CMS Popular nga Pjesa e Tregut


cms popullore


Nëse nuk jeni i ri në botën e sistemeve të menaxhimit të përmbajtjes (CMS), këtu është një përkufizim super i thjeshtë:

Sistemet e menaxhimit të përmbajtjes lejojnë që teknikët jo-teknikë të botës të krijojnë uebfaqe në shkallë të plotë, pune, në kërkim profesional, pa pasur nevojë të prekin pak kodin.

Kur përdorni një CMS, nuk është e nevojshme të kuptoni se si funksionojnë faqet e internetit. Dhe gjëja interesante është ajo gati gjysma nga të gjitha 1.271.920.923 faqe në internet në internet përdorni një CMS, kështu që ju jeni në shoqëri të mirë.

Ne do t’ju përshkojmë 10 platformat më të njohura CMS sipas pjesës së tregut. Do të gërmojmë gjithashtu në veçoritë e çdo platforme CMS, kërkesat e nivelit të aftësive të përdoruesit, llojet e bizneseve që i përshtaten më së miri platformës, dhe më shumë.

Statistikat e shpejta dhe përmbledhja e përmbajtjes:

 1. WordPress (27+ Milion Uebfaqe Live)
 2. Wix (3.8+ milion faqet e internetit të drejtpërdrejta)
 3. Squarespace (1,9+ Milion Uebfaqe të Lira)
 4. joomla! (1.8+ Milion Uebfaqe Live)
 5. Shopify (1.1+ Milion Uebfaqe Live)
 6. Drupal (630+ Mijëra Uebfaqe Live)
 7. Blogger (430+ Mijëra Uebfaqe Live)
 8. Prestashop (285+ Mijëra Uebfaqe Live)
 9. Magento (265+ Mijëra Uebfaqe Live)
 10. Bitrix (223+ Mijëra Uebfaqe Live)

10 platformat më të njohura të CMS

Të gjitha të dhënat e përfshira në këtë artikull rrjedhin nga ky burim: BuiltWith.

1. WordPress (27+ Milion Uebfaqe Live)


WordPress

E konsideruar si behemoth e popullarizuar CMS, WordPress vazhdon të udhëheq tregun me një diferencë të gjerë. Për sa i përket të gjithë Internetit (faqet e internetit të ndërtuara me ose pa një CMS), 35.6% e tyre janë uebfaqe të WordPress.

WordPress është softuer me burim të hapur, që do të thotë se është i lirë për ta shkarkuar dhe përdorur. Sidoqoftë, krijimi dhe ngarkimi i uebfaqes tuaj të WordPress kërkon blerjen e një domeni personal dhe pritjen.

Një përfitim tjetër i WordPress është se platforma ofron mijëra tema profesionale dhe mund të instaloni pothuajse çdo veçori përmes mijëra shtojcave. Shumica e shtojcave janë falas (shtojcat premium janë në dispozicion për përdorime të specializuara) dhe temat e WordPress në përgjithësi variojnë nga 15 deri në 60 dollarë+.

Këtu është Avada, një nga temat më të shitura të WordPress në tregun e ThemeForest:

Hapur
Burimi i figurës: Hapur.

Niveli i aftësive: 1-2

Shumica e njerëzve do t’ju tregojnë se WordPress është i lehtë për t’u përdorur. Shtë, por kjo vjen me një paralajmërim. Do të ketë një kurbë të të mësuarit, dhe manovrimi rreth pjesës së prapme të administratorit mund të jetë i ndërlikuar për të ardhurit. WordPress është gjithashtu ëndrra e një hakeri, kështu që vazhdimi me azhurnimet e versionit është i rëndësishëm.

Meqenëse WordPress është me burim të hapur, do të duhet ta shkarkoni dhe instaloni vetë në serverin tuaj të pritjes. Fatmirësisht, shumica e hosteve kanë një instalim me një klik i cili kursen kohë (instalimi manual është gjithashtu disi teknik). Nëse keni nevojë për ndihmë, një kërkim i shpejtë në Google do të kthejë informacione në lidhje me çdo çështje teknike të WordPress.

Llojet e biznesit:

Uebfaqet e WordPress janë një përshtatje për çdo lloj biznesi. Nga eCommerce deri tek blogerët deri tek bizneset e bazuara në shërbime dhe fillesat e përqendruara në teknologji, WordPress ofron mjaft karakteristika dhe aftësi për të lejuar që pothuajse çdo biznes të ngrihet dhe të funksionojë shpejt. Sidoqoftë, faqet e internetit të eCommerce do të kërkojnë shtojca të specializuara si WooCommerce.

Pros:

 • Features Karakteristika miqësore me SEO
 • Features Karakteristika miqësore për celularin
 • -Përdorues
 • Function Funksionimi i Blogjeve (programi WordPress u krijua për Blogging)
 • Function Funksionaliteti i tregtisë

Cons:

 • �� WordPress është miqësor për përdoruesit, por mund të jetë e vështirë të mësosh dhe të menaxhosh nëse je i ri në platformë.

SHËNIM: Ne po i referohemi WordPress.org këtu. Kjo nuk do të ngatërrohet me WordPress.com, një version më pak i fuqishëm i WordPress i cili nuk kërkon që të fitoni pritës. Këtu është ndryshimi midis WordPress.org dhe WordPress.com.

2. Wix (Paguar)


Wix

Wix është një tjetër ndërtues i faqeve në internet i krijuar për newbie-in e plotë. Alsoshtë gjithashtu i pritur plotësisht dhe Wix menaxhon të gjitha detajet teknike.

Ixmimi Wix
Ixmimi wix.

Wix ofron një plan falas, të kufizuar. Përditësimet Premium përfshihen në paketat e paguara, të cilat fillojnë nga 13 – 39 $ në muaj për faqet e internetit themelore dhe 23 – 500 $ + në muaj për bizneset dhe faqet e internetit të e-commerce.

Llojet e biznesit:

Wix është më e përshtatshme për sipërmarrësit solo ose bizneset e vogla të çdo lloji; sidoqoftë, aftësitë e tij në e-commerce dhe Blogim mungojnë krahasuar me ato të Shopify dhe WordPress, përkatësisht. Ngjashëm me Squarespace, është e kufizuar nëse dëshironi të personalizoni shumë faqen tuaj të internetit. Rregullimi mund të kërkojë ndihmën e një zhvilluesi i saj.

Karakteristikat e Wix’s SEO kanë munguar vitet e fundit, por platforma popullore CMS ka bërë përmirësime. Për bizneset e vogla, ky nuk është problem, por bizneset e mesme në të mëdha do të gjejnë rezultate më të mira në një platformë më të fuqishme.

Niveli i aftësive: 1

Wix është miqësor për përdoruesit dhe është i lehtë për tu përdorur. Do të kërkojë një kurbë të vogël të të mësuarit për tu njohur me platformën, por zakonisht është e thjeshtë për t’u përdorur.

Pros:

 • Features Karakteristika miqësore për SEO (më të mirë vitet e fundit)
 • Features Karakteristika miqësore për celularin
 • -Përdorues
 • Function Funksionimi i Blogjeve (jo aq i fortë sa WordPress)
 • Function Funksionaliteti i tregtisë (jo aq i fortë sa Shopify)

Cons:

 • �� Kosto – ka një tarifë mujore për të përdorur platformën; megjithatë, Wix ofron një plan falas, të kufizuar
 • �� Karakteristikat dhe personalizimi janë disi të kufizuara për bizneset më të krijuara

Këtu është tutori ynë se si të përdorim Wix.

3. Squarespace (Paguar)


Squarespace

Squarespace është një platformë për krijimin e faqeve të internetit tërheqëse dhe tërheqëse që nuk kërkon instalim në serverin tuaj të pritjes pasi nuk është me burim të hapur. Ngjashëm me Shopify, Squarespace ka certifikata pritjeje, SSL, mbështetje dhe karakteristika të tjera të ndërtuara në platformë. Të gjitha këto përfshihen në çmimet e tarifave, që shkon nga 12 deri në 40 dollarë në muaj.

Mimet e hapësirës katror
Mimet katror.

Sheshi i hapësirës është i njohur për shabllonet e tij të pastra dhe moderne. Përkulja estetike e tij drejt thjeshtë dhe elegante, dhe shabllonet përfshijnë shumë hapësirë ​​të bardhë.

Model Sheshi
Modeli i katrorit.

Llojet e biznesit:

Të gjitha llojet e bizneseve mund të gjejnë një shtëpi në Squarespace. Nëse jeni i ri në ndërtimin e faqes në internet, Squarespace mund të jetë një vend i mirë për të filluar. Sidoqoftë, një nga të mirat e një krijuesi të faqeve në internet si Squarespace është se platforma nuk ofron aq fleksibilitet për personalizimin sa një platformë me burim të hapur si WordPress. Ju do të duhet të punësoni një zhvillues nëse dëshironi të personalizoni përtej parametrave të temave.

Niveli i aftësive: 1-2

Të ngrihesh dhe të vraposh do të kërkosh disa trajnime se si të përdorësh platformën. Por është relativisht e thjeshtë për tu manovruar sapo të varni, dhe Squarespace ofron video të shumta tutoriale.

Pros:

 • Features Karakteristika miqësore me SEO
 • Features Karakteristika miqësore për celularin
 • -Përdorues
 • Function Funksionimi i Blogjeve (jo aq i fortë sa WordPress)
 • Function Funksionaliteti i tregtisë (jo aq i fortë sa Shopify)

Cons:

 • �� Kosto – ka një tarifë mujore për të përdorur platformën
 • �� Karakteristikat dhe personalizimi janë disi të kufizuara për bizneset më të krijuara

4. joomla! (1,8+ Milion Sites Live)


Joomla!

Edhe pse Joomla! zë vendin e dytë në mesin e platformave më të njohura CMS, është ende mjaft larg nga lideri, WordPress, i cili po del përpara në drejtim të pjesës së tregut.

Kjo tha, Joomla! është një CMS e zbatueshme për shumë lloje të faqeve të internetit. Sshtë burim i lirë dhe i hapur si WordPress, dhe gjithashtu do të kërkojë blerjen e një domeni të personalizuar dhe host për të krijuar. Instalimi me një klik është i disponueshëm me shumicën e ofruesve të pritjes.

Ngjashëm me shtojcat e WordPress, Joomla! ofron shtrirje që ju lejojnë të rregulloni veçoritë e faqes tuaj.

Niveli i aftësive 2-3:

Ne kemi caktuar Joomla! një aftësi niveli 2-3 sepse mund të jetë pak më sfiduese sesa WordPress për tu vendosur. Duke thënë këtë, në internet është plot me mësime dhe këshilla se si të bëni praktikisht gjithçka që dëshironi në platformë.

Llojet e biznesit:

Ngjashëm me WordPress, Joomla! do të strehojë çdo lloj uebsajti të biznesit, pa marrë parasysh sa i madh apo i vogël.

Pros:

 • Features Karakteristika miqësore me SEO
 • Features Karakteristika miqësore për celularin
 • Function Funksionimi i Blogjeve
 • Function Funksionaliteti i tregtisë

Cons:

 • �� Jo shumë miqësore për përdoruesit e rinj

5. Shopify (1+ Milion Uebfaqe Live)


Shopify

Shopify është një udhëheqës i industrisë në hapësirën e tregtisë elektronike. Në kontrast me tre platformat e para të njohura CMS, Shopify është SaaS (softuer si një shërbim). Ju paguani një tarifë për platformën (nga 29 në 299 dollarë në muaj) për të menaxhuar detajet teknike të dyqanit tuaj siç janë pritja, siguria, certifikimi SSL dhe të gjitha funksionet e tjera që ju nevojiten për të operuar dyqanin tuaj.

Ifymimi i Shopify
Bleni çmimet.

Shopify ka futur në platformë të gjitha tiparet që u duhen pronarëve të dyqaneve të e-commerce, siç janë mbledhja e pagesave, transporti, menaxhimi i inventarit dhe zbritjes, dhe më shumë. Shopify gjithashtu ofron shtesa të shumta që ju lejojnë të personalizoni dyqanin tuaj.

Si WordPress, por doni të provoni Shopify? Ju gjithashtu mund të integroni Shopify me faqen tuaj të WordPress gjithashtu.

Llojet e biznesit:

Shopify është përqendruar vetëm në dyqanet e e-tregtisë.

Niveli i aftësive: 1

Shopify është një platformë e lehtë për t’u përdorur për newbies. Edhe pse mësimi i platformës do të marrë ca kohë, Shopify kujdeset për të gjitha detajet teknike. Nëse keni një problem, mbështetja e Shopify është në dispozicion për ndihmë.

Pros:

 • Features Karakteristika miqësore me SEO
 • Features Karakteristika miqësore për celularin
 • -Përdorues
 • Function Funksionimi i Blogjeve
 • Function Funksionaliteti i tregtisë

Cons:

 • �� Kosto – ka një tarifë mujore për të përdorur platformën

6. Drupal (Burimi i Hapur)


Drupal

Ngjashëm me WordPress dhe Joomla !, Drupal është softuer me burim të hapur që do të kërkojë një blerje dhe instalim me porosi të domain-it në serverin tuaj të pritjes. Programi gjithashtu ofron tema dhe module që ju lejojnë të personalizoni tiparet dhe funksionet e faqes suaj të internetit.

Pse të zgjidhni Drupal mbi WordPress? Ndërsa WordPress është më i lehtë për t’u përdorur, Drupal është një qendër energjetike që përqendrohet në faqet komplekse të botimeve sociale të komunitetit që janë me përmbajtje të rëndë dhe përmbajnë baza të të dhënave të mëdha.

Llojet e biznesit:

Do lloj biznesi do të jetë i përshtatshëm për Drupal, por disa biznese mund të kërkojnë platforma shtesë dhe shtesë.

Niveli i aftësive: 2-3

Drupal mund të jetë më sfidues për të punuar me të se sa edhe Joomla !, veçanërisht kur ndryshoni pamjen e faqes tuaj. Përditësimi i shtesave mund të jetë gjithashtu një sfidë kur ato janë të papajtueshme, gjë që mund të ndodhë më shpesh sesa jo. Nëse keni një dyqan eCommerce, Tregti drupal dhe Ubercart janë opsione; megjithatë, ata mund të kërkojnë ndihmën e një zhvilluesi për të ngritur.

Pros:

 • Features Karakteristika miqësore me SEO
 • Features Karakteristika miqësore për celularin
 • Function Funksionimi i Blogjeve
 • Function Funksionaliteti i tregtisë

Cons:

 • �� Në aspektin e miqësisë ndaj përdoruesit, Drupal mund të kërkojë ndihmën e një zhvilluesi

WordPress vs Joomla! vs Drupal? Shikoni udhëzuesin tonë të krahasimit për t’ju ndihmuar të zgjidhni.

7. Blogger (Pa pagesë)


Blogger

Blogger-i është një platformë falas për bloget në pronësi të Google. Google pret këto blogje, kështu që emri juaj i domain do të përfshijë nënsomenin e blogspot.com. Ju gjithashtu keni mundësinë e vendosjes së pritjes dhe ridrejtimit të domenit tuaj Blogger në një fushë me porosi të zgjedhjes suaj.

Llojet e biznesit:

Blogger-i është një platformë për blogerët e rastit që nuk po kërkojnë të ndërtojnë një biznes. Thjeshtësia e saj u përshtatet fillestarëve dhe atyre që bëjnë blog për kënaqësi personale.

Niveli i aftësive: 1

Bloggeri është i lehtë për t’u përdorur dhe operuar.

Pros:

 • Features Karakteristika miqësore me SEO
 • Features Karakteristika miqësore për celularin
 • -Përdorues
 • Function Funksionimi i Blogjeve (jo aq i fortë sa WordPress)

Cons:

 • Function Funksionaliteti i tregtisë (jo i destinuar për bizneset e tregtisë elektronike)

8. Prestashop (Paguar)


Prestashop

Ngjashëm me Magento, Prestashop është një platformë me burim të hapur të përqendruar në bizneset e tregtisë elektronike. Prestashop është i lirë për t’u përdorur, por do t’ju duhet të blini një domen të personalizuar dhe të vendosni pritjen. Nëse dëshironi një zgjidhje më të përballueshme, miqësore ndaj përdorimit sesa Magento, Prestashop mund të jetë rruga për të shkuar.

Prestashop gjithashtu ofron Prestashop Ready, një zgjidhje gjithëpërfshirëse që sigurohet dhe pritet plotësisht. Ky plan kushton 24,90 € në muaj.

Llojet e biznesit:

Prestashop është përqendruar vetëm në tregtinë elektronike dhe tërheq më shumë bizneset e vogla dhe të mesme.

Niveli i aftësive: 2+

Megjithëse tiparet e tij dhe opsionet e personalizimit janë disi të kufizuara, Prestashop është më miqësor sesa Magento dhe më pak i kushtueshëm për tu operuar. Për këto arsye, i intereson bizneset e vogla. Sidoqoftë, Newbies mund të gjejë mbështetje të kufizuar. Plani Prestashop Ready do të jetë shumë më i lehtë për t’u përdorur dhe mirëmbajtur sesa vetë instalimi i softuerit me burim të hapur.

Pros:

 • Features Karakteristika miqësore për SEO (Magento ofron më shumë veçori SEO)
 • Features Karakteristika miqësore për celularin
 • -Përdorues
 • Function Funksionimi i Blogjeve
 • Function Funksionaliteti i tregtisë

Cons:

 • �� Karakteristikat dhe personalizimi janë disi të kufizuara për bizneset më të krijuara

9. Magento (Paguar)


Magento

Magento është një platformë falas e-commerce me burim të hapur. Ngjashëm me WordPress, ju blini një domen me porosi dhe shkarkoni dhe instaloni Magento në serverët tuaj të pritjes.

Magento ofron disa zgjidhje në varësi të madhësisë së biznesit tuaj. Ato fillojnë nga zero dollarë (Magento Open Source), dhe gjithashtu përfshijnë një zgjidhje të gjitha-në-një re (Magento Commerce) dhe shkallë deri në karakteristikat e nivelit të ndërmarrjes të cilat mund të kushtojnë mijëra dollarë në vit.

Llojet e biznesit:

Magento është e përqendruar vetëm në tregtinë elektronike dhe mund të trajtojë marka më të mëdha dhe biznese të nivelit të ndërmarrjeve.

Niveli i aftësive: 3+

Në kontrast me programet e tjera më të njohura me burim të hapur, ofruesit e pritjes nuk ofrojnë zakonisht një opsion instalimi me një klikim për Magento. Mund të jetë gjithashtu e vështirë për të marrë në internet dhe vrapim, veçanërisht për newbies.

Pros:

Features Karakteristika miqësore për SEO (më të mirë vitet e fundit)

Features Karakteristika miqësore për celularin

Function Funksionimi i Blogjeve

Function Funksionaliteti i tregtisë

Cons:

�� Për sa i përket miqësisë ndaj përdoruesit, Magento mund të kërkojë ndihmën e një zhvilluesi

10. Bitrix (Bitrix24)


Bitrix

Bitrix filloi si ndërtues i faqes në internet në vitin 1998. Që nga ajo kohë është zhvilluar në një mjet bashkëpunimi në shkallë të plotë për bizneset dhe është riemëruar Bitrix24.

Me paketat që fillojnë nga falas deri në 199 dollarë në muaj, kjo platformë popullore CMS ofron veçori të tilla si menaxhimi i projektit, HR, dokumenti dhe koha, funksionaliteti i bashkëpunimit, një krijues i faqes në internet, menaxhimi i marrëdhënieve me klientët dhe më shumë.

Krijuesi i faqes së internetit ofron pritjen, gjerësinë e brezit, enkriptimin SSL, dhe veçori të tilla si forma, marketing email, dhe faqe të pakufizuara.

Llojet e biznesit:

Bitrix24 u drejtohet bizneseve më të krijuara nga niveli i vogël tek ndërmarrja në çdo vertikal. Kurba e mësimit është e pjerrët, por funksionaliteti është gjithëpërfshirës. Nëse po kërkoni vetëm një ndërtues të faqes në internet, ky mjet mund të mos jetë për ju.

Niveli i aftësive: 2

Nuk ka nevojë të kuptoni kodin, por ekziston një kurbë e pjerrët e të mësuarit se si të funksiononi programin.

Pros:

 • Features Karakteristika miqësore me SEO
 • Features Karakteristika miqësore për celularin
 • -Me përdorues (po, por do të kërkojë kohë për të mësuar sistemin)
 • Function Funksionimi i Blogjeve (jo aq i fortë sa WordPress)
 • Function Funksionaliteti i tregtisë

Cons:

 • �� Funksionimi i softverit kërkon një kurbë të mësimit të pjerrët

Këshilla të Fillimit të Shpejtë në Cilin Platformë CMS për të zgjedhur

Këtu është një përmbledhje e platformave më të njohura CMS:

 1. WordPress (falas, me burim të hapur)
 2. Wix (falas për të paguar zgjidhje gjithëpërfshirëse)
 3. Squarespace (paguar zgjidhje gjithëpërfshirëse)
 4. joomla! (falas, me burim të hapur)
 5. Drupal (falas, me burim të hapur)
 6. Shopify (paguar zgjidhje gjithëpërfshirëse eCommerce)
 7. Blogger (platformë falas për Blogim)
 8. Prestashop (zgjidhje falas, me burim të hapur eCommerce; plani gjithëpërfshirës i paguar)
 9. Magento (zgjidhje falas, me burim të hapur eCommerce; opsione të paguara, në nivelin e ndërmarrjes)
 10. Bitrix24 (paguar platformën e bashkëpunimit gjithëpërfshirës)

Një nga vendimet e para që duhet të merrni është nëse doni një zgjidhje SaaS me burim të hapur ose gjithëpërfshirës. Zgjidhjet me burim të hapur kërkojnë që të organizoni vetë faqen tuaj të internetit. Me një uebfaqe të vetë-pritur, ju mbani kontroll të plotë mbi faqen tuaj të internetit (në thelb e zotëroni atë), por ky proces është më teknik dhe kërkon mirëmbajtje të vazhdueshme.

Zgjidhjet e bëra për ju SaaS eliminojnë sfidat teknike, por ato drejtojnë faqen tuaj të internetit në pritjen e tyre dhe për këtë arsye kanë kontroll të plotë mbi të.

TL; DR

WordPress ende mbretëron suprem midis të gjitha platformave CMS.

Nëse jeni duke kërkuar për një zgjidhje të bërë për ju, Wix ose Squarespace do të jetë një zgjedhje e mirë, në varësi të modelit tuaj të biznesit.

Nëse keni një biznes në tregti elektronike dhe jeni të interesuar për një zgjidhje me burim të hapur, Shopify ose Prestashop do të ishte një zgjedhje e mirë. Dyqanet e e-tregtisë në nivelin e ndërmarrjeve duhet të konsiderojnë Magento.

Së fundmi, nëse doni një bashkëpunim gjithëpërfshirës dhe një platformë CMS, Bitrix24 do të jetë një mundësi për ju.

Gati për të ndërtuar faqen tuaj në internet? Filloni këtu me këtë udhëzues hap pas hapi.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map