Fletë mashtrimesh Python


Python 3 është një gjuhë programimi vërtet e gjithanshme, e dashur si nga zhvilluesit e faqeve, shkencëtarët e të dhënave, ashtu edhe nga inxhinierët e programeve kompjuterike. Dhe ka disa arsye të mira për këtë!

  • Python është me burim të hapur dhe ka një komunitet të madh mbështetës,
  • Plus, biblioteka mbështetëse të gjera.
  • Strukturat e saj të të dhënave janë miqësore për përdoruesit.

Më e mira nga të gjitha:

Sapo të merrni një varje nga kjo, shpejtësia e zhvillimit dhe produktiviteti juaj do të rritet!

Nëse doni të zotëroni dy aftësi fitimprurëse të kodifikimit menjëherë – zhvillimi i faqes në internet të serverit dhe mësimi i makinerisë – Python është basti juaj më i mirë.

Në rast se interesoheni, ne gjithashtu kemi fletë të plota mashtrimesh për Bootstrap, HTML, CSS, MySQL dhe JavaScript.

Kështu që shkarkoni një kopje të fletës sonë të mashtrimeve Python dhe merrni atë programin e parë .py dhe drejtuar!

Contents

Versioni PDF i Sheet Cheat Python

She Fletë Cheat Python (Shkarkoni PDF)

Versioni Infographic i Python Cheat Sheet (PNG)

�� Fletë mashtrimesh Python (Shkarkoni PNG)

Fletë mashtrimesh Python

Fletë mashtrimesh Python

Bazat e Python: Fillimi

Shumica e kompjuterave Windows dhe Mac vijnë me Python të para-instaluar. Mund ta kontrolloni atë përmes një kërkimi të Linjës Komanduese. Nëse nuk keni një kopje, Shkarko një.

Apeli i veçantë i Python është që ju të mund të shkruani një program në çdo redaktues teksti, ta ruani atë në formatin .py dhe më pas të ekzekutoni përmes një Command-Line.

Por ndërsa mësoni të shkruani një kod më të ndërlikuar ose ndërmarrje në shkencën e të dhënave, mund të dëshironi të kaloni në një IDE ose IDLE.

Farë është IDLE (Zhvillimi dhe Mësimi i Integruar)?

IDLE (Mjedisi i Integruar i Zhvillimit dhe Mësimit) vjen me çdo instalim të Python. Avantazhi i saj ndaj redaktuesve të tjerë të tekstit është se nxjerr në pah fjalë kyçe të rëndësishme (p.sh. funksionet e vargut), duke e bërë më të lehtë për ju interpretimin e kodit.

Shell është mënyra e funksionimit të paracaktuar për Python IDLE. Në thelb, është një lak i thjeshtë që kryen atë katër hapa pasues:

  • Lexon thënien e Python
  • Vlerëson rezultatet e tij
  • Shtyp rezultatin në ekran
  • Dhe pastaj sythe përsëri për të lexuar deklaratën tjetër.

Shell Python është një vend i shkëlqyeshëm për të provuar copa të ndryshme kodi të vogla.

Llojet kryesore të të dhënave Python