Po, ju patjetër që mund ta transferoni faqen tuaj të internetit nga hosti juaj i tanishëm në InMotion Hosting me kusht që të “kaloni” së pari disa nga detyrimet. Në të vërtetë, transferimi i faqes suaj të internetit nga ofruesi juaj aktual i pritjes në InMotion është një proces i thjeshtë. Sidoqoftë, ka disa gjëra ose disa nga ato që duhet të jemi të qarta në radhë të parë. Njëra është se, jo të gjitha faqet mund të transferohen lehtësisht në InMotion pasi ekziston një listë e veçantë e faqeve, transferimi i të cilave mbështet InMotion. Një tjetër gjë për tu kujtuar është se megjithëse nuk mund të jeni në gjendje të transferoni faqen tuaj të internetit në InMotion, prapëseprapë mund të pritni domainin tuaj me InMotion Hosting. Tingëllon bezdisshëm, nuk është ashtu.
Teknikisht, ekziston një ndryshim themelor midis transferimit të faqes tuaj në një host të ri dhe transferimit të domenit tuaj. Ndërsa për disa kjo mund të tingëllojë e njëjtë, në të vërtetë nuk është ashtu. Dallimi është se Regjistrimi i Emrave të Domainëve dhe Domain Hosting, i njohur gjithashtu si Web Site Hosting, janë dy gjëra të ndryshme. Regjistrimi i Emrit të Domainit është pronësia juaj e një emri domain, i cili, përveç cilësimeve që ju bëni në panelin e kontrollit të regjistruesit, nuk ka shumë lidhje me hostimin tuaj aktual ndërsa Domain Hosting është kompania që zotëron serverin ku vendosni faqen tuaj të internetit, përfshirë skedarët dhe dosjet tuaja. Pritësi juaj në internet nuk ka pse të jetë e njëjta kompani ku keni regjistruar domenin tuaj.


Stepsfarë hapash duhet të ndërmarr për të transferuar faqen time në InMotion Hosting?

Siç u përmend më herët, transferimi i faqes tuaj në InMotion është një proces i thjeshtë. Thjesht ndiqni hapat pasues dhe duhet të keni transferuar në asnjë kohë faqen e internetit tuaj në InMotion. Hapat e mëposhtëm janë:

 •  Së pari, ju duhet të vlerësoni faqen tuaj. Vlerësimi i sitit është i nevojshëm për të zbuluar sa vijon:
 •  Cili dosje skedarët e faqes suaj të internetit ruhen nga hosti juaj i mëparshëm;
 •  Cilat baza të të dhënave, nëse ka, përdoren ose nëse përdorni ndonjë bazë të dhënash; dhe
 •  Shikoni se si mund të merrni një kopje rezervë të skedarëve tuaj të bazës së të dhënave.
 •  Tjetra, do t’ju duhet të shkarkoni skedarët e faqes tuaj të internetit nga hosti juaj i mëparshëm në desktopin tuaj. Kjo bëhet më së miri përmes përdorimit të Protokollit të Transferimit të Fajllave ose FTP.
 •  Pastaj, hapi tjetër do të jetë eksportimi i bazave të të dhënave tuaja të internetit. Nëse, në çdo rast, faqja juaj e internetit përdor baza të të dhënave, është e rëndësishme që të merrni një kopje rezervë të saj. Procesi i kopjimit të bazës së të dhënave mund të ndryshojë nga hosti në pritës, prandaj është e rëndësishme të kontaktoni webhostin tuaj të mëparshëm për ndihmë.
 •  Tjetra, ngarkoni skedarët tuaj të internetit dhe importoni bazat e të dhënave tuaja. Për ta bërë këtë, është e rëndësishme që të ngarkoni skedarët e faqes tuaj të internetit duke përdorur FTP në drejtorinë publike_html të llogarisë suaj InMotion.
 •  Nëse keni një bazë të dhënash, ky është gjithashtu koha e duhur për ta importuar në llogarinë tuaj InMotion. Shtë e domosdoshme të krijoni bazën e të dhënave brenda cPanel dhe pastaj pasi të keni krijuar bazën e të dhënave, importoni kopjimin e bazës së të dhënave në të duke përdorur phpMyAdmin.
 •  Sapo skedarët tuaj të uebfaqes janë ngarkuar tashmë dhe baza e të dhënave tuaja, nëse ka, të restauruar, faqja juaj e internetit duhet të jetë e gatshme për t’u ekzekutuar në hostin e saj të ri. Sidoqoftë, është por e përshtatshme që së pari të testoni faqen tuaj të internetit duke përdorur URL-në e përkohshme të llogarisë.
 •  Pasi të siguroheni që uebfaqja funksionon mirë, hapi tjetër do të jetë konfigurimi i adresës së postës elektronike të domenit tuaj.
 •  Tjetra, ajo që duhet të bëni është të tregoni fushën tuaj larg nga hosti juaj i mëparshëm dhe drejt serverit tuaj InMotion Hosting. Për ta bërë këtë, duhet të modifikoni serverin e emrave të domenit tuaj në:
 •  ns.inmotionhosting.com
 •  ns2.inmotionhosting.com
 •  Pasi të keni aktualizuar serverat tuaj të emrave, tani jeni gati të provoni përsëri faqen e internetit. Sidoqoftë, është e rëndësishme të theksohet se ndryshimet mund të mos hyjnë në fuqi menjëherë dhe shpesh mund të zgjasin deri në 24 orë. Rekomandohet që testimi i faqes në internet të bëhet çdo 6 orë derisa të ketë mbaruar periudha 24-orëshe.

Si mund të eksportoj një bazë të dhënash MySQL në phpMyAdmin?

Meqenëse FTP nuk mund të hyjë në bazat e të dhënave MySQL, mund të ketë nevojë për ju që të eksportoni bazën e të dhënave tuaj MySQL në phpMyAdmin. Kjo ju lejon të bëni një kopje rezervë të bazës së të dhënave tuaja e cila do të përdoret për të transferuar bazën e të dhënave në një server tjetër ose thjesht për ruajtje..
Për të eksportuar bazën e të dhënave MySQL, duhet të ndiqni hapat pasues:

 •  Së pari, duhet të identifikoheni te cPanel.
 •  Pastaj klikoni në ikonën phpMyAdmin e cila mund të gjendet nën bazën e të dhënave.
 •  Nga lista në menunë e majtë, zgjidhni bazën e të dhënave që dëshironi të eksportoni duke klikuar emrin e bazës së të dhënave.
 •  Pastaj klikoni në butonin Export.
 •  Sigurohuni që të gjitha tabelat dhe opsioni SQL janë zgjedhur.
 •  Pastaj nën “Strukturën”, aktivizoni opsionin “Shto DROP TABELA / SHENIM / PROCEDURA / FUNCTION”.
 •  Nëse baza e të dhënave tuaja është e madhe, ju mund të kompresoni skedarët duke zgjedhur “zipped” ose “gzipped”. Sigurohuni që të jetë zgjedhur “Ruaj si skedar”.
 •  Pastaj klikoni në butonin Go që gjendet në pjesën e poshtme të ekranit.
 •  Për të shkarkuar eksportin e bazës së të dhënave në desktopin tuaj lokal, zgjidhni “Ruaj” kur ju kërkohet të hapni ose ruani skedarin. Sigurohuni që të keni shënim të plotë të emrit të skedarit dhe vendndodhjes ku ruhet kopja rezervë.

A po e transferoj faqen time në InMotion me vlerë përpjekje?

InMotion Hosting është një nga udhëheqësit e njohur në tregun e pritjes së faqeve në internet. Shtë i njohur për shërbimin e tij të lirë dhe të përballueshëm por të besueshëm, të qëndrueshëm dhe të fuqishëm. Ky atribut pozitiv dhe avantazhet që sjell InMotion Hosting bën transferimin e faqes suaj të internetit nga hosti juaj i mëparshëm në InMotion Hosting me të vërtetë me vlerë të përpjekjes.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me