rregulloni modelin

Këtu fillon puna e sipërpërmendur detektive. Tani është koha për të ndryshuar modelin e temës ekzistuese në mënyrë që të ngjasojë me faqen tuaj origjinale HTML.

Për shembull, një nga gjërat e para që bien në sy është se tema jonë e WordPress shton hapësirë ​​mbi kokë dhe nën fundin që faqja jonë HTML nuk ka.

html të wordpress përmes faqes së shembullit të temës së fëmijëve

Për ta korrigjuar këtë, ne mund të shikojmë në sitin HTML me tonën mjetet e zhvilluesit të shfletuesit për të gjetur përgjegjës për shënjimin. Kur e bëjmë këtë, hasim në këtë:

trupi
marzhi: 0;
}

Pastaj, ne bëjmë të njëjtën gjë me temën time të re të WordPress ku i gjejmë këto stile:

trupi
marzhi i sipërm: 48px;
diferencë-top: 3.428571429rem;
margjina-fund: 48px;
margjina-fund: 3.428571429rem;
}

Objektivi im tani është të aplikoj stilimin nga faqja HTML në temën WordPress. Në këtë rast, ne mund ta arrijmë këtë thjesht duke shtuar këto në temën e fëmijës tim style.css:

trupi
marzhi: 0 automatik;
}

Pas kursimit, tema WordPress ka stilet e reja të aplikuara për të:

html të wordpress përmes faqes së shembullit të redaktuar nga tema e fëmijëve

Kjo për shkak se çdo gjë që ju shtoni në fletën e stilit të temës së fëmijëve tejkalojnë stilet në prindin e saj. Sidoqoftë, pjesa tjetër e shënimit mbetet e paprekur, kështu që ju jeni në gjendje të ndryshoni vetëm gjërat që janë relevante.

Plus, nëse jeni duke përdorur një shabllon HTML5 si fillestar dhe një temë moderne të WordPress si prindërit tuaj, shumë nga shënimet themelore do të korrespondojnë, duke e bërë jetën tuaj shumë më të lehtë.

Ka shumë më tepër që mund të bëni me temat e fëmijëve, të cilat mund të mësoni këtu. Pasi të keni përfunduar rregullimin e dizajnit, është koha për të importuar përmbajtjen tuaj. Le ta arrijmë atë tani.

C) Importoni përmbajtjen nga HTML në WordPress duke përdorur Plugin

Më në fund, në listën e lëvizjes nga HTML në WordPress është duke përdorur një temë ekzistuese siç është dhe thjesht shpërngulja e përmbajtjes tuaj nga faqja juaj HTML në të. Kjo është mënyra më e thjeshtë - gjithçka që duhet të bëni është të instaloni dhe aktivizoni temën e zgjedhjes suaj (supozojmë se dini ta bëni atë deri tani) dhe më pas ndiqni hapat më poshtë.

Nga rruga, megjithëse ky proces nuk është shumë i vështirë, ka gjëra që mund të shkojnë keq. Për këtë arsye, sigurohuni që të bëni kopje rezervë të faqes tuaj WordPress përpara se të vazhdoni me të.

1. Instaloni plugin e importit

Gjëja e parë që duhet të bëni është të instaloni shtojcën Importi HTML 2. Mënyra më e lehtë për ta arritur këtë është të shkoni në Shtojcat> Shto të re dhe kërkoni atë me emër. Kur ta gjeni në listë (mund të jetë më tej në fund), klikoni mbi Instaloje tani. Aktivizoni atë kur të jetë bërë.

html në plugin importues të wordpress

2. Përgatitni Importin

Për të importuar disa faqe menjëherë, ju duhet t'i ngarkoni ato në të njëjtin server si instalimi juaj në WordPress. Shtojca do të propozojë diçka të tillë HTML-files-to-importit  emri i dosjes por ju mund të zgjidhni atë që dëshironi. Vetëm sigurohuni që të mbani mend emrin e rrugës.

Siç do ta shihni në vijim, ju gjithashtu mund të importoni faqe të vetme një nga një. Për secilën metodë, shkoni te WordPress dhe Cilësimet> Importi HTML. Ne do të kalojmë mbi parametrat më themelorë tani. Nëse keni nevojë për informacion shtesë ose nëse ndonjë gjë nuk është e qartë, referojuni udhëzues zyrtar i përdoruesit.

Files

html te skedarët e importit të wordpress

Konfiguroni këtë ekran si më poshtë:

 • Drejtoria për të Importuar - Futni rrugën në të cilën sapo keni kopjuar skedarët tuaj ekzistues.
 • URL e vjetër e faqes - Përdoret për ridrejtime. Vendosni URL-në tuaj të vjetër. Ne do të merremi me këtë përsëri më vonë në këtë artikull.
 • Dosje e paracaktuar File Skedari parazgjedhur për drejtoritë në sitin e vjetër, zakonisht index.html.
 • Skedarët shtesë për të përfshirë - Zgjatjet e skedarëve që dëshironi të importoni.
 • Drejtoritë për të përjashtuar - Nëse keni ndonjë direktori në sitin e vjetër që nuk doni të importoni, futini ato këtu.
 • Ruani emrat e skedarëve - Për ta pasur shtojcën automatikisht duke përdorur emrat e skedarëve tuaj si URL e re, kontrolloni këtë kuti. Kjo ka kuptim nëse titujt tuaj janë shumë të gjatë sepse zakonisht, importuesi do t'i përdorë ato për të krijuar pllaka.

përmbajtje

Nën përmbajtje, duhet të konfiguroni etiketën HTML që përmban përmbajtjen e faqes tuaj.

HTML për përmbajtjen e importit të wordpress

Për ta bërë atë, zgjidhni opsionin Etiketë HTML në krye. Pastaj konfiguroni etiketën në tre fushat e mëposhtme. Për shembull, nëse përmbajtja juaj përmbahet në një etiketë të quajtur

, informacioni që do të jepni do të ishin div, id dhe kryesor.

Cilësimet e tjera në këtë faqe duhet të jenë vetë-sqaruese dhe t'ju lejojnë të importoni imazhe, dokumente, të azhurnoni lidhje të brendshme dhe më shumë.

Titulli & metadata

Titulli i importit dhe metadata për hyrje në WordPress

Kjo pjesë është e ngjashme me pjesën e përmbajtjes më parë. Sidoqoftë, po merret me titujt e faqeve. Në fillim, ju duhet të tregoni shtojcën se si titujt janë shënuar në shabllonin tuaj HTML, në mënyrë që të mund t'i importojë ato në vendin e duhur.

Përveç kësaj, ju jeni në gjendje të filtroni gjëra të tepërta si titulli i faqes, pasi ato shpesh shfaqen nga temat e WordPress si parazgjedhje. Nëse titujt tuaj qëndrojnë brenda përmbajtjes, ju gjithashtu mund t'i thoni importuesit t'i fshijë ato në mënyrë që të mos përfshihen dy herë.

Ajo që është e rëndësishme është që të vendosni nëse do të importoni përmbajtjen tuaj të vjetër si postime ose faqe. Pjesa tjetër është mjaft e vetë-shpjeguese dhe ju lejon të konfiguroni cilësimet e WordPress për faqe të reja.

Fushat e personalizuara

html në wordpress fushat e importit me porosi

Nëse keni të dhëna që kanë nevojë për të importuar në fushat me porosi, mund ta konfiguroni këtu.

Kategoritë dhe Etiketat

kategoritë dhe etiketat e importit të WordPress

Këtu mund të caktoni kategori, etiketa dhe formate postimi në përmbajtjen tuaj të importuar. Shtojca do të tregojë taksonominë ekzistuese në faqen tuaj për ta bërë këtë hap më të lehtë.

Tools

html për mjetet e importit të wordpress

Ky ekran rendit një numër mjetesh të dobishme për të importuar me sukses nga HTML në WordPress.

3. Filloni importimin

Pasi të keni mbaruar, ruani cilësimet. Kjo do të mundësojë Skedarët e importit button. Klikoni atë për të filluar.

html në importin e fjalëve

(Shënim: ju gjithashtu mund të merrni këtu përmes Mjetet> Importi dhe pastaj marrja Drejtoni Importuesin nën HTML opsion.)

Tjetra, zgjidhni nëse do të importoni një drejtori të skedarëve ose një skedar të vetëm (duhet ta shfletoni në të), pastaj goditni paraqes. Shtojca do të shkojë në punë.

Pasi të keni mbaruar, duhet të keni të gjithë përmbajtjen ekzistuese në faqen tuaj WordPress dhe të formatoni nga tema e re. Ose, nëse keni shkuar një nga rrugët e tjera, faqja juaj duhet të duket në thelb e njëjtë me atë të mëparshëm të internetit tuaj HTML. Bëhet mirë!

Hapat shtesë

Nëse planifikoni vendosjen e faqes WordPress në të njëjtin vend ku dikur ishte faqja e internetit statike HTML, ka edhe disa gjëra të tjera për të bërë para se të përfundoni.

E para është të kontrolloni URL-të e postimeve dhe faqeve tuaja të sapohapura për t'u siguruar që ato janë miqësore me motorin e kërkimit (d.m.th. përfshijnë fjalët kyçe që dëshironi të renditni). Shtë shumë e thjeshtë - thjesht shkoni në një faqe ose postim dhe shikoni URL-në poshtë titullit.

kontrolloni permalink-et pas html te importimi i wordpress

Për ta ndryshuar atë, klikoni redaktoj në të djathtë, ndryshoni në URL-në sipas zgjedhjes tuaj dhe goditni Ne rregull.

Një gjë e dytë është të implementoni ridrejtimet nga URL-të e vjetra në ato të reja. Në këtë mënyrë, ju nuk do të humbni vlerën ekzistuese të SEO.

Nëse keni mbushur adresën e vjetër të faqes në shtojcën HTML, ajo do të krijojë kodin e ridrejtimit për ju. Ju mund ta kopjoni dhe ngjisni këtë në skedar.htaccess që banon në serverin tuaj (zakonisht në drejtorinë kryesore).

Ju i qaseni asaj përmes FTP, megjithatë, ju duhet të mundësoni të shikoni skedarët e fshehur pasi nuk janë të dukshme si paracaktuar. Pastaj redaktoni .htaccess dhe futni rregullat.

Jini të vetëdijshëm që funksionon vetëm nëse keni lënë URL të pandryshuara. Nëse nuk keni dhe keni nevojë të vendosni ridrejtimet me porosi, përdorni Shtojcë ridrejtimi. Shtë një zgjidhje shumë e rehatshme që gjurmon gjithashtu sa herë që dikush ulet në një URL jo-ekzistente në faqen tuaj. Në atë mënyrë ju mund të zbatoni ridrejtimet për ato lidhje gjithashtu.

A keni lëvizur me sukses nga HTML në WordPress?

Dhe kjo eshte. Sapo keni mësuar se si të konvertoni një faqe statike HTML në WordPress. Si pasojë, ju jeni bërë pjesë e një prej komuniteteve më të mëdha në internet dhe keni fituar qasje në mijëra burime për ta bërë faqen tuaj edhe më të mirë.

Në varësi të zgjidhjes që zgjodhët më lart, tashmë keni marrë një përshtypje se si funksionon WordPress. Nga këtu e tutje, është mjaft e thjeshtë të degëzohesh dhe të zhyteni më thellë në krijimin e faqeve të internetit me platformën WordPress. Nëse keni nevojë për ndihmë shtesë në këtë fushë, kjo faqe ka një pjesë të madhe të saj. Ju mund të mësoni si:

 • Rregulloni WordPress hap pas hapi
 • Zhvendosni faqen tuaj nga HTTP në HTTPS
 • Shtoni shkronja të personalizuara në WordPress
 • Shpejtoni faqen tuaj të internetit në WordPress
 • Shtoni një formë kontakti në faqen tuaj të WordPress

Përveç kësaj, ne ju dëshirojmë fat të mirë me faqen e internetit të WordPress-it tuaj të sapo minuar. Shpresojmë që të kënaqeni duke punuar me WordPress sa më shumë që ne.

A e lëvizët faqen tuaj nga HTML në WordPress? Si ishte përvoja juaj? Këshilla për të shtuar? Ju lutemi na tregoni në seksionin e komenteve më poshtë.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me