A ju lejon WebHostingHub të zotëroni faqen tuaj?

Për shumicën e njerëzve, pyetja se kush e zotëron faqen e tyre të internetit duket absurde. Disa do të mendojnë se të kesh shpenzuar para të mjaftueshme dhe të kesh paguar për shërbimet e kërkuara për të operuar faqen në internet, u dha atyre të drejtën të zotëronin faqen e tyre të internetit. Sidoqoftë, nuk është gjithmonë kështu. Në qoftë se kontrata nuk specifikon në mënyrë të qartë që zotëroni faqen tuaj të internetit, nuk jeni kurrë pronar i saj. Për ta bërë atë shumë më të lehtë për tu kuptuar, duhet së pari të përcaktojmë termin “vet”. Zotërimi i domenit tuaj është si të zotëroni numrin tuaj të telefonit në shtëpi, të cilin ju kurrë nuk e zotëroni, por thjesht po e jep me qira atë nga kompania.


Kjo pyetje është mjaft e ndërlikuar. Jo të gjitha kompanitë pritëse ju lejojnë të zotëroni faqen tuaj të internetit. Me WebHostingHub, a thuhet qartë në Pjesën 4.ai të Kushteve të tyre të Shërbimit / Marrëveshjes së Përdoruesit që “Klienti është pronari ose licencuesi i vlefshëm i Përmbajtjes së Klientit dhe secilit element të tij, dhe Konsumatori ka siguruar të gjitha licencat e nevojshme, pëlqimet, lejet, heqjet dhe lëshimet për përdorimin e Përmbajtjes së Konsumatorit dhe secilit element të tyre, përfshirë pa kufizime, të gjitha markat tregtare, logot, emrat dhe ngjashmëritë që gjenden në të, pa asnjë detyrim nga kompania të paguajë ndonjë tarifë, mbetje, pagesa të repartit ose kompensim tjetër të çdo lloj personi ose entiteti; “(Cituar nga Kushtet e Shërbimit / Marrëveshja e Përdoruesit të WebHostingHub) që do të thotë që klienti merr vetëm të zotërojë përmbajtjen e faqes në internet por kompania thjesht jep me qira faqen e klientit.

Teknikisht, çfarë nuk mund të zotëroj në uebfaqen time?

Për ta bërë atë të thjeshtë dhe të thjeshtë, në të vërtetë nuk e zotëroni faqen tuaj në aq sa faqja juaj në internet është e përbërë nga shumë pjesë, disa prej të cilave i posedoni dhe të tjerët thjesht i merrni me qira. Këtu është një udhëzues i thjeshtë i asaj që ju bëni vetë dhe ju thjesht jepni me qira.

 • Ju nuk zotëroni serverin në internet. Web serveri është kompjuteri që drejton platformën e serverit që po pret faqen tuaj të internetit. Zakonisht, qendra e të dhënave zotëron serverin në internet dhe ju jep me qira juve. Shtë e qartë që ju nuk zotëroni faqen tuaj të internetit përveç nëse blini një për veten tuaj.
 •  Ju nuk zotëroni Platformën e Web Serverit, kompania zotëron këtë. Shembuj të kësaj përfshijnë Linux Apache MySQL PHP (LAMP), ASP.NET, Windows IIS + dhe Microsoft SQL Server.
 •  Ju nuk zotëroni sistemin e menaxhimit të përmbajtjes (CMS) si WordPress, Joomla dhe Drupal. Ju mund të keni CMS tuaj, nëse autori i një kodi burim dhe që e keni shkruar vetë. Pronari i CMS është krijuesi i tij; ju jeni i licencuar vetëm ta përdorni.
 •  Ju nuk zotëroni Softuerin e Bazës së të Dhënave si MySQL. Asnjëherë nuk zotëroni softuerin e bazës së të dhënave gjithashtu do të thotë që ju nuk zotëroni gjithashtu bazën e të dhënave aktuale, por ju zotëroni të dhënat e internetit dhe përmbajtjen që ruhet në bazën e të dhënave me kusht që ta autorizoni atë.
 •  Në mënyrë tipike, ju nuk zotëroni faqen e internetit Kodin e Burimit, përveç nëse e autorizoni vetë. Një kod burimi është një program i krijuar në gjuhën e Platformës së Web-serverit që përmban lidhëset me programe të tjera dhe përdoret gjithashtu për të komunikuar me serverët e jashtëm të sistemit. Përdoret për të gjeneruar HTML / CSS / JavaScript që shfletuesi të funksionojë në ekranin tuaj.
 •  Ju nuk zotëroni shfletuesin; ju jeni i licencuar vetëm ta përdorni.
 •  Surprisinguditërisht, ju nuk e keni emrin e domain. Habitur? Në fakt, ju nuk zotëroni emrin e domain, megjithëse jeni pronari i regjistruar i emrit të domain. Ju vetëm po e merrni me qira.

Dofarë duhet të zotëroj atëherë?

Si “pronar” i faqes suaj të internetit dhe si autor i përmbajtjes së saj, ju duhet të zotëroni këto:

 •  Ju duhet të jeni pronari i HTML / CSS / JavaScript /. Këto janë blloqet e ndërtimit të faqes tuaj të internetit dhe janë gjuhët që shfletuesit kuptojnë.
 •  Ju duhet të jeni pronari i Dizajnit Visual të faqes tuaj të internetit. Kjo përfshin paraqitjen dhe pasuritë grafike siç janë ngjyrat, tipografia, fotografia e përdorur në krijimin e ndërfaqes së përdoruesit, përmbajtja e lexueshme e faqes në internet dhe imazhet dhe videot që ai përmban.
 • Ju duhet të zotëroni përmbajtjen e tekstit të faqes tuaj. Kjo përfshin të gjitha të lexueshme, të formatuara, të afta për tu kopjuar dhe ngjitur si dhe mund të indeksohet në tekstin e faqes në internet të motorit të kërkimit që mund të jepet në shfletuesin tuaj. Kjo do të thotë që ju duhet të jeni autor i përmbajtjes së tekstit për ta bërë atë tuajin.
 •  Ju i posedonit fotografitë e faqes tuaj, domethënë nëse i morët vetë fotografitë, përndryshe, nëse thjesht i kopjuat nga diku, fotografia është e licencuar vetëm për ju.

Cili është Realiteti Ligjor i pronësisë në Uebfaqe?

Mund të jetë mjaft befasuese që pasi të keni shpenzuar kohë dhe para për faqen në internet, duhet të informoheni se nuk i zotëroni ato. Këto janë faktet e mëposhtme që duhet të keni parasysh për realitetin juridik të pronësisë së faqes tuaj të internetit. . Një, ju duhet të mbani mend që kurrë nuk mund të zotëroni me ligj platformën e serverit në internet, emrin e domain tuaj, platformën e uebit, programin e bazës së të dhënave, CMS dhe madje edhe gjuhën që përdoret për të ndërtuar faqen tuaj të internetit. Ju gjithashtu nuk do të merrni kurrë në pronësi të serverit që po pret faqen tuaj të internetit dhe që ju jepet vetëm licenca për të përdorur Pronësinë Intelektuale të krijuesit të faqes së internetit dhe platformën që përdoret për ndërtimin e saj.

Mund të zotëroni vetëm kodin burimor të faqes në internet nëse e keni krijuar vetë programin ose nëse dikush ka “punë me qira” nën ju. Sidoqoftë, ju duhet të zotëroni përmbajtjen e faqes tuaj të internetit dhe modelin vizual.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me