Nëse doni të transferoni faqen tuaj të internetit të pritur në InMotion në një ofrues tjetër të mbajtjes në internet, por dyshoni nëse transferimi është i mundur, përgjigjja e pyetjes tuaj është po. Po, ju patjetër mund të transferoni në faqen tuaj të internetit që tani është pritur në InMotion te një host tjetër në internet.
Sidoqoftë, megjithëse transferimi është shumë i mundur, ai duhet të bëhet i qartë, pavarësisht nëse është transferimi që dëshironi ose thjesht anulimi i pajtimit tuaj me pritjen e InMotion. Edhe pse asnjë ofrues hosting nuk do ta pëlqente idenë e klientëve të tyre transferimin në një ofrues tjetër të pritjes, pothuajse të gjithë ofruesit e pritjes do t’ju japin lirinë për t’u transferuar larg nga shërbimi i tyre i pritjes dhe madje ju ndihmojnë aty ku munden. Sa i përket pyetjes nëse mund ta anuloni pajtimin tuaj aktual dhe aktiv, është e rëndësishme të theksohet se çdo klient që dëshiron të anulojë pajtimin e tij, mund ta bëjë këtë në çdo kohë që dëshiron, vetëm duke informuar shërbimin e klientit për të. Në fakt, kompanitë pritëse madje i rimbursojnë klientët e tyre duke iu nënshtruar marrëveshjes së tyre të nënshkruar dhe sipas kohëzgjatjes së kohës që është në internet faqja e internetit.
Shtë gjithashtu e rëndësishme të kuptoni që regjistrimi / administrimi i domenit tuaj nuk është i njëjtë dhe është i ndarë nga shërbimi juaj i pritjes dhe transferimi i të drejtave të menaxhimit të domain nuk do të ndikojë në asnjë mënyrë në llogarinë tuaj të hostimit i cili do të mbetet aktiv. Mënyra e vetme për të çaktivizuar llogarinë pritëse do të jetë përmes anulimit.


Shallfarë duhet të bëj për të transferuar faqen time larg nga InMotion Hosting?

Për të filluar procesin e anulimit ose për të filluar procesin e transferimit të domenit tuaj larg nga pritja e InMotion, politika e kompanisë kërkon që të paraqisni një kërkesë që domeni juaj të lirohet. Kërkesa duhet të vijë në formën e një emaili dhe duhet të dërgohet në [email protected] E njëjta kërkesë duhet të vijë me verifikimin e llogarisë tuaj, si dhe me emailin tuaj të administratorit. Kërkesa për letra do të fillojë procesin e regjistrimit të domain pasi këto janë të nevojshme nga kompania për të zhbllokuar domenin tuaj për ju. Sidoqoftë, para çdo gjëje tjetër, është e rëndësishme që ju duhet të hiqni privatësinë e domain-it nga domeni juaj për të ndikuar në procesin e zhbllokimit.

Sapo domeni të lëshohet dhe të keni marrë tashmë kodin e autorizimit, të cilin do ta merrni përmes Email-it tuaj të Administratorit, mund të vazhdoni te regjistri juaj i ri i domain-it dhe të filloni procesin e transferimit të domain.
Në mënyrë tipike, do të duhet nga 7-10 ditë që transferimi të përfundojë, megjithëse koha e përfundimit ndryshon, në varësi të regjistruesit. Shtë gjithashtu e rëndësishme që ju të dini që sa herë që bëhen ndryshime në DNS ose transferohen fusha, vërehet një periudhë përhapja e DNS që zgjat nga rreth 7-24 orë, ndërsa ndodh që ndërrimi.

Stepsfarë hapash duhet të ndjek para dhe gjatë procesit të transferimit?

Gjetja e një hosti të ri për faqen tuaj të internetit dhe transferimi në një host të ri në internet mund të jetë një veprim i mirë përpara për faqen tuaj të internetit ose një hap i madh prapa. Në mënyrë që të siguroheni që nuk do të ndjeheni keq dhe do të pendoheni për lëvizjen që sapo keni bërë, ju duhet të siguroheni që ajo që jeni gati të bëni është ajo që ju duhet faqja juaj e internetit. Këtu janë disa rekomandime themelore që klientët duhet të bëjnë përpara dhe gjatë procesit të transferimit. Këto janë:

 •  Së pari dhe para çdo gjëje tjetër, ju duhet të zgjidhni ofruesin më të përshtatshëm të mbajtjes në internet duke i krahasuar ato me ofruesin tuaj aktual. Konsideratat duhet të përfshijnë:
 •  Sistemi Operativ i përdorur; a është në përputhje me kërkesat e faqes suaj të internetit;
 •  Kërkesat për hapësirën e diskut dhe
 •  Bandwidth;
 •  Ju duhet të bëni një kopje rezervë të të gjitha skedarëve të faqes tuaj të internetit ekzistuese duke shkarkuar të gjithë skedarët e llogarisë tuaj të vjetër. Mund të përdorni FTP Access ose ta eksportoni duke përdorur phpMyAdmin, në varësi të cilës funksionon. Si rregull sesa një përjashtim, shikoni për një host që ofron FTP Access.
 •  Sigurohuni që të mund të merrni postë elektronike duke kontrolluar siç duhet nëse emailet tuaja janë ende duke punuar dhe janë aktive.
 •  Rekomandohet shumë që të siguroheni që llogaria juaj e internetit dhe e-mail-i i domain-it janë duke funksionuar gjatë procesit të transferimit duke e mbajtur llogarinë tuaj ekzistuese të mbajtjes në internet të hapur derisa procesi të përfundojë.
 •  Pasi gjithçka të ketë përfunduar, mos harroni të anuloni llogarinë tuaj me pritjen e InMotion.

Cilat janë arsyet e zakonshme pse njerëzit largohen nga ndërmarrja e tyre pritëse?

Ka aq shumë arsye sa ka aq shumë individë ose kompani pse ata duan të lëvizin larg nga kompania e tyre aktuale e pritjes në internet. Ai ndryshon nga arsyet shumë të thjeshta deri në ato më komplekse. Ndër këto arsye janë këto:

 •  Klienti mund të jetë i zhgënjyer dhe i pakënaqur nga shërbimi.
 •  Kompania mund të ketë nevojë për më shumë burime të tilla si hapësira e ruajtjes dhe gjerësia e bandës, si dhe nevoja për më shumë aplikime, diçka që hosti i tyre i mëparshëm mund të sigurojë..
 •  Klienti mund ta ketë pasur të vështirë të mbajë shumën e faturave mujore dhe mund të ketë gjetur një paketë më të mirë me një çmim më të mirë diku.
 •  Klienti mund të jetë i pakënaqur me shërbimin e klientit.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me