7 rregulla për krijimin e skemave të ngjyrave në internetNë markën dhe krijimin e faqes në internet, ngjyrat me të vërtetë kanë rëndësi.


Përse?

Kërkimet tregojnë se 62-90% e vendimeve për blerje të parakohshme drejtohen thjesht nga perceptimi i ngjyrave.

Zgjedhja e skemës së duhur të ngjyrave të faqes në internet është ajo që e bën atë të paharrueshëm, të besueshëm, tërheqës dhe fitimprurës. Përshtypja e parë është gjithçka.

Kur ndërtoni një sit, duhet të merrni parasysh me kujdes cilat ngjyra të shtoni në skemën tuaj të ngjyrave dhe pse. Ngjyra të ndryshme do të dërgojnë mesazhe të ndryshme për vizitorët tuaj, duke ndryshuar mirëkuptimin e tyre për faqen tuaj, edhe kur nuk ishte menduar.

Vrazhdësi se ku të fillojë madje? Ndiqni këto hapa për të krijuar një skemë ngjyrash në uebfaqe dhe mos shmangni gabimet më të mëdha të projektimit.

Një përdorues mesatar ka një kohëzgjatja e 8 sekondave. Kjo është sa kohë ju duhet t’i bindni ata të vazhdojnë të shikojnë në faqen tuaj të internetit.

Zgjedhja e skemës së duhur të ngjyrave për hartimin tuaj të internetit do t’ju ndihmojë të angazhoni përdoruesit me thekse ngjyrash, elemente të mprehta lundrimi dhe markë të paharrueshme.

Pra, ja ku mund të filloni…

Contents

7 hapa për të krijuar skemën tuaj të ngjyrave të internetit

1. Gjeni ngjyrën tuaj fillore

Shanset janë që ju keni zgjedhur tashmë ngjyrën tuaj primare. Nëse keni një logo ose ndonjë markë ekzistuese në vend, ka ndoshta një ngjyrë kryesore që dominon në dizajne. Kjo është ngjyra me të cilën do të shoqërohet marka juaj – ngjyra juaj kryesore e markës.

Nëse nuk jeni askund afër vendimit përfundimtar, merre këtë kuiz për të kuptuar opsionet tuaja, për të kryer hulumtime në treg dhe për të përdorur faqe si Dribbble ose Behance për pak frymëzim.

Mund të shfletoni gjithashtu kjo listë e paletave të kodit hex e disa prej markave më të njohura në botë për të zgjeruar idenë tuaj.

Kur të gjeni një dizajn ose imazh veçanërisht të këndshëm, mos hezitoni të përdorni një zgjedhës ngjyrash për të rrëmbyer kodin hex dhe ta shtoni atë në listën tuaj të preferuar. ColorZilla duket se është një mjet popullor. Dhe nëse po përdorni Chrome si shfletuesin tuaj kryesor, shikoni në Zgjatja e shfletuesit të Dropperit të Syrit pasi është një nga mjetet e rangut më të lartë atje.

2. Vendosni për numrin e ngjyrave (rekomandohet: 3)

Pasi të keni ngjitur ngjyrën fillore poshtë, hapi tjetër është të vendosni se sa ngjyra të tjera do t’i shtoni në përzierje.

Zakonisht rekomandohet të përdorni një kombinim me tre ngjyra. Një skemë ngjyruese triadike, e cila përfshin tre ngjyra të vendosura në mënyrë të barabartë rreth rrotës së ngjyrave, është një pikë e mirë fillestare. Një paletë triadike mund të jetë mjaft dramatike nëse përmban tre ngjyra kryesore të gjalla, kështu që projektuesit shpesh zgjedhin një kombinim të toneve sekondare.

Ekziston gjithashtu një rregull i vjetër i projektuesit që mund të jetë i dobishëm kur aplikoni skemën tuaj të ngjyrave në hartimin e faqes në internet. Sshtë i njohur si Rregulla 60-30-10.

Rregulli 60-30-10 këshillon të mos përdorni sasi të barabarta të ngjyrave të zgjedhura, por përkundrazi t’i ndani ato në përqindje dhe të aplikoni në përputhje me rrethanat. Një shembull i mirë i këtij rregulli në praktikë është veshja e një burri: xhaketë dhe pantallona të gjera marrin 60% të pamjes, këmisha përfaqëson një tjetër 30%, dhe kravatë 10%.

3. Përdorni ngjyra dytësore kur është e nevojshme

Përputhja e ngjyrave dytësore me ngjyrat kryesore të markës tuaj mund të jetë një luftë, por mos e humbni shpresën! Ka shumë mjete falas inteligjente në dispozicion në internet që do ta bëjnë këtë detyrë shumë më të lehtë. Për shembull, mund të shkoni drejt ngjyra e hapësirës, shkruani kodin hex, të ngjyrës tuaj të zgjedhur dhe uluni! (Më shumë mjete për gjeneratorin e paletave të ngjyrave më poshtë …)

Cila është qëllimi për të shtuar ngjyrat sekondare gjithsesi? Ndonjëherë një dizajn do të kërkojë më shumë se disa ngjyra kryesore. Kjo është veçanërisht e vërtetë për faqet e internetit që janë të mbushura me faqe dhe faqet e uljes – produkte, materiale mundësuese, asete të shkarkueshme, etj.

Mailchimp ka një skemë të gjerë dhe të menduar mirë për të gjithë përmbajtjen e tij të markës.
Për shembull, MailChimp ka një skemë të gjerë dhe të menduar mirë për të gjithë përmbajtjen e saj të markës.

Mundësia për të ndarë vizualisht titujt, shiritat anësore, captionet, butonat dhe elementët e tjerë rrit nivelin e konvertimit dhe përmirëson përvojën e përdoruesit.

Nëse jeni në këtë varkë, ia vlen të konsideroni hije dhe ngjyra të ndryshme të ngjyrave tuaja kryesore, në vend që të kërkoni ngjyra shtesë. Ndonjëherë thjeshtësia është strategjia më e mirë.

4. Mos harroni ngjyrat tuaja neutrale (Bardhë, gri e zezë)

Ju do të keni nevojë për ngjyra neutrale për tekstin, për të krijuar kontrast për elemente të rëndësishme, ose si ngjyra të sfondit.

Funksioni i ngjyrës neutrale në hartimin modern të uebit është shumë si ai i hapësirës së bardhë – për t’u dhënë përdoruesve një pushim dhe t’u lejojë atyre kohë që të tretet më mirë dhe t’i jepet përparësi informacionit në faqe.

Shtë ide e mirë të kesh një ngjyrë të errët dhe një ngjyrë neutrale të lehta për raste të përdorimit të ndryshëm. Ngjyrat më të zakonshme neutrale janë e bardhë, e zezë dhe gri. Ju gjithashtu mund të përdorni hije të ngjyrave tuaja dominuese si neutrale, megjithëse është pak më e ndërlikuar për tu harmonizuar.

Udhëzime për Spotifikimin e Markave
Për shembull, Spotify ofron katër versione të mundshme të logos së saj, me një udhëzim të qartë për të përdorur logon e zezë në prejardhje me ngjyra të lehta dhe atë të bardhë në prejardhje me ngjyrë të errët.

Nëse jeni të mbërthyer për ide, drejtohuni përsëri Dribbble ose Designspiration dhe përdorni kërkimin me ngjyra për të parë se çfarë bëjnë të tjerët.

5. Shtoni ngjyrat fillore, sekondare dhe neutrale në vendet në vijim:

Si mund të aplikoni skemën e ngjyrave të faqes në internet? Cilat ngjyra shkojnë atje, dhe pse?

  • Ngjyrat parësore shkoni te “pikat e nxehta” në faqen tuaj të internetit. Ju duhet të përdorni këto ngjyra të guximshme, të gjalla për të tërhequr vëmendjen e përdoruesve dhe për t’i nxitur ata të ndërmarrin veprime. Butonat CTA, titujt, ikonat e përfitimeve, format e shkarkimit dhe informacionet e tjera të rëndësishme duhet të theksohen duke përdorur ngjyrat kryesore.
  • Ngjyrat sekondare përdoren për të nxjerrë në pah informacionet më pak të rëndësishme në uebfaqe, të tilla si butona sekondarë, nëntituj, artikuj aktivë të menusë, prejardhje, ose përmbajtje mbështetëse si FAQ dhe Testimonials.
  • Ngjyra neutrale ka të ngjarë të përdoret për tekst dhe sfond, por mund të vijë në ndihmë në seksione veçanërisht të gjallë të faqes, vetëm për të ndihmuar në tonifikimin e tij dhe rifokimin e syrit.

6. Kaloni nëpër proces disa herë

Kur të krijoni përfundimisht paletën tuaj të ngjyrave, vendoseni në prova në skenarë të ndryshëm. A do të funksionojë në shtyp? Po sikur të vendosni të filloni një linjë mallrash? A ka një efekt tek vizitorët që prisnit të kishte?

Shtë më mirë të kaloni disa herë me këtë proces dhe të krijoni disa paleta ngjyra të ndryshme. Nëse dikush nuk i plotëson të gjitha kërkesat tuaja, ju do të keni një plan B.

7. Stuhia e trurit kur duhet

Skemat e bukura të ngjyrave nuk janë aq të vështira për tu arritur kur e dini ku mund të shikoni. Këtu është një listë e mjeteve të dobishme që do t’ju udhëheqin në kërkimin tuaj për kombinimet më të mira të ngjyrave të faqes në internet.

  1. ngjyra e hapësirës – kjo faqe mund të gjenerojë një skemë të tërë ngjyrash bazuar në kodin hex, të një ngjyre të zgjedhur.
  2. Adobe Color – ky mjet Adobe është ndërtuar rreth konceptit të rrotës së ngjyrave dhe ju lejon të zhvilloni çdo lloj skemë ngjyrash të internetit në disa klikime. Ju gjithashtu mund të ngarkoni një imazh për të nxjerrë kodet e ngjyrave duke zvarritur dhe hedhur skedarin tuaj në mjet.
  3. Paletton – Paletton është një tjetër mjet miqësor për krijimin e skemave të bukura të ngjyrave, pa ndonjë njohuri teknike ose dizajn.
  4. Coolors – Ky mjet është me të vërtetë i dobishëm për të provuar se si ngjyra të ndryshme funksionojnë së bashku. Me ndërfaqen e tij tërheqëse dhe tërheqëse, ju mund të lëvizni ngjyrat përreth dhe të shihni nëse ato përplasen ose funksionojnë bukur së bashku.
  5. ColorSpire – një gjenerator tjetër i skemës së ngjyrave në internet.
  6. Rrota e ngjyrave të Canva – ky mjet falas është shumë miqësor për përdoruesit dhe mund t’ju ndihmojë të kuptoni se cilat ngjyra duken të shkëlqyera së bashku dhe cilat kombinime ngjyrash janë jo-jo. Plus, ka shumë përmbajtje edukative për t’iu përgjigjur pyetjeve që mund të keni në lidhje me teorinë e ngjyrave dhe rrotën e ngjyrave.

Pyetjet më të shpeshta:

1. Pse është e rëndësishme skema e ngjyrave në internet?

Ndikimi i ngjyrës në trurin e njeriut është një fenomen i vërtetë. Pavarësisht nëse ndiejmë me vetëdije efektet e tij apo jo, ngjyrat kanë një ndikim të madh në mënyrën se si truri ynë përpunon informacionin dhe botën përreth nesh.

Shkenca ka treguar ajo e kuqe mund të rrisë qarkullimin, ndërsa blu prodhon një efekt qetësues.

Për shembull, në vitin 2000, Glasgow prezantuar ndriçimi rrugor blu për të përmirësuar peizazhin e qytetit, i cili aksidentalisht çoi në një rënie të dukshme të numrit të krimeve në zonat e ndriçuara nga dritat blu. në mënyrë të ngjashme, Hekurudha Yamanote e Tokios linja zgjodhi të instalojë dritat blu në fund të platformave të trenave për të zvogëluar numrin e vetëvrasjeve. Si rezultat, vetëvrasjet në këto stacione ranë me 74%.

Kjo ndoshta shpjegon pse shumica e markave mjekësore dhe farmaceutike zgjedhin blu si ngjyrën e tyre kryesore.

Një gjë është e qartë: kur përdoret siç duhet, ngjyrat mund të kenë fuqi të madhe mbi ne. Dhe kjo është pikërisht arsyeja pse zgjedhja e skemës së duhur të ngjyrave për faqen tuaj të internetit është kaq e rëndësishme.

Duke kombinuar ngjyra dhe ngjyrime të ndryshme, ne mund të krijojmë paleta ngjyra, të cilat sjellin harmoni në modelimin, evokojnë emocione të dëshiruara, ndikojnë në disponimin e përdoruesve dhe formojnë perceptimin e tyre për markën.

2. Cilat emocione shoqërohen me ngjyra të ndryshme?

Ekziston një fushë e tërë e shkencës kushtuar studimit të efekteve të ngjyrës në sjelljen njerëzore – quhet psikologji e ngjyrave. Përmes shumë eksperimente dhe kërkime, shkencëtarët kanë vërtetuar se ngjyrat në të vërtetë ngjallin emocione: disa na bëjnë të lumtur, vigjilent, ose të qetë, ndërsa të tjerët futen në ndjenja më të errëta dhe mund të na bëjnë ankth ose trishtim.

Në fakt, 85% e blerësve kanë thënë ata blejnë produkte bazuar vetëm në ngjyra.

Duke zgjedhur paletën e duhur të ngjyrave për faqen tuaj të internetit, ju mund të ndryshoni mënyrën se si njerëzit mendojnë për markën tuaj dhe të gjenerojnë emocione të qëndrueshme që do t’i shtyjnë vendimet për blerjen e konsumatorëve.

Por ku të fillojë?

Këtu janë gjashtë kryesore ngjyra që nxisin një përgjigje emocionale unike në shikuesit:

i kuq

E kuqja simbolizon rëndësinë, pasionin dhe agresionin. Mendoni për tapetin e kuq, zemrën si një simbol dashurie ose shenjën ndaluese. Kërkon vëmendje dhe, kur bëhet fjalë për dizajn, duhet të përdoret me pakicë në mënyrë që të mos mposhtin ose lodhin shikuesin.

Vodafone.
Kredia e figurës: Vodafone.

portokall

Portokalli shoqërohet me energji, gjallëri dhe çmime të ulëta. Përdorimi i portokallit në hartimin e uebit mund të ndihmojë në nxitjen e rinisë së markës dhe madje të kapni vëmendjen e blerësve të impulsit.

easyGroup
Kredia e figurës: easyGroup.

E verdhe

Si ngjyra e diellit, e verdha mund të luajë në aspektet e lumturisë dhe argëtimit. Por gjithashtu aktivizon zonën e ankthit në tru, kështu që duhet të përdoret me kujdes dhe në hije të ndryshme.

vemje
Kredia e figurës: vemje.

e gjelbër

Ngjyra e natyrës, jeshilja ka një lidhje të fortë me shëndetin, prosperitetin dhe nismat miqësore me mjedisin. Ajo i jep hua bukuroshe të gjitha llojeve të produkteve organike ose natyrore dhe markave të përqendruara në ambiente të jashtme dhe natyrë.

Starbucks
Kredia e figurës: Starbucks.

blu

Ngjyra blu menjëherë frymëzon besimin dhe ngjall një ndjenjë sigurie. Plus, është treguar se ka një efekt qetësues në tru, kështu që ai gjithashtu haset si tërheqës dhe miqësor. Duke qenë kaq i gjithanshëm dhe i gjallë, bluja është një nga zgjedhjet më të njohura të ngjyrave në mesin e stilistëve në internet.

NHS
Kredia e figurës: NHS.

vjollcë

Vjollcë është ngjyra e familjes mbretërore. Shpesh i shoqëruar me elegancën, misterin dhe kreativitetin, është një ngjyrosje për markat që po ndjekin apelin e fundvitit ose luksin ose dëshirojnë të krijojnë një tërheqje më sensuale me modelin e tyre të internetit..

Cadbury
Kredia e figurës: Cadbury.

Të mendosh se cilat ngjyra fillestare dhe sekondare të përdoren për skemën e ngjyrave të faqes suaj të internetit do t’ju lejojnë të ndikoni në mënyrën se si ndjehen njerëzit për faqen tuaj të internetit dhe markën tuaj.

3. Shouldfarë duhet të di për dallimet e ngjyrave gjinore / moshë?

Uebfaqet me performanca më të mira kanë një gjë të përbashkët – ata e njohin audiencën e tyre të synuar. Nëse përmes hulumtimit të tregut ose përvojës së viteve në industrinë tuaj, duhet të jeni në gjendje të tregoni se kujt dëshironi t’i drejtoheni. Pse? Sepse ngjyrat, zgjedhjet e dizajnit, tipografia dhe gjërat si toni i zërit ndikojnë në mënyra të ndryshme demografike.

Dhe nuk janë vetëm demografitë e ndryshme që shikojnë ngjyrat ndryshe. Rezulton se burrat dhe gratë preferojnë gjithashtu ngjyra të ndryshme.

Në një studim të vitit 2012, Pothuajse 2,000 burra dhe gra u pyetën nëse preferojnë vjollcë, blu, jeshile, të verdhë, portokalli, të kuqe ose rozë.

42% e burrave thanë se blu ishte ngjyra e tyre e preferuar, e ndjekur nga jeshile (25%) dhe vjollcë (12%). Gratë gjithashtu thanë se blu ishte ngjyra e tyre e preferuar (29%), e ndjekur nga afër vjollcë (27%) dhe jeshile (19%).

Pie Chart: Ngjyrat e preferuara të njerëzimit
Grafiku i byrekut: ngjyrat e preferuara të njerëzimit.

Edhe pse delikate, ndryshimi në preferencat e ngjyrave midis burrave dhe grave mund të ndikojë në mënyrë të konsiderueshme në suksesin e një marke. Nuk janë të gjitha. Kur krijoni një skemë ngjyrash në uebfaqe, që tërheq tërheqje për të dy gjinitë, është gjithashtu e rëndësishme të merrni parasysh ngjyrat më pak të preferuara.

Pra, cilat ngjyra preferojnë gjinitë e ndryshme?

Pra, cilat ngjyra preferojnë gjinitë e ndryshme? disa hulumtim është bërë në atë drejtim.

Ngjyra të lira ose të lira

Sipas këtij studimi, si burrat ashtu edhe gratë nuk e pëlqejnë kafen dhe portokallin. 17% e grave gjithashtu vendosin gri në listën e tyre të tre ngjyrave më të preferuara më të pakta. Shtë interesante, të dyja gjinitë i konsiderojnë këto ngjyra të njëjta si “të lira” ose “të lira”.

4. Whatfarë ngjyrash kap vëmendjen më të madhe?

Kombinimet e duhura të ngjyrave janë thelbësore në hartimin e uebit pasi ndihmojnë projektuesit vendosni hierarkinë vizuale. Hierarkia vizuale, nga ana tjetër, lejon përdoruesit të dallojnë elementet thelbësore pothuajse në çast dhe të zbulojnë së pari informacionet më të rëndësishme.

Muzeu Guggenheim
Për shembull, Muzeu Guggenheim përdor ngjyrën për të theksuar lokacione të ndryshme dhe për të nxjerrë në pah informacionet më të rëndësishme në faqen e internetit.

Por nuk janë vetëm kombinime të ndryshme ngjyrash që japin strukturën e dizajnit. Ngjyrat natyrisht kanë hierarkinë e tyre, e cila përcaktohet më së miri nga ndikimi që çdo ngjyrë bën në emocionet, shqisat dhe sjelljen tonë.

Ka ngjyra të theksuara, si e kuqe, e verdhe, ose portokalli, që janë praktikisht të papranueshme dhe kërkojnë vëmendjen tonë të pandarë. Dhe ka ngjyra më të dobëta, të tilla si gri, e bardhë, ose blu e lehta, që ndihmojnë në krijimin e kontrastit dhe i bëjnë elementët e rëndësishëm pop.

Designers pëlqejnë të përdorin ngjyra të guximshme për të mprehur navigimin dhe për të krijuar një përvojë më intuitive të përdoruesit. Përveç kësaj, ngjyrat e guximshme mund të përdoren për të krijuar qëndrueshmëri nëpër faqe të ndryshme dhe t’i ndihmojnë përdoruesit të gjejnë atë që u nevojitet më shpejt. Për shembull, duke përdorur ngjyrën e kuqe për butonat e thirrjes për veprim në faqen tuaj të internetit mund të rrisë shkallën tuaj të konvertimit dhe ta bëjë modelin UI më intuitiv.

5. Cilat industri favorizojnë ngjyra të ndryshme?

Ne kemi diskutuar tashmë se sa e rëndësishme është psikologjia e ngjyrave për markën, identitetin dhe hartimin e logos dhe si secila hije ka një ndikim të ndryshëm psikologjik te konsumatori.

Pra, nuk është aspak befasuese të mësosh se industri të ndryshme favorizojnë ngjyra të ndryshme, pasi ata po përpiqen të ngjallin emocione të veçanta dhe të krijojnë shoqata të rëndësishme për industrinë.

Një studim analizoi 520 logot në një gamë të industrive për të përcaktuar se cili sektor favorizon cilën ngjyrë. Gjetjet u grumbulluan në një tabelë shumëngjyrësh, e cila përfaqëson 20 markat më të mira në çdo industri dhe ngjyrat e tyre mbizotëruese.

6. Si ta përmirësoj njohjen e markës?

Ngjyra është një nga elementët më të rëndësishëm të një marke të paharrueshme – krahas tipografisë, emrit të markës dhe grafikëve.

Ne e dimë se tonat trurin dëshirojnë informacion vizual. Krijimi i përmbajtjes imponuese vizuale që përdor ngjyrat e duhura dhe dizajni i këndshëm për sytë tërheq interesin e përdoruesve dhe bllokon vëmendjen e tyre shumë kohë përpara se informacioni të përpunohet në të vërtetë. Duhen një çerek sekondë që truri të përpunojë shenjat vizuale, ndërsa gjatësia mesatare e vëmendjes së konsumatorit është vetëm 8 sekonda.

Le të bëjmë një eksperiment të shpejtë. Mbyllni sytë dhe mendoni për këto tre marka: Milka Chocolate, IKEA dhe Carlsberg. A i shihni ngjyrat e markës së tyre? Vë bast se truri yt ishte menjëherë i dendur me imazhe të purpurta, blu-me të verdhë dhe jeshile.

Milka
Kredia e figurës: Milka.

Hulumtimet kanë treguar që ngjyra rrit njohjen e markës me 80%. Ndërtimi i njohjes më të mirë të markës, nga ana tjetër, ndihmon kompanitë të vendosin familjaritet. Dhe sa më e njohur është diçka, aq më shumë i besojmë.

Studimi i psikologjisë së ngjyrave gjithashtu mund të ju ndihmojë të siguroheni që marka juaj është e lidhur me emocionet e duhura dhe të krijoni një ndjenjë pozitive te konsumatorët.

Kjo mund të duket si shumë punë për diçka aq themelore sa një skemë ngjyrash në internet, por është një hap thelbësor në procesin e hartimit të faqes së internetit. Për të qenë në gjendje të ndikojmë në mënyrën se si përdoruesit shohin dhe ndjehen për markën tuaj, duhet të kuptojmë më mirë lidhjen midis ngjyrave dhe emocioneve.

7. Cilat janë ngjyrat neutrale?

Mund të krijoni një dizajn tërheqës të faqes në internet pa përdorur ndonjë ngjyrë? Përgjigja është po, por kjo kërkon një kuptim të mirë të elementeve të tjerë të projektimit, të tilla si typografia, rrjeti dhe faqosja, për të tërhequr vëmendjen e vizitorëve.

Dizajni i faqes së zezë dhe të bardhë është e njohur si një skemë monokromatike e ngjyrave. Kombinimi i ngjyrave të zeza dhe të bardha është një bast i sigurt – këto janë dy ngjyrat që nuk do të dalin kurrë jashtë modës. Sidoqoftë, një skemë monokromatike e ngjyrave mund të bazohet në çdo ngjyrë, për sa kohë që rrjedh nga një ngjyrim i vetëm dhe zgjatet duke përdorur nuancat, hijet dhe tonet e saj.

Një dizajn monokromatik i realizuar mirë siguron që një faqe në internet të jetë sa më e sofistikuar, klas dhe pa kohë.

Studio me ofertë speciale
Këtu është një shembull i një skeme monokromatike ngjyrash që përdor ngjyrën e kuqe si ngjyrim i saj bazë.

Në dobësi, mund të jetë një sfidë për të marrë një përgjigje emocionale nga vizitorët tuaj. Larg nga ngjyra, dizajnet njëngjyrëshe në internet janë gjithashtu të privuara nga personaliteti dhe emocioni. Designers duhet të mendojnë në mënyrë krijuese për zhvillimin e një përvoje imponuese të shfletimit kur ata zgjedhin një skemë monokromatike ngjyrash.

Hulumtimet mbi minimalizmin në shfaqjen e faqeve në internet që përdorimi i një ngjyre theksi me qëllim dhe në mënyrë të vazhdueshme përgjatë modelimit ndihmon për të nxjerrë në pah informacionet më të rëndësishme dhe motivon përdoruesit të ndërmarrin veprime.

Një studim analizoi 520 logot
Një studim analizoi 520 logot.

Blu, e kuqe dhe jeshile janë tre ngjyrat kryesore që rriten pothuajse në çdo industri.

Sidoqoftë, ka një përjashtim që vlen për ngjyrën blu. Sipas studiuesve të ushqimit, kur njerëzit kërkonin ushqim, ata mësuan të shmangnin objektet toksike ose të prishura, të cilat shpesh ishin blu, të zeza ose vjollcë. Kur ushqimi i lyer me blu shërbehet për të studiuar lëndë, ata humbasin oreksin.

Nëse çdo markë tjetër në industrinë tuaj po përdor të njëjtat ngjyra, mund të duket e pamundur të qëndroni në këmbë dhe të ndërtoni një markë të njohur. Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme të përpiloni një skemë më të gjerë ngjyrash që do të zbatohet për të gjithë materialet e markës dhe marketingut, në vend që të shkoni vetëm me një kombinim të thjeshtë të ngjyrave parësore dhe dytësore.

8. A ka shembuj të një skeme të mirë ngjyrash në internet?

Atje jane! Këtu janë 20 shembuj për të frymëzuar skemën tuaj të ngjyrave të faqes në internet.

1. Ngjyra e theksuar e theksit

Crescosa
Kredia e figurës: Crescosa.

Përdorimi i një ngjyre theksi në skemën tuaj të ngjyrave të faqes suaj të internetit është një nga mënyrat më efektive për të drejtuar vëmendjen e vizitorit në pjesët më të rëndësishme të informacionit në faqe. Në shembullin e mëposhtëm, tre ngjyra të theksuara – të verdha, vjollcë dhe të kuqe – përdoren për të veçuar shërbimet kryesore dhe për të krijuar një koncept të paharrueshëm.

2. Një skemë e ndritshme, por e balancuar e ngjyrave

Stuhi e përkryer
Kredia e figurës: Stuhi e përkryer.

Kjo skemë ngjyrash në internet balancon dy ngjyra të gjalla, duke përdorur të kuqën e ndritshme si një ngjyrë theksi.

Zbuloni më shumë skema me ngjyra të theksuara më të ndezura Adobe Color.

3. Skema e ngjyrave me pamje të freskët dhe organike

CALEM
Kredia e figurës: CALEM.

Thënia që ne hamë së pari me sytë tanë është e dukshme. Truri ynë merr një sinjal nga sytë shumë përpara se sythat e shijes sonë të fillojnë të punojnë. Ngjyra është shpesh elementi i parë që sytë tanë vërejnë për një produkt ushqimor, i cili paracakton se si ne perceptojmë shijen dhe aromën e asaj që do të hamë. Në shembullin e mëposhtëm, ne shohim se si përdorimi i një skeme ngjyrash natyrale, ku mbizotërojnë ngjyrat e verdha, të bardha dhe jeshile, krijon një pamje organike dhe të freskët.

4. Tonet tokësore

LaunchBuzz
Kredia e figurës: LaunchBuzz.

Kjo skemë ngjyrash në uebfaqe përdor një sfond neutral ngjyrash për të nxjerrë ngjyrën bukuroshe të produktit.

Zbuloni më shumë skema me ngjyra të freskëta Adobe Color.

5. Skema e Ngjyrave e Qetë dhe Minimaliste

Punoni me përgjegjësi
Kredia e figurës: Punoni me përgjegjësi.

Ky kombinim i thjeshtë i ngjyrave tokësore, të qeta krijon një atmosferë relaksuese dhe vendos tonin e duhur për mesazhin e faqes në internet – tejkalimin e stresit dhe ankthit. Shtë gjithashtu një shembull se si një gamë e kufizuar e ngjyrave mund të jetë ende e fuqishme në ndikimin në gjendjen shpirtërore dhe sjelljen e një vizitori.

6. Skema e ngjyrave të shëndetshme dhe të qetë

pushim
Kredia e figurës: pushim.

Duke bashkuar nuanca të ndryshme blu me pastele që përputhen, kjo skemë e ngjyrosur e uebfaqes krijon një ambient të qetë dhe ëndërrimtar.

Zbuloni më shumë skema minimaliste të ngjyrave Adobe Color.

7. Skema e ngjyrave pastel dhe të heshtur

bashkëfajtor
Kredia e figurës: bashkëfajtor.

Duke përdorur një skemë të butë, ngjyrash pastel, ky dizajn i uebfaqes arrin të krijojë një përshtypje të rrjedhjes organike dhe strukturës vizuale. Eyeshtë me sy të këndshëm dhe të ekuilibruar, duke tërhequr vizitorin të përmbahet dhe të vazhdojë të shfletojë.

8. Skema e butë dhe ftuese e ngjyrave

Cédric Pereira
Kredia e figurës: Cédric Pereira.

Kjo skemë ngjyrash në uebfaqe kombinon disa ngjyra pastel për të krijuar një pamje të butë dhe tërheqëse.

Zbuloni më shumë skema ngjyrash pastel në Adobe Color.

9. Skema e gjallë dhe e guximshme e ngjyrave

MA Kanabisi i Vërtetë
Kredia e figurës: MA Kanabisi i Vërtetë.

Duke shpërthyer me ngjyra dhe energji, kjo paletë e gjallë ngjyrash mbledh së bashku blu të verdhë të ndritshme dhe të gjallë, duke krijuar një kombinim të fuqishëm. Me ngjyra të gjalla dhe elemente interesante të dizajnit, faqja në internet lë një përshtypje të gjatë dhe një erë agrumesh.

10. Kontrasti i gjallë

Dizajni i kutisë së pikës
Kredia e figurës: Dizajni i kutisë së pikës.

Në këtë skemë ngjyrash, dy ngjyra të gjalla përdoren për të krijuar një kontrast të rrëmbyer nga sytë.

Zbuloni skema më të gjalla ngjyrash Adobe Color.

11. Skema me ngjyra dhe moderne e ngjyrave

Pohoj
Kredia e figurës: Pohoj.

Kjo faqe tërheq një dizajn të sofistikuar dhe modern duke kombinuar produkte me ngjyra të ndezura me prejardhje neutrale. Me një ngjyrë theksi për butonat CTA, dizajni i uebfaqes funksionon shkëlqyeshëm në udhëheqjen e vizitorit në veprimin e dëshiruar.

12. Argëtuese dhe me lojëra

Plani juaj, Planeti juaj
Kredia e figurës: Plani juaj, Planeti juaj.

Kombinimi i shumë ngjyrave dhe ngjyrave të ndryshme, kjo faqe në internet tërheq një skemë të gjallë ngjyrash që përdor ngjyrën për të krijuar kategori informacioni.

Zbuloni më shumë skema me ngjyra Adobe Color.

13. Skema monokromatike e ngjyrave

Revolvoni Studio
Kredia e figurës: Revolvoni Studio.

Duke luajtur me cilësi dhe hije të ndryshme të zezë dhe gri, kjo paletë ngjyrash ndihmon për të krijuar një dizajn misterioz, por të arritshëm të faqes në internet. Mungesa e ngjyrës në këtë dizajn të internetit e detyron vizitorin të përqëndrohet në elementë të tjerë, përfshirë kopjen, format dhe pamjet vizuale.

14. Elegante dhe paqësore

Mowellens
Kredia e figurës: Mowellens.

Duke luajtur me disa hije të gjelbërta, ky dizajn i uebfaqes krijon thellësi dhe përdor një skemë të qetë dhe të pastër ngjyrash për të mbajtur vizitorët të angazhuar.

Zbuloni më shumë skema pikturë njëngjyrëshe në Adobe Color.

15. Skema e ngjyrave të gjalla dhe të mprehta

Deerët e syve të mëdhenj
Kredia e figurës: Deerët e syve të mëdhenj.

Duke kanalizuar një skemë të mprehtë ngjyrash, ky dizajn i faqes në internet bën një përshtypje të fortë të parë. Të paaftë për të udhëhequr me ngjyra të gjalla, dizajni i uebfaqes kombinon hije të ndryshme për të krijuar një kontrast të ashpër dhe për të tërhequr vëmendjen e vizitorit – nga rozë e thellë deri tek lyer jeshile dhe blu e pasur, skema e ngjyrave është eklektike por e ekuilibruar.

16. Nuk frikësohen nga ngjyrat e theksuara

Ngjyra në Kod
Kredia e figurës: Ngjyra në Kod.

Me një kontrast të lartë dhe tre ngjyra të gjalla në lojë, kjo skemë ngjyrash në uebfaqe bën një përshtypje të guximshme.

Zbuloni skema më të gjalla ngjyrash Adobe Color.

17. Skema e ngjyrave elegante dhe luksoze

Cher Ami
Kredia e figurës: Cher Ami.

Kjo skemë e bukur ngjyrash tërheq një pamje mbretërore, elegante duke kombinuar blu të thellë me hije ari. Shtë një skemë klasike e ngjyrave me një kthesë moderne që jep një përvojë të fuqishme vizuale dhe menjëherë pozicionon markën si një lojtar i nivelit të lartë.

18. Me një prekje prej ari

Paola Krauze
Kredia e figurës: Paola Krauze.

Shembulli më poshtë tregon se si hedhja në një ngjyrë që ka shoqata të forta kulturore – në këtë rast; ari – mund të ndryshojë dinamikën e të gjithë modelit dhe ta bëjë atë të duket më madhështor.

Zbuloni skema më elegante të ngjyrave Adobe Color.

19. Skema e ngjyrave korporative por energjike

Crowd Bamboo
Kredia e figurës: Crowd Bamboo.

Duke u mbështetur në një gamë të gjallë por mjaft tradicionale të ngjyrave, ky dizajn i uebfaqes arrin të ngjall besim ndërkohë që krijon një përshtypje të një marke moderne të mendimit përpara. Me kontrast të fortë dhe lexueshmëri të madhe, kombinimi i kuq dhe blu i jep faqes në internet një vibël dinamike dhe të fuqishme.

20. Tradicionale por interesante

Creddy
Kredia e figurës: Creddy.

Kombinimi klasik i kuq dhe blu vjen i gjallë në këtë dizajn të lezetshëm të faqes në internet.

Zbuloni më shumë skema korporatash me ngjyra Adobe Color.

Tani ju e dini se si të hartoni vetë një skemë ngjyrash në internet

E vërteta është, ju nuk keni nevojë të jeni një stilist për të përpiluar një skemë të bukur të ngjyrave të faqes në internet. Me një kuptim të gjerë të psikologjisë së ngjyrave, bazat e teorisë së ngjyrave dhe arsenalin e mjeteve të dobishme, mund të krijoni një gamë ngjyrash që i jep markës suaj një identitet të fuqishëm vizual.

Merrni kohën tuaj për të eksploruar shembuj kreativë, provoni kombinime të ndryshme ngjyrash dhe gjeni ngjyra plotësuese që funksionojnë bukur së bashku. Dizajni i shkëlqyeshëm është relativ – nëse funksionon për markën tuaj, drejton angazhimin dhe rrit njohjen e markës, kjo është gjithçka me të vërtetë e rëndësishme.

Tani vish kapelën tuaj të projektuesit dhe filloni të eksperimentoni me paletat tuaja të ngjyrave!

Bashkohuni në Buletinin tonë

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me