50+ mënyra për të përzënë trafikun në internet


A keni provuar çdo metodë atje, por faqja juaj e internetit ende nuk po merr trafik në internet?

A luftoni me shndërrimin e faqes tuaj në një pasuri gjeneruese të të ardhurave?

Mos u shqetësoni – ngarja e trafikut në faqen tuaj të internetit mund të zgjasë ca kohë, por nëse ndiqni hapat e duhur do të shpejtoni procesin.

Këtu janë 50 mënyra efektive për të rritur trafikun tuaj të internetit në vitin 2020.

Contents

Si të drejtoni trafikun në faqen tuaj me SEO

# 1. Përmirësoni SEO-në tuaj në faqe

Ajo që mund t’ju ndihmojë të mbingarkoni rezultatet tuaja është të mësoni strategjitë e duhura të SEO dhe praktikat më të mira për përdorimin e fjalëve kyçe të synuara.

Ju mund të përmirësoni SEO tuaj në faqe përmes hulumtimit të fjalëve dhe thjesht optimizimin e duhur për përmbajtjen e faqes tuaj të internetit.

Për shembull, mund të:

 • Optimizoni fjalët kyçe në titullin tuaj SEO
 • Vendosni fjalë kyçe thelbësore në titujt në të gjithë artikujt tuaj të internetit
 • Shtoni fjalë kyçe në emrat e skedarëve tuaj të imazhit, në mënyrë që motorët e kërkimit të dinë se për çfarë bëjnë
 • Bëni URL-të tuaj sa më miqësore me SEO sa të jetë e mundur duke optimizuar shapka.
 • Sigurohuni që të përfshini të paktën fjalen tuaj kryesore në përshkrimin tuaj të meta

Faktorët e algoritmit të Google në të gjitha këto kritere të renditjes para se të vendosë se si ta renditni përmbajtjen tuaj.

Për ta bërë më të lehtë për veten tuaj për të optimizuar SEO në faqe, merrni parasysh instalimin e shtojcave si SEO Yoast dhe përdorni mjetet SEO të Ahrefs ose HubSpot.

# 2. Hulumtim Fjalë kyçe të reja

Hulumtimi i fjalëve nuk ka të bëjë vetëm me gjetjen e një fjalen me vëllim të lartë dhe renditjen vetëm për atë fjalë kyçe të vetme.

Bëhet fjalë për krijimin e një strategjie fjalen me një larmi termash që janë të rëndësishme për produktin dhe industrinë tuaj.

Por nëse kjo është shumë e ngushtë, mos kini frikë të zgjeroheni në fjalë kyçe të ndryshme në industrinë tuaj. Për shembull, është krejtësisht e pranueshme për një uebsajt që ofron shërbime pritëse për të krijuar një strategji përmbajtjeje për një blog që mbulon tema mbi mbajtjen së bashku me tema më të gjera mbi zhvillimin e uebit, platformat CMS, gabimet në WordPress, dhe më shumë.

Nëse zgjeroni familjet e reja të fjalëve, thjesht mos harroni identifikoni qëllimi i kërkimit pas tyre dhe përpiquni t’i shërbeni këtij qëllimi kërkimi me përmbajtjen tuaj.

# 3. Optimizoni përmbajtjen tuaj me fjalë kyçe të gjata

Mos shkoni me fjalët më të njohura të prindërve në industrinë tuaj. Për shembull, mos përdorni “idetë e biznesit” – sepse kjo është një fjalë kyçe e nivelit të lartë që është shumë konkurruese dhe do të ishte e vështirë për një faqe të re të renditej për të.

Në vend të kësaj, përdorni fjalë kyçe me bisht të gjatë si “idetë më fitimprurëse të biznesit 2020”. Fjalë kyçe si kjo zakonisht kanë një vëllim më të ulët, por ato nuk janë aq konkurruese – ato janë fruta të varura të ulëta që janë më të lehta për t’u rrëmbyer.

Mjet vështirësi për fjalët Ahrefs
Duke përdorur mjete si Ahrefs ose Google Keyword Planner mund t’ju ndihmojnë të hulumtoni vëllimin dhe vështirësinë e fjalëve kyçe.

Për më tepër, motorët e kërkimit rendisin faqet e internetit bazuar në faktorë si madhësia, popullariteti dhe mosha në një shkallë nga 1-100. Kjo quhet DA (autoriteti i domenit), një rezultat i renditjes së motorit të kërkimit i zhvilluar nga Moz.

Për shembull, nëse faqja juaj e internetit është e re – ai ka një autoritet domeni prej 1, ndërsa platformat si Facebook kanë një autoritet domeni prej 99.

Shtë e vështirë për një faqe interneti me autoritet të ulët të domain të renditet për fjalë kyçe me bisht të shkurtër me 100,000 kërkime në muaj. Një uebfaqe e re do të ketë shanse më të larta për t’u renditur për fjalë kyçe me bisht të gjatë sepse ka shumë më pak konkurrencë.

# 4. Ndërtimi i Fjalëve të Konkurrencës

Ju mund të konsideroni të shikoni në përmbajtjen e konkurrencës tuaj dhe strategjitë e fjalëve nëse nuk jeni nga idetë.

Mjet i hendekut të përmbajtjes së Ahrefs

Karakteristikat si Analiza e “Gafta e përmbajtjes” së Ahrefs mund t’ju ndihmojë të identifikoni fjalët kyçe që konkurruesit tuaj po renditen, por nuk jeni.

# 5. Bëni Pak Postime të Mira për çdo Muaj

Ndërtimi i lidhjeve ose për të qenë më i saktë, një uebfaqe profil lidhëse është një nga faktorët e rangut të Google dhe një mënyrë e shkëlqyeshme për të rritur trafikun tuaj të internetit. Lidhjet që çojnë në faqen tuaj quhen Backlinks.

Backlinks tregojnë motorët e kërkimit që përmbajtja juaj po fiton njohjen e industrisë dhe se ajo ofron vlerë për përdoruesit dhe faqet e internetit.

Tani do të flasim për ndërtimin e lidhjeve natyrore, dhe kjo është mënyra ideale për të marrë më shumë lëng lidhjeje – por është më shumë një strategji pasive – pasi të keni prodhuar një përmbajtje të shkëlqyeshme, do të uleni rosat.

Ose, mund të përdorni një mënyrë më proaktive për të rritur profilin tuaj të lidhjes së prapme – postimi i të ftuarve.

Postimi i të ftuarve mund t’ju ndihmojë të dy linjat e prapambetjes në tokë dhe të forconi profilin tuaj të linjës lidhëse dhe të drejtoni trafikun në faqen tuaj të internetit.

Nëse po arrini të vizitoni faqet në vend dhe industrinë tuaj, kjo do të thotë që do të merrni lidhjen tuaj para lexuesve të rinj të mundshëm dhe vizitorëve të faqeve që janë në audiencën tuaj të synuar.

Tani, sigurisht, postimi i miqve zakonisht përfshin një lloj shkëmbimi midis dy faqeve të internetit në fjalë, dhe mund të jetë shkëmbimi i mirë i lidhjeve të vjetra.

Por çelësi për të ulur disa postime të mira të ftuarve çdo muaj është një strategji e efektshme e qasjes me email. Dhe pasi që nuk është diçka që lehtë mund të mësosh duke lexuar thjesht 100 fjalë, lexoni në të edhe më shumë dhe filloni të optimizoni proceset tuaja aktuale!

Mbani në mend se disa faqe në internet kanë udhëzime për paraqitjen e postave të ftuar. Prandaj, ndiqni udhëzimet e secilës faqe me kujdes nëse dëshironi të gjeni një lidhje.

# 6. Ndërtimi i lidhjeve natyrore

Ndërtimi i lidhjeve natyrore ndodh kur faqet e internetit të tjerë, blogerët dhe pronarët e uebit nga lidhja juaj e ngrohtë me përmbajtjen tuaj më vete.

Tani, nëse fitimi i linjave të cilësisë nga faqet e internetit autoritative ishte e lehtë, ne nuk do të kishim krijuar termin “ndërtim i lidhjeve”. Thënë kjo, me përpjekje të mjaftueshme që përfundimisht do të merrni faqen tuaj atje lart, dhe mënyra më e thjeshtë për ta bërë atë është duke krijuar përmbajtje të vlefshme që njerëzit do të duan të lidhen me.

Por cila është “përmbajtja e vlefshme?”

Epo, më shumë rreth kësaj në seksionin tjetër.

Si të drejtoni trafikun me marketing të përmbajtjes

# 7. Krijoni përmbajtje që njerëzit duan të ndajnë (dhe lidhjen me)

Nëse mendoni për këtë, gjërat që ne priren t’i ndajmë ose i lidhim vetvetiu janë zakonisht të hulumtuara mirë, me të vërtetë të dobishme ose të rëndësishme dhe diçka për të cilën ne e konsiderojmë të besueshme. Kur bëhet fjalë për përmbajtje të shkëlqyeshme, do të zbuloni se gjëja kryesore është të mendoni për këtë vlera që ofron.

Nëse mendoni se cilësia e kopjes suaj është atje me të mëdhenjtë, hapi tjetër është ta pasuroni atë me media – duke përdorur imazhe bindëse dhe përkatëse.

Por pse të mos shkojmë në të gjithë rrugën? Shtë gjithmonë një ide e mirë për të shtuar një video në përmbajtjen e faqes tuaj të internetit (një udhëzues si-si për një vitrinë produkti) për shembull. Nëse shqetësoheni për kostot e prodhimit, gjithmonë mund të krijoni një infografikë. Ose ferr, madje edhe një GIF me porosi.

Këta elementë vizual kanë potencialin për ta bërë përmbajtjen tuaj më të ndara – dhe media gjithmonë e bën më të lehtë për të rivarrosur përmbajtjen e faqes në internet për mediat sociale.

# 8. Krijoni Infografikë

Piecedo përmbajtje e fortë mund të shtyhet në shkëlqyeshëm me infografin e duhur që është edhe edukativ dhe argëtues.

Infografik se si të rritet trafiku i faqes në internet
Infografik se si të rritet trafiku i faqes në internet. burimi: CometChat.

Infografikat tërheqëse të syve rrisin trafikun në internet sepse ato mund të përdoren nga uebfaqe të tjera që publikojnë përmbajtje në të njëjtën ngrohtë – dhe ato janë lehtësisht të ndara.

# 9. Prodhoni përmbajtje video

Statistikat tregojnë se tregtarët që përdorin video u rrit me të ardhura 49% më shpejt se ata që nuk e bëjnë dhe 92% përqind e klientëve thonë se pamjet vizuale janë faktori më me ndikim në vendimet e tyre për blerje.

# 10. Drejtuesit e intervistës në industri

Nëse jeni duke ideuar ide për përmbajtje, këtu keni një sugjerim: do të mahniteni se sa emra të mëdhenj në industrinë tuaj do të jenë të gatshëm të bëjnë një intervistë nëse thjesht i kërkoni. Dërgoni email ose kontaktoni drejtuesit e industrisë në kamare tuaj në mediat sociale dhe kërkoni një intervistë.

Përgatitni pyetje që provokojnë mendimin dhe publikojeni këtë përmbajtje në faqen tuaj të internetit.

Pjesa me e mire? Ata me siguri do të ndajnë intervistat e tyre me audiencën e tyre.

# 11. Shtoni Butonat e Ndarjes Sociale

Nuk është se motorët e kërkimit marrin parasysh sasinë e vëmendjes që po merr faqja juaj në mediat sociale. Por kjo mund të forcojë faktorët aktual të renditjes, dhe shtimi i butonave të ndarjes sociale nuk ju kushton asgjë.

Mos shtimi i tyre në postimet në faqen tuaj të internetit mungon në një mundësi të madhe për të rritur trafikun organik.

# 12. Shkruaj artikuj të bazës së njohurive

Kur bëhet fjalë për marketing me përmbajtje, duhet të thuhet diçka për gjatësinë.

Gjatësia e artikullit është e rëndësishme për disa arsye.

Para së gjithash, Google i pëlqen gjatësia. Një studim i QuickSprout zbuloi se përmbajtja më e gjatë renditet më e lartë në rezultatet e kërkimit të Google.

Gjatësia mesatare e përmbajtjes për një faqe në internet që renditet në 10 rezultatet më të mira për çdo fjalë kyçe në Google ka të paktën 2.000 fjalë.

i dytë, ju nuk dëshironi një bandë artikujsh të vegjël, të ngjashëm, të përqendruar rreth fjalë kyçe të ngjashme, që kanibalizojnë njëra-tjetrën në SERP-të.

i tretë, nëse përqendroheni në krijimin e artikullit më të mirë, më informues dhe shterues për një temë të caktuar, ai gjithashtu do të jetë më i gjatë, do të keni mundësinë të trajtoni disa fjalë kyçe më të vogla të lidhura natyrshëm, që do të thotë se artikulli juaj do të shfaqet në disa rezultate të kërkimit.

Dhe e fundit, lexuesit i duan artikujt vërtet të dobishëm të shtyllave dhe një bazë të njohurive të lehtë për t’u lundruar.

Shtë e shkëlqyeshme për strukturën e sitit, është e shkëlqyeshme për lexuesit dhe është mirë të lidheni si një burim përkatës në postimin e të ftuarve, ose nëse ndodh që po bëni ndonjë marketing me çelës të ulët duke ndihmuar njerëzit në forume si Quora ose Reddit.

# 13. Lidhni brenda përmbajtjes tuaj

E shihni, forca e faqes suaj të internetit nuk përcaktohet vetëm nga sa faqe të tjera të internetit lidhen me ju. Kjo gjithashtu varet nga tuaj struktura lidhëse e brendshme.

Keni një artikull të ri të bazës së njohurive gati?

Ndërlidhni atë me pjesët tuaja më të vogla ekzistuese për t’u siguruar që ju ofroni një përvojë më të mirë të përdoruesit dhe përmirësoni strukturën e lidhjeve të faqes tuaj.

Në këtë mënyrë, do t’i lejoni lexuesit tuaj të qëndrojnë në sitin tuaj një kohë më gjatë, duke gëlltitur burime të tjera në vend që të lini faqen tuaj të dytin që ata të përfundojnë duke lexuar artikullin tuaj.

# 14. Shtoni përmbajtje të re javore

Aktiviteti i rregullt në blogun tuaj ju lejon të përshpejtoni rritjen tuaj – sa më shumë përmbajtje të keni, aq më të mëdha janë shanset tuaja për t’u renditur në rezultate të shumta të kërkimit. Plus, ndërsa filloni të krijoni praninë tuaj, ju mund t’i mësoni audiencës tuaj të presë përmbajtje të re në një kohë të caktuar.

Nëse nuk mund të arrini të shkruani artikuj të rinj çdo javë, punësoni një shkrimtar të përmbajtjes.

Merrni ca kohë për të planifikuar një strategji të vërtetë të përmbajtjes dhe të përdorni një lloj kalendari të përmbajtjes. Prodhimi juaj i përmbajtjes nuk duhet të jetë një pasqyrë.

# 15. Mbajeni përmbajtjen tuaj të azhurnuar

Oh, dhe një gjë tjetër – nëse doni të mbeteni një lojtar përkatës në ngrohtë – përmirësoni përmbajtjen e vjetër.

Motorët e kërkimit pëlqejnë përmbajtje të freskët dhe të re dhe përmirësimi është një mënyrë e shkëlqyeshme për të rritur një faqe nuk është mjaft i rangut.

Këtu janë disa mënyra të shkëlqyera për të azhurnuar përmbajtjen e vjetëruar:

 • Shtoni media – imazhe, infografikë, video
 • Hiq informacionin e vjetëruar
 • Krijoni kopje rezervë të përmbajtjes tuaj me më shumë burime të jashtme
 • Ndërlidhni me përmbajtje më të reja për të forcuar strukturën e faqes tuaj

Drejtoni trafikun duke ndarë gjëra të mira

# 16. Krijoni produkte / mjete falas

Tani që tema e përmbajtjes cilësore është jashtë, ka vend për disa përmendje të veçanta: t’i jepni audiencës tuaj një arsye më shumë për të vizituar faqen tuaj duke u dhënë atyre diçka falas.

Lloji i mirësive falas që mund të ofroni varet nga industria juaj, natyrisht, kështu që është e mençur të hulumtoni se çfarë po bëjnë konkurrentët tuaj për frymëzim. Por mund të jetë çdo lloj produkti – diçka që mund t’u dhuroni klientëve për një numër specifik të porosive ose për blerjen e një produkti specifik.

Moz ofron mjete falas për t'u dhënë vizitorëve një nxitje për t'u rikthyer në faqen e tyre të internetit.
Moz ofron mjete falas për t’u dhënë vizitorëve një nxitje për t’u rikthyer në uebfaqen e tyre.

Mund edhe të jetë një mjet falas – një strategji që funksionon veçanërisht mirë për kompanitë SaaS, për shembull.

# 17. Konkurse pritëse dhe dhurata

Një mënyrë tjetër për të tërhequr më shumë vizitorë të faqes në faqen tuaj është duke pritur konkurse dhe dhurata.  Ata luajnë në fuqinë e urgjencës dhe frikën e humbjes, dhe ata janë të shkëlqyeshëm për gjenerimin e drejtimeve dhe maksimizimin e ekspozimit të markës.

Ata gjithashtu mund të ju lënë me të gjitha llojet e të dhënave të vlefshme që mund të gjurmoni dhe analizoni – duke testuar A / B duke reklamuar reklamat tuaja të dhuruara, ju mund të merrni njohuri mbi atë që tërheq klientët tuaj.

# 18. Krijoni kurse falas online

Nëse dëshironi të krijoni sitin tuaj si autoritet në industrinë tuaj, krijimi i një kursi falas online mund të jetë mënyra vetëm për ta bërë atë.

Plus, do të përfshini forma të gjenerimit të plumbit për të gjithë ata që duan të regjistroheni!

Në varësi të aftësive, njohurive dhe natyrës së biznesit tuaj – gjeni një temë që mendoni se do të jetë e rëndësishme për klientët tuaj. Sigurisht, kjo duhet të jetë një temë mbi të cilën mund të ofroni njohuri të dobishme dhe të thella.

Sidoqoftë, nëse dëshironi të krijoni një kurs online cilësor, duhet të mendoni për kostot e prodhimit, kështu që planifikoni përpara dhe mendoni nëse investimi në të në këtë moment ka kuptim për strategjinë tuaj të marketingut.

# 19. Drejtoni Webinars

Kurset në internet janë me gjelbërim të përhershëm, por nëse doni diçka të ngjashme që kapitalizon FOMO, mund të zgjidhni një webinar.

Webinars janë një mënyrë e shkëlqyeshme për të shkëmbyer ekspertizën tuaj dhe për t’u lidhur me profesionistë të tjerë dhe audiencën tuaj të synuar.

Për më tepër, ndryshe nga konferencat, nuk ka kufizime gjeografike ose praktike për të pranishmit e një webinar.

# 20. Krijoni kuize me një tipar “Rezultatet e Ndarjes”

Pse janë kuizet mjete efektive të marketingut?

Kur përdoruesit përfundojnë një kuiz, ata marrin rezultate të ndara dhe nëse i shohin këto rezultate interesante ose qesharake, ka të ngjarë t’i ndajnë ato në llogaritë e tyre në median sociale, duke përhapur fjalën dhe duke tërhequr më shumë vizitorë në internet.

# 21. Përdorni marketing përmes postës elektronike

Një hulumtim i kryer nga Backlinko zbuloi se 91% e konsumatorëve kontrollojnë emailin e tyre çdo ditë. Pra, nuk është çudi që, sipas të njëjtit hulumtim, kompanitë e Sh.B.A-së kanë shpenzuar 360 milion dollarë në reklama me email, vetëm në vitin 2019.

Në dritën e këtyre statistikave, disa shtesa të mirëseardhura në strategjinë tuaj të marketingut me email mund të drejtojnë më shumë trafik në faqen tuaj të internetit.

Për shembull, çdokush mund të krijojë një widget për regjistrimin që lejon përdoruesit të regjistrohen në një buletin informativ.

Nëse keni probleme për ndërtimin e një liste emaili ose menaxhimin e fushatave tuaja të marketingut me email, ne ju rekomandojmë të përdorni një nga mjetet e marketingut me shumë cilësi të disponueshme atje.

# 22. Partneritetet e markave

Një mënyrë tjetër për të cilën mund të futni audiencë të re dhe t’i drejtoni ato në faqen tuaj të internetit është partnerizimi me markat. Bashkëpunimi i markës së ngurtë mund të ndërtohet në:

 • Promovimi i ndërsjellë
 • Projektet e përbashkëta

Partnerizimi me markat e tjera në një projekt të përbashkët mund të çojë në një kryqëzim të audiencës – dhe markat jo domosdoshmërisht duhet të jenë në të njëjtën ngrohtë të saktë.

Jeffree Star dhe Shane Dawson shisnin paletën e tyre të bukurisë në më pak se 24 orë
Jeffree Star dhe Shane Dawson shisnin paletën e tyre të bukurisë në më pak se 24 orë. burimi: Jeffree Star.

Për shembull, gjigandi i bukurisë Jeffree Star së fundmi u bashkua me një tjetër YouTuber të famshëm, Shane Dawson, për të bashkë-krijuar një koleksion bukurie që drejtoi aq shumë trafik në dyqanin e tyre Shopify në ditën e lansimit që u rrëzua dhe ata nuk ishin në gjendje të përpunonin urdhëra.

Si të drejtoni trafikun në internet përmes mediave sociale

# 23. Krijoni një faqe në Facebook dhe ndërtoni një komunitet

Kur bëhet fjalë për drejtimin e trafikut (si organik, ashtu edhe me pagesë), media sociale mbetet një nga mënyrat më të mira për të krijuar gumëzhitje rreth markës tuaj, dhe ndërtimi i një prani të fortë në internet në Facebook është thjesht marketing i mediave sociale 101.

Ndërsa angazhimi në mediat sociale nuk është saktësisht një faktor renditje, ekziston një lidhje e fortë midis numrit të aksioneve të mediave sociale dhe backlinks. Sipas EarnedLinks.com, “Ndarja sociale mund të forcojë lidhjet në uebfaqe deri në 245% gjatë një viti.”

Pra, krijoni një faqe në Facebook dhe ndajeni përmbajtjen tuaj në blog! Për më tepër, sigurohuni që ta optimizoni atë për klikime të faqes në internet duke shtuar CTA të dizajnuara për të përzënë, çon në faqen tuaj të internetit.

Përgatitni praktikat më të mira të marketingut në Facebook – përdorni video amtare në Facebook, shtoni imazhe bindëse – si me të gjithë përmbajtjen, shtimi i elementeve vizuale drejton më shumë angazhim.

# 24. Nis një kanal në YouTube

Siç tregon qartë shembulli i Jeffree Star, me më shumë se një miliard përdorues aktivë, Youtube është bërë një mjet thelbësor për tregtarët që kërkojnë mënyra për të marrë trafik në internet.

Statistikat e YouTube
Statistikat e YouTube. burimi: HubSpot.

Meqenëse nuk do të përdorësh YouTube si një burim parësor të ardhurash, por si një mjet për të rritur trafikun në faqen tuaj, duhet të mendoni se si ju si markë mund të futeni në potencialin e saj.

Në përgjithësi, ne mund të përshkruajmë vetëm disa lloje shumë efektive të përmbajtjes video, kështu që mendoni se cilat do t’ju përshtaten më mirë nevojave tuaja:

 • Testimet e klientit
 • Video-si dhe për video tutoriale
 • Videot e demonstrimit të kërkesës së produktit
 • Video ngjarje

Videot në YouTube mund të ribotohen lehtësisht – të shkurtohen për t’u përdorur si video vendase në Facebook dhe Instagram ose të futura në një postim në blog në faqen tuaj të internetit.

# 25. Shko jeto

Statistikat tregojnë se 80% e përdoruesve preferojnë të shikojnë video live nga një markë sesa të lexosh një postim në blog. Përdorimi i videove live për të promovuar markën tuaj ju jep mundësinë për të tërhequr vëmendjen e audiencës.

Videot live janë veçanërisht efektive për ndarjen e lajmeve të kompanisë dhe promovimin e ngjarjeve të ardhshme dhe lëshimin e produkteve – prandaj sigurohuni që t’i përdorni ato për të marrë më shumë ekspozim në markë.

# 26. Përdorni Instagramin për të përzënë trafikun

Një studim i fundit i kryer nga HubSpot tregoi se shtatë nga dhjetë hashtags në Instagram janë të markës.

#PutACanOnIt - hashtag i markës RedBull
#PutACanOnIt – hashtag-i i markës RedBull çoi më shumë se 1.000 ndjekës për të fotografuar veten e tyre me një kuti RedBull. burimi: Instagram.

Kështu që, nëse nuk keni marrë vesh që të krijoni një hashtag me porosi për markën tuaj, tani është koha e duhur!

Në fund të fundit, kjo është platforma ku përdoruesit përfshihen më shumë me përmbajtje të markës. Statistikat tregojnë se markat janë duke marrë 10x norma më të larta të angazhimit në Instagram sesa ata bëjnë në Facebook.

Do të thotë që ju duhet të postoni imazhe me cilësi të lartë që janë në përputhje me markën tuaj estetike.

Por vetëm kjo nuk do ta shkurtojë – çdo përdorues në Instagram po bën të njëjtën gjë.

Pra, cilat janë disa mënyra shtesë për të drejtuar trafikun e faqeve në internet përmes Instagramit?

 • Shtoni një thirrje për veprim në postimet tuaja në Instagram
 • Krijoni videot e shkurtra, tërheqëse (ose ripërcaktoni ato) dhe përfshini URL-në tuaj të internetit
 • Partner me ndikues
 • Ofroni audiencës suaj në Instagram diçka ekstra – shpërblime, kode zbritje dhe promovime speciale që do t’ju ndihmojnë t’i drejtoni ato në faqen tuaj të internetit
 • Përfshini rreth 5 hashtags në postimet tuaja për t’u siguruar që ato të shfaqen në burimet përkatëse të hashtag
 • Ndani përmbajtjen e krijuar nga përdoruesi
FashionNova në marketing të Influencer dhe UGC në Instagram
FashionNova di si të kapitalizohet në marketingun e Influencer dhe UGC në Instagram dhe të vjedhës në një thirrje për veprim.

# 27. Përfshiheni me Ndikuesit

Këtu është një fakt argëtues: 89% e tregtarëve thonë se ROI nga marketingu i influencuesve është më i lartë në krahasim me kanalet e tjera të marketingut.

Arritja ndaj ndikuesve me ndjekje të mëdha mund të jetë një ndërrues i lojës, por gjithashtu mund të jetë një investim i madh, kështu që çfarëdo që të bësh, mos harro mikro-influencers.

Edhe pse ata kanë një audiencë më të vogël (le të themi midis 1000 dhe 100 000), ata kanë tendencë të kenë shkallë më të lartë të angazhimit, dhe me një studim të vogël, ju mund të identifikoni individë, ngrohtësia e të cilëve përputhet me tuajin dhe personaliteti i markës së të cilit përputhet me tuajin Imazhi i Markes.

# 28. Ndërtoni një Komunitet Besnik në Twitter

Ka shumë mundësi për të drejtuar trafikun përmes Twitter (në varësi të industrisë tuaj natyrisht) dhe hashtags janë në qendër të të gjitha. Në këtë platformë, është e rëndësishme të përdorni hashtags specifikë të ngrohtë dhe të krijoni hashtags tuaj.

Por gjëja kryesore në Twitter është të dini Kush po flet Jepni markës suaj një zë të veçantë, ose këndoni postimet tuaja në Twitter për të adresuar posaçërisht audiencën tuaj të synuar. Bisedat e ndezura dhe gumëzhitjet janë në thelb të cicërimave.

Gjithashtu, mos harroni të vidhosni vizualisht imponues në tweet-et tuaja. Sipas Buffer-it, cicërimat që kanë vizuale marrin 1.5x më shumë aksione.

# 29. Jetë aktiv në LinkedIn

Mos e harro LinkedIn. Kjo është një platformë e krijuar posaçërisht për rrjetëzimin e biznesit dhe funksionon jashtëzakonisht mirë për bizneset B2B. Statistikat tregojnë se 97% e tregtarëve përdorin LinkedIn për qëllime të marketingut të përmbajtjes.

Statistikat mbi tregtarët B2B duke përdorur LinkedIn
Statistikat mbi tregtarët B2B duke përdorur LinkedIn. burimi: Ironpaper.

Pra, si të ndërtojmë një prani të fortë në LinkedIn?

Para së gjithash, krijoni një rrjedhë të mirë midis faqes tuaj të internetit dhe LinkedIn – sigurohuni që keni një buton të përbashkët të LinkedIn në postimet tuaja dhe dërgoni me email përmbajtjen e faqes tuaj të internetit drejtpërdrejt në lidhjet tuaja duke përdorur emailin e LinkedIn.

Por çfarëdo që të bëni, mos harroni të angazhoheni me rrjetin tuaj! Komentoni postimet e kanaleve të tjera. Kur postoni artikuj, përfshini pamjen tuaj personale dhe shtoni pyetje dhe sondazhe.

Sa më i angazhuar të jeni, aq më shumë shanse do të merrni për t’u lidhur me komunitetin tuaj LinkedIn dhe për të ndërtuar rrugën tuaj për të autorizuar.

# 30. Përdorni fuqinë e një Podcast të mirë

Podcast-et janë të mëdha tani. Një studim i fundit tregoi se 22% e amerikanëve dëgjojnë podcast të paktën një herë në javë. Ata janë argëtues, të popullarizuar dhe arrijnë një audiencë të gjerë, kështu që ata janë një mënyrë e shkëlqyeshme për të rritur trafikun në uebfaqe dhe për të rritur ndërgjegjësimin e markave – siç mund të zbuloheni nga një audiencë e re.

Nëse filloni një podcast, mund të bëni intervista me udhëheqës të mendimit në industrinë tuaj. Ose, nëse nuk dëshironi të përfshiheni në këtë lloj marketingu plotësisht, mund të bëni vetë një paraqitje të ftuar në një podcast – mendoni për këtë si një ekuivalent të postimit të mysafirëve.

Si të drejtoni trafikun me reklama

# 31. Drejtoni reklama në Facebook

Me algoritmet e tij zhvlerëson vazhdimisht shtrirjen organike (hulumtim i kryer nga Marketingu LYFE treguan që faqet arrijnë në vetëm 2% të audiencës së tyre përmes postimeve organike) një strategji organike 100% thjesht nuk do ta shkurtojë atë.

Në fund të fundit, 98% e audiencës tuaj nuk e shohin përmbajtjen tuaj rregullisht në burimet e tyre.

Për të qenë me të vërtetë efektiv me reklamat tuaja, ekzekutoni testimin e ndarjes dhe zbuloni se cilat funksione janë më të mira për audiencën tuaj për t’i kthyer reklamat në Facebook në një pjesë të qëndrueshme, fitimprurëse të biznesit tuaj.

# 32. Drejtoni reklama Reddit

Përveç që është faqja e tretë më e popullarizuar në SH.B.A., statistikat tregojnë gjithashtu se Reddit ka 330 milion përdorues aktivë mujorë.

Për të drejtuar me sukses trafikun përmes Reddit, gjëja e parë që duhet të bëni është të gjeni një subreddit të mirë me një audiencë që do të interesohet për produktet ose shërbimet tuaja.

Pjesa tjetër është thjesht të dish se si të krijosh një ekuilibër të mirë midis ofrimit të informacionit të vlefshëm dhe të qenit promovues.

Nëse dëshironi të keni sukses, duhet të angazhoheni me komunitetin Reddit sinqerisht. Vetëm kështu mund të largoheni nga postimi i reklamave dhe lidhjeve me përmbajtjen tuaj të internetit që është i përshtatshëm te diskutimi.

Kjo është e rëndësishme sepse tregtarët që vetëm postojnë reklama në Reddit zakonisht zbriten.

Pasi të jeni të angazhuar me komunitetin në subreddit tuaj, ju mund të investoni në një post të sponsorizuar i cili garanton që postimi juaj do të ngjitet në majë të subreddit.

# 33. Drejtoni reklama në Twitter

Siç është rasti me disa rrjete të tjera të mediave sociale, falë azhurnimeve të algoritmit, shtrirja organike në Twitter po zvogëlohet gjithashtu.

Nuk është çudi që 75% e B2B dhe 65% e bizneseve B2C janë duke reklama në Twitter – dhe nëse nuk reklamoni në Twitter, konkurrentët tuaj tashmë janë një hap përpara jush.

Për të filluar fushatën tuaj në Twitter në një fillim të mbarë, përfshini këto teknika:

 • Jetë konciz
 • Përdorni imazhe
 • Fjalë kyçe të synuara
 • Bëj pyetje

# 34. Drejtoni reklama Google (PPC)

Investimi në reklama në Google mund të jetë një mënyrë e shpejtë për të rritur trafikun e faqes në internet nga kërkimet me qëllim të lartë komercial – “65% e të gjitha klikimeve të bëra nga “përdoruesit që synojnë të blejnë” shkojnë për të kërkuar reklama.”

Sigurisht, fushatat e reklamave në Google kanë një kurbë mësimi, por nuk ka asgjë një udhëzues i mirë ekspertësh për këtë temë dhe disa teste A / B nuk mund të zgjidhin.

# 35. Drejtoni reklama në YouTube

Para se të filloni një fushatë reklamimi në YouTube, duhet të mendoni për audiencën tuaj të synuar dhe se si ata konsumojnë përmbajtje. Por, siç ndodh gjithmonë me reklamat, ka shumë provë dhe gabime – mund të bëni një test A / B për të zbuluar se cilat lloje të reklamave performojnë më mirë.

Youtube ka tre lloje të formateve të reklamave ju mund të zgjidhni nga:

Reklama TrueView

Pas 5 sekondash nga shikimi i kësaj shpallje, përdoruesit mund të zgjedhin të klikojnë “kaloni”. Ju do të paguani për këtë shtesë nëse përdoruesit e shikojnë atë për 30 sekonda ose ata klikojnë në reklamë.

Zbulimi TrueView

Këto lloje të reklamave tregojnë video nën rekomanduar ose në kërkimin në Youtube. Ju do të paguani për këtë shpallje nëse përdoruesit klikojnë mbi të dhe shikojnë videon.

parakolp

Reklamat e parakolpit janë më të shkurtra por edhe të pakontestueshme. Ata janë treguar para, gjatë ose pas një videoje. Do të paguani për reklama me parakolp kur reklama juaj shfaqet 1000 herë.

# 36. Bleni Hapësirën e reklamave në site të ngjashëm

Reklamimi i mediave sociale është një gjë, por reklamimi në uebfaqe të ngjashme është gjithashtu një mënyrë e shkëlqyeshme për të rritur trafikun e faqeve në internet.

Këtu janë disa nga mënyrat me të cilat mund të blini hapësirën për reklama:

# 37. Reklamoni përmes Rrjeteve Ad

përdorim rrjetet e reklamave mund t’ju ndihmojë të gjeneroni të ardhura nga reklama nga përmbajtja juaj. Kjo do t’ju japë mundësinë për të krijuar reklama digjitale që do të synojnë një grup të përqendruar të klientëve.

Rrjetet e reklamave lidhin blerësit dhe shitësit. Ata synojnë klientët bazuar në sjelljen e tyre, vendndodhjen, punën dhe interesat e tyre që do të jetë e pamundur që ju ta bëni vetë.

# 38. Përdorni Retargeting

Shumica e vizitorëve do të hyjnë në faqen tuaj në internet disa herë para se të bëjnë një blerje. Sidoqoftë, ekziston një numër i madh i vizitorëve që do të hapin faqen tuaj në internet vetëm një herë dhe nuk do të kthehen më.

Retargeting është një teknologji e bazuar në cookie që përdor kodin e thjeshtë Javascript për të ndjekur klientët tuaj dhe për t’i rikthyer ata duke vendosur një reklamë për produktin ose shërbimin që ata rishikuan.

Reklamimi i reklamave ju lejon të drejtoni përsëri klientët e ardhshëm në faqen tuaj të internetit e cila gjithmonë rrit shanset e konvertimit.

Drejtoni Trafikun duke u Angazhuar me Komunitete

# 39. Merrni pjesë në forume

Gjeni se ku është komuniteti juaj dhe afrojuni atyre. A po përdorin përgjigjet e Quora, Reddit apo Yahoo? Ose mbase ekziston një bashkësi tjetër dixhitale ku profesionistë të ngrohtë tuaj kanë diskutime dhe kanë njohuri të vlefshme?

Mos përdorni forume për të promovuar vetëm produktet tuaja – përgjithësisht janë të inatosur. Në vend të kësaj, merrni pjesë në diskutime dhe shtoni përmbajtje të vlefshme. Kjo do t’ju ndihmojë të krijoni marrëdhënie me profesionistë në vend tuaj dhe në kohë, ata do të interesohen për biznesin tuaj.

# 40. Jini aktiv në Komunitetet Online të Fokusuara

A jeni njohur me ndonjë forume të ngrohtë në lidhje me industrinë tuaj? Nëse jo, filloni kërkimin tuaj menjëherë. Ky lloj i komunitetit në internet është një mënyrë e shkëlqyeshme për të arritur grupe shumë specifike të synuara.

# 41. Merrni pjesë në Quora

Quora është një forum popullor ku njerëzit përfshihen në diskutime rreth ndonjë teme të mundshme që mund ta imagjinoni. Shtë një vend i shkëlqyeshëm për të zbuluar se si reagojnë klientët dhe përjetojnë shërbime dhe produkte në industrinë tuaj – apo edhe për biznesin tuaj.

Ky lloj informacioni mund të jetë i paçmueshëm – mund t’ju ndihmojë të mësoni se si mund të përmirësoni produktet dhe shërbimet tuaja.

Një gjë që mund të bëni është të merrni pjesë aktive në Quora. Përgjigjuni pyetjeve të njerëzve për temat që lidhen me industrinë tuaj – por përpiquni të shmangni zërin e shitshëm.

Në këto lloje forume, duhet të krijoni marrëdhënie dhe të fitoni besim si anëtar – mos u nxitoni me postimin e lidhjeve në blogun e faqes suaj të internetit. Jini të rëndësishëm dhe jini të dobishëm.

Me kalimin e kohës, ju do të ndërtoni një bashkësi besnike që do të pranojë produktet dhe shërbimet e faqes suaj të internetit.

# 42. Përdorni Reddit për të promovuar përmbajtjen tuaj

Nëse doni të merrni sasi të mëdha trafiku, duhet të angazhoheni me komunitetin Reddit.

Por ki kujdes, kjo është një platformë ku lexuesit dëshirojnë të marrin përmbajtje të thelluar, të vlefshme dhe të dobishme. E shkurtër dhe gjenerike nuk bën mirë – siç thamë, ju lehtë mund të tërhiqeni.

Pra, bëni pak hulumtime në subreddit tuaj, zbuloni se çfarë lloj postimesh janë të njohura dhe postoni vetëm përmbajtjen tuaj më të mirë.

# 43. Ndani imazhet në Pinterest

Nëse keni një kompani B2C, postimi i rregullt (ose riprodhimi) i imazheve tërheqëse të produkteve dhe pamjeve vizuale të personalizuara dhe krijimi i bordeve (me fjalët kyçe të industrisë tuaj) mund t’ju ndihmojnë në departamentin e trafikut.

Në fakt, statistikat tregojnë se Pinterest drejton 33% më shumë trafik në internet në faqet e blerjeve sesa Facebook.

Vetëm mos harroni se Pinterest funksionon saktësisht i njëjtë me platformat e tjera të mediave sociale – postimi rregullisht është çelësi i suksesit.

# 44. Zhvilloni prezantime të SlideShare

A ke ditur atë SlideShare është në listën e 150 faqeve të internetit më të vizituara në botë?

Mos e nënvlerësoni këtë platformë – mbi 80% e 70 milion vizitorëve në internet të SlideShare vijnë përmes hulumtimeve organike!

Për më tepër, ju lehtë mund të riorganizoni përmbajtjen e blog-ut në një prezantim dhe të përdorni SlideShare si një kanal tjetër që do të drejtojë trafikun në faqen tuaj.

Promovoni Uebfaqen Tuaj Offline

# 45. Ngjarje Sponsor

Ngjarjet sponsorizuese janë një mënyrë e shkëlqyeshme për të rritur ekspozimin tuaj në markë dhe për të vendosur autoritetin e biznesit në industrinë tuaj.

Zgjidhni një ngjarje që i përshtatet imazhit tuaj të markës dhe ka të ngjarë të marrë pjesë nga audienca juaj e synuar. Ekspozimi ndaj mediave dhe një shans për të nxjerrë logon tuaj të markës ekziston gjithmonë një mënyrë e fuqishme për të ngjallur më shumë interes.

# 46. Reklamoni në konferenca

Nëse keni mundësinë për të folur në një konferencë për një temë në lidhje me industrinë tuaj ose biznesin tuaj, mos harroni. Për më tepër, rrjetëzimi me drejtuesit e industrisë nuk është kurrë një gjë e keqe, as nuk është ndonjë mundësi për të tërhequr rezultate të reja nga grupi i pjesëmarrësve.

Drejtoni trafikun duke optimizuar faqen tuaj të internetit

# 47. Përqendrohuni në përdorueshmërinë e celularit

Shfletimi në internet nuk bëhet më vetëm në desktop – gjithnjë e më shumë njerëz po përdorin pajisje mobile për të hyrë në internet. Në fakt, hulumtimi tregon se 70% e trafikut të faqes në internet ndodh në një pajisje celulare.

Nëse faqja juaj e internetit nuk është optimizuar për celular, vizitorët tuaj celular nuk ka të ngjarë të kthehen.

Pra, sigurohuni që faqja juaj e internetit të jetë e përgjegjshme për të gjitha pajisjet, zgjidhni një temë të përgjegjshme për celular dhe sigurohuni që përmbajtja e faqes tuaj të internetit të duket e mirë në celular.!

# 48. Shpejtoni faqen tuaj të internetit

Pasja e një uebsajti të shpejtë përkthehet në përvojën e mirë të përdoruesit. Hulumtimet tregojnë se vizitorët në uebfaqe janë ka të ngjarë të largohet nga faqja juaj në internet nëse kërkon më shumë se 3 sekonda për t’u ngarkuar.

Pra, ajo që ju mund të bëni gjithmonë është të shpejtoni testimin e faqes tuaj, të zgjidhni një ofrues të mirë të pritjes dhe të optimizoni imazhet tuaja (zvogëloni madhësinë e imazhit) të paktën.

# 49. Optimizoni CTR-në tuaj

CTR-ja juaj (Klikoni-Përmes Vlerësimit) është një nga metrikat tuaja më të rëndësishme.

Ndërsa optimizimi i CTR nuk është gjithmonë gjëja më e drejtpërdrejtë, mund të:

 • Përfshini fjalë kyçe në etiketën tuaj të titullit, URL dhe përshkrimin e meta
 • Mbajini të gjitha brenda kufirit të karaktereve duke përdorur një mjet si Optimizer SeoMofo Snippet
 • Përdorni fjalë fuqie
 • Shkruani tituj bindës (mjetet e këshillimit si Analizuesi i titullit)

# 50. Shqyrtoni të dhënat e Analitikës

Mjete analitike si psh Google Analytics ju lejojnë të gjurmoni:

 • Si dhe ku përmbajtja juaj po ndahet.
 • Trafiku celular
 • Faqet më të vizituara
 • referime
 • Fjalë kyçe organike

Kjo mund t’ju japë njohuri të jashtëzakonshme për audiencën tuaj dhe shumë më tepër.

Në vend që të operoni me një mend të verbër, një mjet si Google Analytics do t’ju ndihmojë të merrni vendime të drejtuara nga të dhënat se si të përmirësoni faqen tuaj të internetit.

# 51. Hulumtoni konkurentët tuaj

Disa nga këto mënyra për të marrë trafik në internet do të funksionojnë për ju, disa prej tyre nuk do.

Në fund të ditës, nuk ka asnjë rregull të përgjithshëm për çdo lloj biznesi.

Por ajo që zakonisht funksionon për çdo biznes është gjetja e shembujve të suksesshëm të modelit të tyre të biznesit në të njëjtën industri dhe mësimi nga drejtuesit e industrisë.

Kjo është arsyeja pse ju duhet të bëni një gërmim të vogël – hulumtoni ato që po përdorin konkurrentët tuaj!

 • Cila është strategjia e tyre e përmbajtjes?
 • Cilat fjalë kyçe mbajnë duke përdorur në PPC?
 • Me kë po bashkëpunojnë?

Gjithmonë do të jetë njohuri për të cilat janë më të rëndësishme ju.

# 52. Përcaktoni burimin dhe shkallën tuaj më të mirë të trafikut

Më në fund, ju takon juve të gjurmoni rezultatet tuaja, të bëni kujdes analitikun tuaj dhe të përcaktoni se nga vjen shumica e trafikut tuaj.

Kur keni një kuptim të mirë të llojit të burimeve që drejtojnë vëllimin më të lartë të trafikut, dhe çfarë përqindje e trafikut po konverton, do të dini se në çfarë të investoni. Dyfishoni atë që po kryeni tashmë!

A keni më shumë ide se si të drejtoni më shumë trafik në internet?

Ndani ato më poshtë!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me