servera cloud


Nga mijëra faqet e internetit të disponueshme përmes internetit, mbajtja në internet e përbashkët ende konsiderohet të jetë hosti më i përdorur. Pritja në Cloud dhe Sharing hosting kanë shumë ndryshime dhe janë unike në mënyra të ndryshme. Ju duhet të zgjidhni njërën prej tyre bazuar në kërkesat tuaja.

Pritja e përbashkët është e mirë për aq sa ju jeni fillestar. Pritja e përbashkët ka disavantazhet e saj për të mos qenë në gjendje të përmbushë kërkesat tuaja kur azhurnoni uebfaqet tuaja. Ekzistojnë shumë shanse për mungesë burimesh, joproduktive, dhe lista e zezë e IP-ve etj.

Nga ana tjetër, priti në Cloud është i njohur për shpejtësinë e tij të performancës. Cloud hosting siguron burime të tilla si memorie, hapësirë ​​ruajtjeje etj nga grupi i serverëve (cloud). Pra, me fjalë të thjeshta, pritja në re ka dalë si zgjidhja e dobësive të pritjes së përbashkët.

Në këtë artikull, ne do të diskutojmë nëse pritja në cloud është me të vërtetë më e mirë sesa pritja e përbashkët apo jo.

Si Funksionon Web Hosting?

Isfarë është ndarja në internet e përbashkët

Web hosting i përbashkët është lloji themelor i mbajtjes së faqeve në internet në të cilin një server i vetëm do të ruajë qindra ose ndonjëherë mijëra faqe në internet. Shtë si ndarja e një dhome me miqtë tuaj, ku do të ndani disa burime si uji, energjia elektrike dhe ushqimi etj.

Pritja e përbashkët besohet të jetë platforma më e lirë e pritjes. Ofruesit e pritjes së pritjes ofrojnë pritje të përbashkët me çmime të ndryshme në varësi të sasisë së burimeve, si hapësira, gjerësia e bandës, bazat e të dhënave të MySQL, llogaritë e postës elektronike dhe disa të tjera.

10 planet më të mira të mbajtjes së pritjeve në internet

Përfitimet e hostimit të përbashkët

Kosto-efektive

Pritja e përbashkët është në dispozicion me çmimet më të lira në varësi të planeve dhe ofertave. Meqenëse burimet ndahen midis përdoruesve, çmimi i të gjithë serverit shpërndahet midis tyre.

Fillestar miqësor

Pritja e përbashkët konsiderohet të jetë më e mira për ata që duan të hyjnë në mjedisin e pritjes. Isshtë shumë e preferuar për blogerët dhe bizneset në shkallë të vogël.
Lehtë për të menaxhuar faqet e internetit tuaj

Platforma e përbashkët e strehimit ofron panele kontrolli miqësore ndaj përdoruesve si cPanel ose Plesk etj të cilat vijnë në ndihmë në menaxhimin e faqes suaj të internetit.
Nuk ka nevojë për njohuri teknike

Si një përdorues i përbashkët i pritjes, thjesht duhet të përqendroheni në faqen tuaj të internetit. Serveri menaxhohet, mirëmbahet dhe azhurnohet nga stafi teknik i ofruesit të pritjes.

Rrjetet anësore të mbajtjes së përbashkët

Performance

Nëse ka një uebfaqe të popullarizuar në një server të përbashkët me thumba relativisht të lartë trafiku dhe fillon të përdorë më shumë burime, performanca e faqes suaj të internetit do të ngadalësohet përfundimisht.

Kërcënimi i listës së zezë

Meqenëse faqet e internetit në serverin e përbashkët përdorin IP të vetëm, prania e faqeve të internetit të fqinjit të keq do të dëmtojë reputacionin e faqes suaj të internetit me anë të listës së zezë të IP.
Asnjë kontroll i serverit

Serveri menaxhohet nga stafi i ofruesit të pritjes. Do problem në server do t’ju bëjë që të jeni në mes askund. Kjo mund të shkaktojë një konflikt midis ofruesit të pritjes dhe pronarëve të faqes së internetit. Përzgjedhur: Bazat e mbajtjes së përbashkët të uebit për fillestarët

Si funksionon strehimi në re?

Një grup i serverëve është grupuar për të vepruar si një sistem i cili quhet cloud. Një re do të presë një sërë faqesh në internet dhe mund të trajtojë trafik të lartë dhe spikes. Kjo ndjek teknologjinë Cloud Computing.

Reja e programeve kompjuterike është shumë e disponueshme në modelin e çmimit të pagës-për-përdorim në tregun e web hosting. Ky lloj i hostimit ka aftësinë për të kapërcyer problemet me të cilat përballen hostet e përbashkëta dhe llojet e tjera të pritjes.

10 planet më të mira të pritjes në cloud

Pse ka fituar më shumë popullaritet në cloud në të kaluarën e fundit?

Si një pronar i faqes në internet, do të dëshironit që ajo të zgjohej e të dilte dita-ditës jashtë. Ekzistojnë shanse që serveri të rrëzohet ose të ketë ndonjë dështim të harduerit në serverin e përbashkët të pritjes për disa arsye. Por pritja në re është një përjashtim. Paketa e serverëve punojnë së bashku për të rritur performancën e faqes suaj të internetit dhe duke qenë se ka shumë serverë në një re, dështimi i një serveri nuk ndikon në uebfaqen tuaj duke punuar mirë.

Përfitimet e Cloud Hosting

Performanca e lartë

Asnjë platformë tjetër pritëse nuk mund të përputhet me performancën e pritjes së cloud. Kjo për shkak se grupi i serverëve ose një cloud punojnë së bashku dhe vepron si një server virtual.

Toleranca e gabimeve

Nëse serveri që pret faqen tuaj te internetit në cloud cloud ndodh të ketë çdo lloj dështimi, atëherë serveri tjetër në cloud punon si zëvendësues dhe bën punën e pritjes për faqen tuaj të internetit. Prandaj, është shumë i besueshëm.

Mimi i drejtë

Cloud hosting përdor një model page-për-përdorim. Ju duhet të paguani për atë që përdorni saktësisht. Ju madje mund të merrni burime shtesë, sipas kërkesave tuaja.

Rrjetet poshtë të Cloud Hosting

Njohuritë teknike janë të domosdoshme

Pritja në cloud është mjaft e ndryshme nga llojet e tjera. Ju duhet të dini se si funksionon saktësisht kur merreni me re. Prandaj nuk preferohet për fillestarët

Relativisht më e kushtueshme

Edhe pse pritja në Cloud është në dispozicion me një çmim pagimi për përdorim, është më e kushtueshme se lloji tjetër i hostimit. Prandaj nuk është e përballueshme për fillime. Zgjedhur: isfarë është Cloud Hosting? Si funksionon vërtet?

Përfundim:

Zgjedhja e pritjes së përbashkët dhe pritjes së cloud varet nga shumë faktorë si buxheti juaj, lloji i faqeve të internetit dhe shumë të tjerë.

Nëse jeni fillestar ose nëse keni një uebfaqe për biznesin tuaj në shkallë të vogël, atëherë është gjithmonë më mirë të keni një pritje të përbashkët për faqen tuaj të internetit. Ndërsa biznesi juaj rritet, faqja juaj e internetit duhet të jetë në gjendje të trajtojë trafik të lartë dhe spikes. Pra, kaloni në pritje në cloud kur filloni të fitoni para të mirë.

Kjo është gjithçka që kemi për këtë artikull. Shpresojmë që të mësoni diçka të re dhe kjo ju ndihmoi!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me