Blog vs UebfaqeEkzistojnë dy pyetje për të cilat jemi shtruar shumë shpesh. Të dy po rrotullohen rreth temës së Blogimit: “Blog vs faqen e internetit – cili është ndryshimi midis tyre?” dhe “Duhet të marr një blog ose një faqe në internet?”


Nuk është për t’u habitur që njerëzit luftojnë me këto gjëra. I gjithë faqja e internetit kundër enigmës në internet mund të jetë konfuze nëse nuk keni eksperimentuar kurrë më parë me temën.

Në këtë burim të shkurtër, ne do t’ju tregojmë saktësisht se cilat janë ndryshimet midis blogeve dhe faqeve të internetit, si të vendosni se cili prej tyre ju nevojitet, cilat janë shpenzimet dhe si të krijoni një blog ose një faqe në internet vetëm dhe pa telashe.

Blog vs Webfaqe – Cili është ndryshimi?

Në rregull, kjo mund të jetë befasuese, por le të fillojmë me fjalinë e mëposhtme:

Një blog është një faqe në internet.

Mendoni për këtë në këtë mënyrë:

Blog vs Uebfaqe

Në këtë dritë, një blog është një lloji i Faqja e internetit.

Për ta kuptuar këtë më lehtë, le të fillojmë në qendër të problemit:

Farë është një faqe në internet?

Nëse shkoni në Chrome tuaj ose Safari dhe shkruani ndonjë adresë në internet – si websitesetup.org – do të përfundosh në një faqe në internet. Në fakt, lundrimi kudo në të gjitha nga shfletuesi juaj i internetit do t’ju ulë një lloj uebsajti. Kjo do të thotë që Google është gjithashtu një faqe në internet, kështu është edhe Facebook, dhe YouTube.

Uebfaqet identifikohen nga emrat e tyre të domain – adresat e uebit. Siç mund ta shihni, adresa e kësaj faqe në internet është websitesetup.org. Adresa e Facebook është facebook.com, etj.

Në rregull, kështu që cili është ndryshimi midis një blogje në internet, në mënyrë të veçantë?

Grafiku i mësipërm na tregon se bloget janë një nënbërje e faqeve të internetit. Kjo është disi si makina vs makina garash. Do të thotë, të gjithë kanë katër rrota dhe një motor, por qëllimi i një makine garash është shumë më specifik.

Farë është një blog?

Një blog është një lloj uebsajti ku përqendrimi kryesor është në shfaqjen e artikujve individualë të blogeve (të quajtura postime në blog) duke i shfaqur ato në faqen fillestare të blogut në mënyrë kronologjike të kundërt (të parat më të reja).

Megjithëse kjo mund të duket e ngulitur në fillim, ideja është shumë e thjeshtë në praktikë. Qëllimi është të sigurohemi që kushdo që viziton një blog, e sheh postimin më të fundit të blogut në pjesën kryesore të faqes kryesore.

Ja si duket zakonisht:

shembulli i blogut

Personi që drejton blogun – qoftë pronar i një biznesi ose një individ – mund të ndajnë histori / lajme / artikuj që janë më të rëndësishmit në një kohë të caktuar.

Me këtë që u tha, bloget janë kryesisht të bazuara në tekst. Do të thotë, përqendrimi është në i shkruar artikuj më shumë sesa në pamjet vizuale – siç janë imazhet, etj.

Blogjet gjithashtu funksionojnë në atë që quhet CMS (Sistemi i menaxhimit të përmbajtjes). Ky është vetëm një emër i zbukuruar për një mjet që ju lejon të ndryshoni përmbajtjen tuaj të blogut në mënyrë të ngjashme me mënyrën se si e keni bërë në MS Word ose Google Docs. Ky CMS e bën më të lehtë menaxhimin e përmbajtjes tuaj pasi nuk keni nevojë për ndonjë njohuri mbi zhvillimin ose programimin e uebit për t’u kujdesur në mënyrë efektive për blogun.

Nga ana tjetër, nëse shikojmë një faqe interneti gjenerike, nuk ka asnjë kërkesë të tillë. Uebfaqet mund të paraqesin përmbajtjen e tyre në çfarëdo mënyre. Përmbajtja gjithashtu mund të jetë çdo gjë, nga faqet e teksteve vetëm tek imazhet, tek videot, te produktet në një dyqan online, etj. Uebfaqet gjithashtu mund të përdorin një CMS. Por ata gjithashtu mund të përdorin dokumente statike, vetëm HTML, të ndërtuara nga një programues i uebit.

Me këtë që u tha, le të përgjigjemi në vijim:

“Si të vendosni nëse kam nevojë për një blog kundër faqes së internetit?”

Para se t’ju ndihmojmë të trajtoni këtë pyetje, le të fillojmë diku tjetër.

Në vitin 2019, ju me të vërtetë nuk keni nevojë të mendoni për “blog vs website” si ose ose.

Mjetet moderne që kemi në dispozicion na lejojnë i kanë të dy në të njëjtën kohë. Mënyra për ta arritur këtë është të përdorni një CMS në një faqe të internetit të fuqishme, e cila do t’ju lejojë të krijoni një blog si pjesë të faqes tuaj të internetit. Kështu që, në fund të ditës, ajo që merrni është një uebfaqe funksionale me funksionalitet blog të integruar.

Për shembull, CMS e tillë më e fuqishme dhe më e njohur quhet WordPress, dhe është në fakt ajo që faqja e internetit që po lexoni tani.

 • WordPress është falas, me burim të hapur dhe i lehtë për t’u përdorur, edhe për një fillestar.
 • Sshtë një motor i natyrës. WordPress filloi jetën e saj si një blog CMS. Sidoqoftë, ajo ka evoluar në shumë më tepër me kalimin e viteve.
 • WordPress mund të fuqizojë lloje të shumta të faqeve të internetit, duke përfshirë bloget.
 • Në kohën e shkrimit, WordPress fuqizon më shumë se 30% të të gjithë uebit. Po, është e saktë, afërsisht një në çdo tre uebfaqe në internet ekzekutohet në WordPress!

Vetëm për të kapur; mos mendoni për këtë si të duhet të zgjidhni midis një blog ose një faqe në internet. Në vend të kësaj, ndërtoni faqen tuaj në WordPress dhe më pas vendosni nëse doni të përfshini një përbërës të blogut më vonë. Sshtë një zgjidhje më e dëshmuar për të ardhmen se gjithçka tjetër.

Përndryshe, këtu janë disa ndërtues të tjerë të faqeve të internetit nëse jeni mjaft të sigurt se nuk do të keni nevojë për një blog sidoqoftë.

“A mund të përdor një blog / faqe interneti për biznes?”

Nëse gjendeni në një situatë kur dëshironi të filloni një biznes në internet, atëherë çështja e një faqe interneti kundër blog bëhet edhe më kritike.

Siç na tregon përvoja, bloget vërtetojnë se janë tepër efektive si mjete për biznesin.

 • Raportet e Hubspot që kompanitë me bloge marrin 55% më shumë vizitorë sesa kompani me faqe të internetit standarde.
 • Të kesh një blog ju jep disa përfitime specifike. Shefi i tyre; motorët e kërkimit si Google thjesht duan blogjet. Kjo sepse një blog, përkufizim, gjithmonë do të jetë më i azhurnuar sesa faqet statike, dhe gjithmonë do të ketë disa përmbajtje të reja të reja për t’u treguar njerëzve. Google e shijon shumë këtë lloj gjëje!
 • Kurdoherë që të publikoni një postim të ri në blogun tuaj, motori juaj i faqes në internet – WordPress – do të pingojë Google automatikisht dhe do t’i ftojë ata të vijnë dhe indeksojnë përmbajtjen tuaj të re. Uebfaqet statike nuk ju japin këtë bonus.
 • Të kesh një blog gjithashtu e bën më të lehtë promovimin e biznesit tënd në median sociale. Mendoni për atë në këtë mënyrë, nëse keni vetëm një faqe statike, atëherë çfarë saktësisht mund të ndani me ndjekësit tuaj në sociale? E njëjta faqe në internet që përmban përshkrimin e biznesit tuaj, pa pushim? Njerëzit do të mërziten shumë shpejt. Në krahasim, postimet e reja në blog janë perfekte për t’u ndarë me njerëzit tuaj në mediat sociale. Meqenëse përmbajtja është gjithmonë e re, ndjekësit tuaj do të kenë më shumë të ngjarë ta kontrollojnë.

Dobësia e vetme për bloget është se dikush duhet të shkruaj gjithë këtë përmbajtje të re të re për blogun tuaj. Prandaj, një blog kërkon disa investime në vazhdim – duhet të synoni të publikoni një postim të ri në blog të paktën një herë në dy javë, kështu që të jeni të vetëdijshëm për këtë. Uebfaqet statike, nga ana tjetër, shpesh janë një përpjekje një herë, e cila mund të jetë avantazhi i tyre kur flasim blog kundër faqes së internetit.

“A mund të fitoj para me një blog / faqe interneti?”

Me një fjalë, po.

Ka shumë mënyra për të fituar para nga blogu ose faqja juaj në internet. Ne madje përpiluam një listë me 33 mënyra të tilla këtu.

Ne ju inkurajojmë të kontrolloni atë artikull për disa informacione të thella, por në përgjithësi, metodat më të drejtpërdrejta për të fituar para nga faqja juaj janë:

 • shes hapësirë ​​reklamash në faqe / blog (zakonisht përmes AdSense)
 • pranoni dhurime
 • marketing Filialin – promovoni produktet e njerëzve të tjerë për një komision
 • shisni produktet tuaja

Duke folur për shitjen e produkteve:

“A mund të Shitet në Blogun ose Uebfaqen time?”

Siç thamë edhe më parë, CMS më e njohur – WordPress – e ka bërë emrin e saj për të qenë në gjendje të kandidojë çdo lloj blogu ose uebsajti të imagjinueshëm, dhe kjo përfshin dyqane online gjithashtu!

Pra, për t’iu përgjigjur kësaj shpejt, po, ju mund të shesë në blogun tuaj ose faqen e internetit.

 • Nëse jeni në WordPress, atëherë mund të filloni të shisni produkte pasi të instaloni një shtesë shtesë të quajtur WooCommerce. Do ta kthejë blogun ose faqen tuaj në një dyqan të plotë të tregtisë elektronike.
 • Nëse po përdorni një ndërtues tjetër të faqes në internet, si Wix ose Squarespace atëherë ju merrni një modul të dyqaneve të e-commerce menjëherë nga kutia.

“A mundem Build një blog ose faqe në internet? “

Megjithatë, përgjigjja është po.

Ju mund të ndërtoni një blog ose një faqe në internet të gjitha vetë, dhe madje nuk ju nevojiten njohuri ose aftësi ekspertësh për ta tërhequr atë.

Ne shpjegojmë gjithçka këtu, hap pas hapi:

 • Si të filloni një blog – udhëzuesi i fillestarit
 • Si të krijoni një faqe në internet – nga kanavacë e zbrazët në një vend pune

“Doesfarë kushton të ndërtosh një Blog vs Uebfaqe?”

Kostoja do të varet nga faqja e internetit ose motori / platforma e blogut që do të përdorni.

Nëse vendosni të ndërtoni faqen tuaj me WordPress, do të duhet të merrni një llogari të mbajtjes në internet dhe një emër domaini përpara se ta bëni faqen tuaj funksionale.

 • Thënë thjesht, mbajtja në internet është ajo ku faqja e internetit ose blog-u juaj është i vendosur.
 • Një emër domain është adresa e faqes suaj të internetit në internet.

Megjithëse kjo mund të tingëllojë frikësuese nëse nuk keni punuar me hostimin ose domenet akoma, këto gjëra në të vërtetë janë shumë të lehta për tu trajtuar pasi të keni arritur atë.

Për shembull, blerja e një plani të pritjes për WordPress nga një kompani si Bluehost është aq e thjeshtë sa mund të jetë. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të regjistroheni në një llogari pritjeje dhe të paguani faturën (fillon nga 2.95 $ / muaj).

Si pjesë e ofertës, ju merrni një emër domain falas, dhe Bluehost gjithashtu do të kujdeset për instalimin e gjithçkaje – dhe pastaj t’ju dorëzojë një uebfaqe operative të WordPress. E tëra që ju duhet të bëni është të konfiguroni atë duke zgjedhur një temë të WordPress dhe duke e bërë faqen tuaj të duket si ta dëshironi.

 • Këtu është udhëzuesi i fillestarit tonë për të personalizuar WordPress.

Nëse vendosni të përdorni një platformë tjetër, si Squarespace ose Wix në vend të WordPress, do të ndiqni gjithashtu një proces të ngjashëm me bazë regjistrimin. Në fund të saj, ju do të merrni një uebfaqe bosh që mund të personalizoni më tej gjithashtu. Kjo rrugë mund të jetë pak më e kushtueshme, edhe pse:

 • Hapësira e katrorit fillon me $ 12 / muaj personal, dhe 18 $ / muaj biznesi
 • Wix fillon me 13 $ / muaj personal, dhe 23- $ 49 / muaj biznes

Në shumicën e rasteve, WordPress do të jetë shumë më e lirë në përgjithësi.

Këtu është një vështrim më i thelluar se sa kushton një faqe në internet.

“Po në lidhje me shkallëzimin e faqes time në të ardhmen?”

Rritja është ndoshta shumë në mendjen tuaj, veçanërisht nëse do të filloni faqen tuaj për një qëllim biznesi.

Lajmi i mirë është se faqja e internetit me cilësi të lartë dhe platformat e blogut nuk pengojnë rritjen tuaj në asnjë mënyrë.

Për shembull, WordPress përdoret nga disa nga markat më të mëdha në internet, përfshirë gjigantë si psh BBC, Wired, dhe madje Beyonce. Thjesht, nëse është i aftë t’u shërbejë atyre, atëherë do të jetë në gjendje t’i shërbejë edhe biznesit tuaj.

E vetmja gjë që ju mund të dëshironi të bëni pasi të filloni të tërhiqni më shumë vizitorë është përmbledhja e specifikave tuaja të mbajtjes në internet në një shkallë më të lartë – vetëm për t’u siguruar që serverët mund të trajtojnë të gjithë trafikun.

Përveç kësaj, mund të shtoni sa më shumë faqe që dëshironi, sa më shumë postime në blog që dëshironi, dhe sa më shumë produkte, siç dëshironi, dhe prap të jeni të sigurt se gjithçka do të funksionojë pa probleme.

Shtë gjithashtu një ide e mirë të konsideroni shtimin e një forumi në faqen tuaj të internetit ose blogun tuaj pasi është një mënyrë e shkëlqyeshme për të ndërtuar besnikërinë e vizitorëve dhe për të inkurajuar aktivitetin e komunitetit.

Ç’pritet më tej?

Shpresojmë që kjo të ketë qenë e dobishme dhe se tema e një blog-je kundër internetit nuk është më sekret për ju më gjatë. Të kesh një prani në internet është thelbësore nëse po drejton një biznes, por edhe një hobi të lezetshëm për ta pasur si individ.

Përsëri, për të filluar aventurën tuaj me bloget dhe / ose faqet e internetit, mos ngurroni të lexoni këto udhëzues:

 • Si të filloni një blog – udhëzuesi i fillestarit
 • Si të krijoni një faqe në internet – nga kanavacë e zbrazët në një vend pune
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me