cPanel

Paneli i kontrollit më të përdorur dhe më të njohur të web hosting, cPanel Inc. tronditi industrinë e web hosting në 27 qershor 2019. Shoku erdhi në formën e rritjes në tarifat e licencave të tyre. Ndryshimi nuk ishte i kufizuar vetëm në tarifën e licencës, por i gjithë modeli i biznesit kishte pësuar një ndryshim. Dhe njerëzit ende janë shumë të hutuar në lidhje me këto ndryshime dhe rritjen e çmimit cPanel. Na tregoni më shumë si për modelin e vjetër të çmimeve, ashtu edhe për të ri, në mënyrë që të jeni në gjendje të kuptoni qartë të gjitha ndryshimet që kanë ndodhur dhe cili është ndikimi tek ju.

cPanel Prmimi i Vjetër v / s cPanel Prmimi i Ri

Kjo është se si çmimi cPanel përdoret për të parë përpara ndryshimit të çmimit.

Rritja e çmimit të Panelit

Siç mund ta shihni, para rritjes së çmimeve, ishte vetëm kushtuar cPanel VPS dhe cPanel. Dhe pasi të keni marrë licencën, nuk ka pasur kufizime në numrin e përdoruesve ose llogarinë e postës elektronike, etj.

Dikush mund të blejë licencën cPanel VPS ose Dedikuar përkatësisht për 20 dhe 45 dollarë përkatësisht, për llogari të pakufizuara.

Shumë ofrues të mbajtjes së faqeve në internet, veçanërisht ata që ofruan shitës të shitësit zakonisht përdorin një numër të pakufizuar llogarish. Por kjo ka ndryshuar në lidhje me çmimet e reja.

Imazhi i mëposhtëm përshkruan çmimin e ri të licencës cPanel. Dhe mund të shihni, nën emrin e çdo plani, ekziston një kufi i përmendur për një numër llogarish cPanel sipas këtij plani. Pasi serveri ta kalojë atë kufi, çdo llogari cPanel e krijuar pas kapërcimit të limitit të përmendur ngarkohet 0.02 $ për llogari.

Përditësim i rritjes së çmimit canel

Nëse blini nivelin e administratorit, do të duhet të paguani 20 dollarë në muaj dhe do t’ju lejohet të keni 5 llogari cPanel në serverin tuaj.
Nëse ju, por plani i administratorit, do të keni mundësi të keni 30 llogari cPanel në serverin tuaj, dhe do t’ju duhet të paguani 30 dollarë në muaj.

Nëse blini planin Premier, do të keni mundësi të keni 100 llogari cPanel në serverin tuaj dhe çmimi mujor fiksohet në 45 dollarë për këtë paketë.

Por, çfarë nëse keni më shumë se 100 llogari në serverin tuaj? Do të duhet të paguani 0.2 dollarë çdo llogari të shtuar pasi të keni kaluar kufirin.

Ne e bëmë matematikën. Dhe ja çfarë kuptuam.

Nëse keni 150 llogari, atëherë do të duhet të paguani 45 $ + 10 $ = 50 $ në muaj. Nëse keni 200 llogari, duhet të paguani 45 $ + 20 $ = 65 $ çdo muaj. Dhe nëse keni 300 llogari, fatura juaj mujore cPanel do t’ju kushtojë 45 $ + 40 $ = 85 $.

Dhe, edhe pse pritësit në shkallë të vogël janë prekur gjithashtu nga kjo rritje e çmimeve, ndikimi në to nuk do të jetë shumë serioz. Imagjinoni që një ofrues hosting hosting ka hedhur mijëra llogari cPanel në një server. Ata do të duhet të paguajnë 0.2 $ në muaj për çdo llogari pasi të kalohet kufiri i 100 llogarive.

Kjo ka krijuar shumë mendime për të bërë. Ofruesit e pritjes së faqes në internet ose do të duhet të ndryshojnë çmimin e planeve që ata ofrojnë ose të kalojnë në një alternative të cPanel.

Cilat janë alternativat e cPanel?

Ndërsa ka shumë panele kontrolli falas dhe të paguar në web hosting, cPanel ka qenë mbreti. Vetëm një tjetër panel kontrolli i cili mund të qëndrojë pak para cPanel është Plesk. Dhe nëse nuk jeni në dijeni, të dy cPanel dhe Plesk janë në pronësi të së njëjtës kompani të quajtur Oakley. Ndërsa Plesk tashmë ka parë një rritje çmimesh, nuk është cPanel, çmimet e të cilit janë rritur.

Më poshtë janë disa nga alternativat e cPanel

  • DirectAdmin
  • InterWorx
  • ISPConfig
  • Webuzo
  • VestaCP

Përditësimi: Revmimi i rishikuar i cPanel (pas reagimeve të mëdha nga komuniteti i web hosting)

Masa e cPanel për të rritur masivisht çmimin e licencës së saj u kritikua shumë nga komuniteti i mbajtjes së faqes në të gjithë botën. Kjo lëvizje u pa qartë si asgjë, por lakmi. Dhe shumë ofrues të web hosting tashmë kishin filluar të hidhnin cPanel nga koteli i tyre. Dhe nxehtësia e reagimit ka bërë që ekipi cPanel të rimendojë në lidhje me çmimet.

Dhe sigurisht, ishte koha që konkurrentët e cPanel të godisnin arin në këtë situatë. Por cPanel ishte i shpejtë për të vërejtur faktin se rritja e çmimit do të bëjë më shumë dëme sesa fitimi. Prandaj ata kanë dalë me një çmim të rishikuar për licencën cPanel.

Prmimi i mëposhtëm është për partnerët

cPanel çmimi për partnerët

Dhe në qoftë se nëse e kaloni kufirin e 250 llogarive, do t’ju paguhen 5 $ shtesë të tarifave të licencës mujore për çdo 50 llogari shtesë.

Nëse nuk jeni partner dhe doni të vazhdoni si klient të drejtpërdrejtë, duhet të dini që licencat Solo nuk mund të shndërrohen në plane të administratorit.

Ju mund të bashkoheni me programin e partnerit pasi ato e kanë bërë shumë të lehtë procesin e të bërit partner dhe gjithashtu kanë ulur kërkesat për t’u bërë partner nëse i përkisni një qarku në zhvillim.

Ndërsa kjo duket si një masë për të zhdukur gjithçka nën qilim, komuniteti i mbajtjes së faqes në internet prapë ndahet kur bëhet fjalë për të pranuar rishikimet e çmimeve.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me