A është kompatibël InMotion me Mac?

Siç mund ta keni vërejtur, asnjë ofrues i vetëm i hostimit në internet nuk ofron një zgjidhje pritëse që është krijuar posaçërisht për tu kujdesur për makinat Mac. Mac, një i vogël i Macintosh, është një linjë kompjuterësh personalë që janë dizajnuar, zhvilluar dhe tregtuar nga Apple. Modelet aktuale Macintosh janë krijuar posaçërisht për t’i shërbyer nevojave të shtëpisë, arsimit dhe përdoruesve profesionistë.
Ndër shumë arsye pse ofruesit e web hosting nuk ofrojnë zgjidhje Mac hosting është se makinat Mac janë të dizajnuara të shkojnë krah për krah me sistemin operativ Mac OS i cili është krijuar edhe nga mollë posaçërisht për makinat Mac. Si e tillë, disa sisteme operative të ofruara nga ofruesit e pritjes së uebit kanë probleme të pajtueshmërisë me makinat Mac.
Edhe pse nuk ka ndonjë shërbim specifik të mbajtjes në internet të Mac, ka shumë ofrues të pritjes që ofrojnë shërbime të pajtueshme me Mac. Ky lloj shërbimi quhet Mac Friendly hosting. Shtë e rëndësishme të theksohet se jo të gjitha shërbimet e pritjes janë në përputhje me makinat Mac. Shtë gjithashtu e rëndësishme të theksohet se, qoftë me zgjedhje ose jo, ose nga dizajni ose jo, disa ofrues të mbajtjes së uebit janë në përputhje me një Mac ndërsa disa nuk janë.
Për shumicën prej nesh, kjo nuk shkakton aspak shqetësim pasi shumica prej nesh përdorin kompjuterë dhe kompjutera kompjuterikë që nuk kanë çështje të pajtueshmërisë me Windows, Linux ose Unix bazuar. Sidoqoftë, për ata që janë dishepuj të Mac, kërkimi i një pritjeje Mac Friendly është një shkak i madh për shqetësimin.
InMotion është një nga kompanitë pritëse që ofrojnë pajtueshmëri Mac veçanërisht në zgjidhjet e tyre të mbajtjes së e-commerce. Shumica e mjeteve të tyre të e-commerce siç janë karrocat e blerjeve janë në përputhje me makinat Mac. Përveç kësaj, InMotion favorizon përdorimin e serverëve Linux të cilët dihet se janë në përputhje me Mac-et pasi ato ndajnë të njëjtën trashëgimi UNIX.


A e mbështet InMotion Mac Mail?

Po, InMotion nuk mbështet Mac Mail. Mac Mail është në të vërtetë një program me email që është i përfshirë me sistemin operativ Apple X të Apple. Për të qenë në gjendje të përdorni Mac Mail me pritjen InMotion, duhet të vendosni llogarinë e postës elektronike si klientin tuaj të paracaktuar të emailit. Ja se si ta bëni atë:

 •  Kur hapni Mac Mail, do t’ju paraqitet një kuti ku ju kërkohet të siguroni dhe plotësoni informacionin e kërkuar siç janë emri juaj i plotë, adresa juaj e emailit dhe fjalëkalimi juaj. Pasi të keni siguruar informacionin e kërkuar, klikoni në butonin “Vazhdo” që gjendet në këndin e poshtëm të djathtë;
 •  Në ekranin që pason, do t’ju kërkohet të ofroni informacion shtesë që përfshin:

 Lloji i llogarisë

Zgjidhni midis POP dhe IMAP;

 Përshkrim

Ju mund të shkruani çdo përshkrim që ju pëlqen të përshkruani llogarinë;

 Serveri i ardhshëm i postës

emri i zakonshëm i serverit do të jetë [email protected], i cili natyrisht do të zëvendësohet me emrin tuaj dhe emrin e domain;

 Emri i përdoruesit

Kjo do të jetë adresa juaj e plotë e-mail; dhe

 fjalëkalim

Ky do të jetë fjalëkalimi i llogarisë tuaj të postës elektronike.

 • Pasi të sigurohet gjithçka, klikoni në butonin “Vazhdo”.

 Ekrani tjetër do të jetë faqja e Serverit Mail që po largohet. Këtu gjithashtu do t’ju kërkohet të siguroni informacionin e mëposhtëm:

 Përshkrim

 Përsëri, shkruani atë që ju duket e përshtatshme për llogarinë tuaj;

 Server dalës i postës

Hyrja për këtë kuti duhet të përputhet me hyrjen e përdorur në serverin e ardhshëm të postës;

 Përdorni vërtetimin

Vendosni një kontroll në kutinë e dhënë;

 Emri i përdoruesit

Kjo gjithashtu duhet të përputhet me emrin e përdoruesit të dhënë në faqen e mëparshme.

 fjalëkalim  Ky do të jetë fjalëkalimi për llogarinë e postës elektronike të dhënë.

 • Klikoni në butonin “Vazhdo” posa të sigurohen të gjitha informacionet e kërkuara.
 •  Pasi të përfundojë konfigurimi, do t’ju paraqitet faqja Përmbledhja e Llogarisë. Mos harroni të vendosni një kontroll në kutinë e parashikuar për “Take Account Online”. Kur të gjitha informacionet e paraqitura janë të sakta, kliko në butonin “Krijo llogari” dhe do të jesh i gatshëm të të përdorë Mac Mail në hostin e InMotion.

Pse Mac nuk është i pajtueshëm me të gjitha shërbimet e pritjes?

Disa mund të mendojnë se arsyeja pse Mac nuk është i pajtueshëm me disa shërbime pritëse është për shkak të Sistemit Operativ të përdorur nga ofruesi i pritjes. Sidoqoftë, një gjë që duhet të dini është që faqet e internetit nuk janë specifike për OS dhe se problemi nuk qëndron në vetë OS por në shfletuesin. Si e tillë, zgjidhja për problemet e papajtueshmërisë së Mac nuk është shumë larg qoshe pasi një azhurnim i thjeshtë i shfletuesit mund të bënte hile. Kjo tingëllon mjaft e thjeshtë, nuk është ajo, por jo të gjithë ofruesit e pritjes janë të gatshëm të kalojnë nëpër telashet e azhurnimit të shfletuesve të tyre kur të gjitha platformat e tjera punojnë mirë me të.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map