Kështu që ju doni të mësoni të kodifikoni, por nuk keni kohë, para ose durim për t’u regjistruar për një kurs zyrtar?


Mos u shqeteso.

Ekzistojnë mijëra burime falas në internet ku mund të mësoni të kodoni në orarin tuaj, me ritmin tuaj, dhe me llojin e përmbajtjes që përputhet me stilin tuaj të të mësuarit.

Më poshtë, do të gjeni 20 nga burimet më të mira falas të mësojmë se si të kodosh. Ju do të gjeni një përzierje të mirë të përmbajtjes këtu, nga mësimet e shkruara dhe ato video deri te kodifikimi i këndeve të lojërave që forcojnë të gjitha aftësitë e reja që keni marrë.

20 vende ku mund të mësoni të kodoni falas

Ka burime në internet për çdo nivel të një koduesi, pavarësisht nëse jeni:

 • Një pronar biznesi fillestar ose freelancer që dëshiron të ndërtojë faqen e tyre të internetit.
 • Një zhvillues me përvojë i uebit që dëshiron të shtojë një aftësi të re ose gjuhë programimi në repertorin e tyre.
 • Një projektues në internet i cili dëshiron të forcojë të kuptuarit e tyre për kodin dhe të bëhet një central elektrik i projektimit / zhvillimit.
 • Një hobi që dëshiron të mësojë se si të kodojë në kohën e lirë.
 • Një student i shkencave kompjuterike që dëshiron të plotësojë punën e tyre të kursit me mësime praktike për kodimin.

Nuk ka rëndësi se kush jeni apo cili është qëllimi juaj për të mësuar të kodoni me burime falas. Ka diçka për të gjithë.

1. BitDegree (fillestar për të përparuar)

BitDegreeNëse jeni duke kërkuar më shumë sesa thjesht mësime hap pas hapi, BitDegree është një zgjedhje e mirë.

Me BitDegree, përdoruesit me siguri do të mësojnë se si të kodojnë – nga bazat si HTML dhe CSS në gjuhë të përparuara programimi si Bootstrap dhe Python.

Ndërsa punoni gjatë mësimeve, do t’ju inkurajohet të “Provoni Live” në redaktorin e BitDegree:

Redaktori i drejtpërdrejtë i BitDegree

Whatfarë është e këndshme për këtë është që ju thjesht nuk do të praktikoni me gjuhën që po mësoni. Të gjitha blloqet e ndërtimit të gjuhëve të tjera do të jenë atje, si në shembullin e mësipërm CSS që përfshin HTML dhe CSS.

Përveç mësimeve të kodimit, përdoruesit marrin një hyrje në mjetet kryesore që përdorin zhvilluesit e uebit, si Chrome DevTools dhe Github.

Nëse jeni duke kërkuar një arsim të rrumbullakosur mirë, është e rëndësishme të mësoni se si të përdorni mjetet që e bëjnë jetën tuaj më të lehtë si një zhvillues.

2. Truket CSS (Avancuar)

CSS-TricksKur hapeni së pari brenda CSS-Tricks Uebfaqja, do të përshëndeteni nga blogu i saj. Ndërsa ka shumë gjëra që mund të mësohen nga artikujt në lidhje me kodimin (në veçanti, CSS), shumica e këtyre janë mësime për zhvilluesit e përparuar.

Thënë kështu, CSS-Tricks ka një seksion të veçantë të udhëzuesve fillestar. Këtu ka më pak se 20 mësime CSS, por vrapimi përmes tyre do t’i japë çdo përdoruesi një themel të fortë për CSS (dhe disa HTML).

Për përdoruesit që duan më shumë sesa mësime hyrëse, shikoni në faqen Snippets.

Copëza CSS-Tricks

Copat e kodit janë të dobishme për një numër arsyesh. Për fillestarët, ata ndihmojnë zhvilluesit shpejt të zbatojnë veçori të reja ose rregullime pa pasur nevojë të shkruajnë vetë kodin.

Së dyti, copat e kodit janë të dobishme për të njohur më mirë sintaksën e një gjuhe. Ndërsa përdorni gjithnjë e më shumë copëza kodi, do të njiheni me modelet e gjuhës dhe, si rezultat, do të rriteni më të rehatshme duke manipuluar atë.

3. Derek Banas në YouTube (Intermediate to Advanced)

Derek Banas YouTubeFaqja e YouTube e Derek Banas është një vizitë e domosdoshme nëse jeni të interesuar të mësoni zhvillim të përparuar të uebit dhe teknikat e projektimit.

Për pjesën më të madhe, janë mësimet e kodimit të Derek-it që janë më të njohurat, megjithëse patjetër që ia vlen të hidhni një sy në koleksionet e ndryshme të videove që ai krijoi ndër vite.

Derek Banas Organizata Video

Secili prej mësimeve është i organizuar mirë dhe do të përfshijë një temë në mënyrë të plotë, zakonisht në më pak se një orë. Shtë një mundësi me të vërtetë e shkëlqyeshme për këdo që mëson më mirë duke vëzhguar dikë bërë aftësi në kohë reale.

Një gjë tjetër që vlen të përmendet është se Derek krijon dy mësime të reja çdo javë. Për më tepër, ai fton shikuesit / pajtimtarët të bëjnë kërkesa, kështu që nëse ka diçka urgjente që duhet të mësosh dhe nuk mund ta gjesh diku tjetër, mund të jeni në gjendje ta merrni këtu.

4. FreeCodeCamp (fillestar për të ndërmjetëm)

freeCodeCamp

freeCodeCamp është një burim i fortë për zhvilluesit e rishtar ose të ndërmjetëm të uebit që duan të nivelizojnë shpejt aftësitë e tyre dhe të shpërblehen për të.

Pasi të krijoni një llogari, freeCodeCamp do t’ju ndihmojë të filloni në trajnimin tuaj:

Mësime FalasCodeCamp

Jo vetëm kaq, mësimet janë të grupuar logjikisht së bashku, kështu që ju mund t’i shtoni në mënyrë graduale njohuritë tuaja për kodim. Në fund, do të përfundoni me një çertifikim, si dhe një portofol më të madh që mund t’i shfaqni për klientët e ardhshëm.

Edhe pse kjo faqe në internet është e quajtur si një burim arsimor për zhvilluesit, nuk ka asgjë për të ndaluar regjistrimin e entuziastëve të tjerë të kodimit. Nuk ka tarifë për t’u bashkuar dhe mësimet nuk shkruhen në ndonjë zhvillues sekret të flasë.

Kështu që, nëse ju pëlqen stili i faqes dhe si paraqiten mësimet (së bashku me vlerësimet se sa kohë zgjasin të gjithë!), Jepni një fotografi.

Do të fitoni gjithashtu forume ku mund të ndani fitoret tuaja, të bëni pyetje dhe t’i ndihmoni studentët e tjerë të punojnë gjatë mësimeve. Ky është një përfitim i mirë nëse preferoni një mjedis bashkëpunimi të të mësuarit.

5. Glitch (fillestar për të përparuar)

anomaliMendo për anomali si shesh lojrash për kodim. Thënë kjo, nuk është vetëm një vend për të shkruar linjat e kodit eksperimental, megjithëse ju jep hapësirë ​​ta bëni atë së bashku me disa tregues se si të filloni.

Përdoruesit mund të përdorin aplikacione të para-bëra në internet – nga Glitch ose mjete si Github – të zhbllokojnë bazat dhe të mësojnë veten aftësi të reja duke përdorur inxhinierinë e kundërt kodin ekzistues.

Këtu është një shembull i asaj që ndodh kur një përdorues zgjedh të “Remix” një aplikacion që dikush tjetër ka krijuar:

Glitch Remix

Përdoruesit fitojnë qasje në të gjithë skedarët dhe pasuritë që, kur bashkohen, krijojnë aplikacionin që rezulton në internet. Ndërsa bëhen ndryshime në përmbajtjen e skedarëve që përdorin redaktorin, vrojtimi pasqyron ato ndryshime.

Edhe pse Glitch merret me “aplikacione”, të njëjtat praktika zbatohen kur kodon një faqe në internet me HTML, CSS dhe JavaScript.

Gjithashtu, ki kujdes për shabllonet “fillestare” të Glitch, si kjo:

Glitch HTML Starter

Duket e ngjashme me projektet e tjera të aplikacioneve në Glitch. Sidoqoftë, brenda një kampioni ekziston një mësim se si të filloni kodimin me HTML. Do të gjeni të tjerë këtu edhe për JavaScript, Node dhe Bootstrap.

6. Zhvilluesit e Google (të ndërmjetëm për të avancuar)

Zhvilluesit e Google

Zhvilluesit e Google është një burim falas për këdo që dëshiron të mësojë si të kodojë më mirë përvojat në internet.

Fjala kyçe këtu është “më e mirë” sepse përdoruesit nuk do të gjejnë shumë gjëra në bazë. Në fakt, ju duhet të vini në këtë sit me një njohuri pune të HTML, CSS, dhe JavaScript (të cilat mund t’i merrni nga shumë burime të tjera në këtë listë).

Me Google të hipnotizuar në ndërtimin e një uebi të parë celular, kjo faqe është më e mira për zhvilluesit që duan të mësojnë se si të kodojnë aplikacionet progresive të internetit (PWA).

Nëse shkoni në skedën e Labs Code, shikoni për mësimin e quajtur “Aplikacioni juaj i parë progresiv në internet”.

Ky është një mësim gjithëpërfshirës, ​​por i lehtë për t’u ndjekur që mëson përdoruesit se çfarë është PWA, si dhe si të ndërtoni një në më pak se 30 minuta.

Aplikacioni juaj i Parë Progresiv në Ueb - Mësoni të Kodoni

Sa i përket përdorimit të pjesës tjetër të faqes si një burim kodimi, sigurisht që mund ta përdorni nëse duhet të bëni përmirësime në përgjegjësinë, shpejtësinë, apo edhe sigurinë e faqes tuaj të internetit ose aplikacionit të uebit..

“Udhëzuesit” e Google janë një vend i mirë për marrjen e këtyre copëzave të kodit të optimizmit. Dhe mund të eksploroni “Mostrat” ​​për të mësuar teknika më të specializuara të kodimit me CSS dhe JavaScript.

7. Dog Dog (fillestar)

Dog HTMLDog HTML është një burim i shkëlqyeshëm falas për zotërimin e bazave të kodimit: HTML, CSS, dhe JavaScript.

Ekzistojnë nëntë mësime gjithsej në dispozicion në faqe, duke filluar nga fillestari deri te përparuar, në secilën nga gjuhët e kodifikimit.

Lessondo mësim tregon me kujdes gjithçka që duhet të dini për secilën nga gjuhët. Dhe me shembuj të qartë të kodit të përfshirë gjatë rrugës – si dhe këshilla se si t’i riprodhoni ato në fundin tuaj – kjo është një mënyrë e shkëlqyeshme për të marrë varjen e kodimit nëse nuk jeni i ri për të.

Sidoqoftë, Dog Dog HTML nuk është vetëm një burim për mësime fillestare të kodimit.

Faqja e teknikave, për shembull, mëson përdoruesit se si të bëjnë më shumë për të stilizuar një faqe në internet sesa lejojnë mësimet themelore.

Faqja e Shembujve, nga ana tjetër, ofron shembuj të kodit për të gjithë elementët thelbësorë që do të manipuloni në një faqe në internet:

 • tekst
 • Colors
 • Lidhjet
 • Format
 • listat
 • images
 • Dhe me shume

Shembuj HTML HTML

Faqja e Referencave është gjithashtu e dobishme nëse doni të kuptoni sintaksën aktuale të gjuhëve të kodifikimit që po përdorni. Sa më shumë të kuptoni se si vlerat e ndryshme kontribuojnë në atë që shfaqet në front, aq më i fortë do të bëhet një kodues.

8. JavaScript.com nga Pluralsight (fillestar)

JavaScript Pluralsight

Pluralsight është një uebfaqe premium e-mësimit elektronik për koduesit e përparuar.

Sidoqoftë, Pluralsight pa një nevojë për t’u dhënë fillestarëve një hyrje në JavaScript, një nga themelet e uebit. Si i tillë, tutori i dhënë më tej JavaScript.com është falas për të hyrë.

E dyta që një përdorues hap brenda uebfaqes, fillon të mësuarit:

Tutorial JavaScript

Shtë një mësim kaq i thjeshtë, por shpjegimi i thelluar i secilit hap dhe zbatimi i hapur i kodit do të shkojë shumë gjatë në të mësuarit se si të përdorni JavaScript për kodimin.

Pasi përdoruesit të kalojnë kurset, ekziston një udhëzues i dobishëm referimi në faqen Mëso.

Këtu përdoruesit do të mësojnë më shumë rreth sintaksës së JavaScript dhe sesi secila prej pjesëve të saj kontribuon në të gjithë gjuhën.

9. Akademia Khan (fillestar)

Akademia Khan

Akademia Khan është një burim arsimor falas në internet për përdoruesit e të gjitha moshave.

Shumica e orëve të ofruara nga akademia janë për nxënës të shkollave të klasave. Sidoqoftë, ekziston një pjesë e vogël kushtuar “Computing”, e cila duhet të përqendrojë vëmendjen tuaj:

Kurse të Akademisë Khan

Ekzistojnë një numër seksionesh nën Computing, por ai që duhet t’i kushtoni vëmendje është Programimi i Kompjuterave.

Këtu, do të mësoni se si të krijoni faqe në internet duke përdorur HTML, CSS dhe JavaScript. Do mësim jepet me një përzierje të përmbajtjes.

 • Mësime video (të cilat vijnë me transkriptime, si dhe me tituj të mbyllur shumë gjuhë)
 • Këshilla të shpejta
 • Sfidat e kodimit

Ato janë të lehta për tu punuar, si dhe super tërheqëse.

10. Mësoni të Kodoni HTML & CSS (fillestar për të ndërmjetëm)

Mësoni të Kodoni HTML CSSSi JavaScript.com, Mësoni të Kodoni HTML & CSS është një burim falas që mëson përdoruesit të kodojnë me gjuhët themelore të kodifikimit. Fokusi këtu është te HTML dhe CSS.

Do mësim është hedhur me kujdes dhe bën më shumë sesa vetëm t’i paraqes përdoruesit me copa kodesh.

Gjithçka shpjegohet në mënyrë të plotë, nga ajo që përdoret secila gjuhë për mënyrën se si funksionon çdo përbërës i gjuhës. Ekzistojnë gjithashtu dy trajektore mësimore.

Pasi të përfundoni prezantimin në HTML & CSS, mund të kaloni në mësimet e përparuara.

HTML CSS i përparuar

Hereshtë këtu që ju do të mësoni strategji të kodimit që jo vetëm që shtojnë funksionalitet të përparuar në faqen tuaj të internetit, por edhe në përgjithësi prodhojnë kod me cilësi më të mirë. Me një theks të madh të vendosur në gjëra të tilla si faqet e ngarkimit të shpejtë dhe modelimi i përgjegjshëm i celularit, kursi i përparuar do të jetë me të vërtetë i dobishëm.

Në fund të secilit kurs, do të gjeni një listë të burimeve të rekomanduara. Vlen të hidhni kohë për të eksploruar këto burime të tjera nëse doni të mësoni sa më shumë që të keni mundësi për secilën temë.

11. LearnCode.academy në YouTube (Fillestar për të Avancuar)

LearnCode AcademyFaqja e LearnCode.academy YouTube është më shumë sesa thjesht një burim trajnimi ndërsa mëson të kodosh.

LearnCode.academy ka një përzierje me të vërtetë të mirë të përmbajtjes.

Videot e Mësoni

Ka përmbledhje video në mjetet që duhet të kenë për zhvilluesit e uebit. Ka mësime për krijimin e faqeve në internet. Dhe ka, natyrisht, mësime që përqendrohen rreth zotërimit të gjuhëve të reja të programimit.

Një gjë për tu mbajtur në mend me këtë burim është se ai në të vërtetë duhet të shërbejë vetëm si shtesë për trajnime të llojeve të tjera që ju jeni duke bërë.

Përmbajtja këtu është në nivelin më të lartë. Sidoqoftë, mësimet e reja nuk prodhohen rregullisht, kështu që ju do të shpenzoni pjesën më të madhe të kohës duke punuar rrugën tuaj përmes një prapambetje më të vjetër e cila mund të ju rrezikojë të mësoni teknika më të vjetra të kodimit nëse shkoni shumë larg.

12. Mësoni [Gjuhën] .org nga DataCamp (fillestar për të përparuar)

Mësoni PythonDataCamp është një uebfaqe për mësimin elektronik që specializohet në kurse të shkencës së të dhënave (në thelb, të mësosh se si të nxjerrësh dhe manipulosh informacionin nga të dhënat e mëdha).

Seria e saj e Uebfaqet “Mëso”, megjithatë, janë burime falas për këdo që dëshiron të mësojë se si të kodojë. Ato mbulojnë një gamë të gjerë gjuhësh për fillestarët deri tek koduesit e përparuar si:

 • HTML
 • JavaScript
 • PHP
 • SQL
 • piton
 • rubin

Eachdo gjuhë ka një seri mësimesh të dedikuar që vijnë me të.

Ajo që është e përshtatshme për këtë faqe interneti është se ajo siguron jo vetëm një ndarje të secilës gjuhë me kodin e mostrës, por siguron një hapësirë ​​në fund për përdoruesit që të punojnë:

Ushtrimi LearnJS

Duke klikuar “Filloni Ushtrimin”, jepen udhëzime se si të manipuloni kodin ekzistues dhe të krijoni një prodhim të vlefshëm. Nëse dëshironi të praktikoni atë që po mësoni në kohë reale pa pasur nevojë të dilni nga faqja, ky është një opsion i mirë.

13. MarkSheet (fillestar)

MarkSheetMarkSheet është një kurs falas HTML dhe CSS për fillestarët.

Përveç mësimit të bazave të kodimit, kursi gjithashtu kalon mbi informacione të rëndësishme që duhet të dini para se të ndërtoni ndonjë gjë në internet.

Për shembull, Hyrja mbulon tema që lidhen me uebin si një e tërë. Si tre pjesët e një emri domain, si një faqe në internet shfaqet në shfletuesit e njerëzve të tjerë dhe redaktorët e tekstit të zakonshëm që mund të përdorni për të shkruar dhe modifikuar kodin.

Mësimi për të koduar një faqe në internet është një gjë, por të kuptuarit se si funksionon gjithçka prapa skenave, do ta çojë arsimin tuaj në një nivel krejt tjetër.

Kur të merrni këtë kurs, ose gdhendni kohën e mjaftueshme (të paktën një orë) për të punuar përmes saj një ulur ose përçarë atë midis tre kapitujve:

 • HTML
 • CSS
 • Sass

Sass nuk është në të vërtetë një gjuhë si dy të tjerët. Në atë kapitull, përdoruesit mësojnë se si para-përpunuesi (si dhe më pak) kursen kohë në kodimin e CSS nga e para.

Shenjë e kodit MarkSheet

Edhe pse nuk ka ushtrime në këtë faqe interneti, shembujt e kodit janë mjaft të fuqishëm dhe do t’ju japin shumë për të luajtur me redaktorin e kodit sipas zgjedhjes tuaj..

14. Zhvilluesi i Mozilla-s (Fillestar i Ndërmjetësimit)

Zhvilluesi i Mozilla-sKa shumë për të mësuar nga Zhvilluesi i Mozilla-s website. Duke u nisur, megjithatë, përqendroni vëmendjen tuaj në vrapimin përmes mësimeve të ndryshme të teknologjive në internet:

Do të mësoni të gjitha gjërat thelbësore për kodimin me HTML, CSS dhe JavaScript këtu.

Ndërsa nuk do të keni një vend për të eksperimentuar me copat e kodit të dhëna, Mozilla ka shpërndarë të gjitha mostrat e tyre GitHub dhe ka dhënë detaje se si t’i qaseni dhe përdorni ato.

Shembuj të Kodit Mozilla

Kështu që, para se të punoni me ndonjë nga mësimet në faqe, sigurohuni që të jeni vendosur me Github në mënyrë që të praktikoni ndërsa vazhdoni.

Nëse jeni një zhvillues në internet ose po përpiqeni të filloni karrierën tuaj si një zhvillues, ka burime shtesë për t’u përdorur në këtë sit.

Për një, mos e ndaloni arsimin tuaj në zotërimin e gjuhëve. Mozilla gjithashtu jep mësime për gjëra të tilla si:

 • Mundësia e përdorimit të uebit
 • Gjuhët e shkrimit nga ana e serverit
 • Testimi i shfletuesit

Ekziston gjithashtu një seksion i dedikuar për aplikacione progresive në internet. Ju jo vetëm që do të merrni një prezantim të ngurtë në PWA, por do të merrni copa kodesh për t’ju ndihmuar të ndërtoni vetë.

15. Ninja Net në YouTube (Fillestar për të Avancuar)

Ninja Net

Faqja Neto në YouTube Ninja është i dedikuar për të prishur konceptet më komplekse të kodimit në mësimet video të ndjekura lehtë.

Ajo që është e këndshme në lidhje me strukturën dhe organizimin e mësimeve mësimore është se shumë prej tyre janë të përshtatshëm për fillestarët – qoftë një fillestar i kodimit në tërësi ose një zhvillues i ri.

Tutoriale Neto Video Tutje

Qëllimi është gjithnjë i njëjtë edhe pse: ndihmoni shikuesit / pajtimtarët të shpejtojnë aftësitë e tyre të kodimit në mënyrë që ata të mund të bëjnë diçka domethënëse me ta.

Mësimet dhe listat e dëgjimit që do të gjeni në këtë kanal janë në të vërtetë shumë të ngjashme me shumë nga burimet e shkruara në këtë listë.

Jo vetëm që ju të merrni një mësim se si të përdorni kodin ose të zotëroni një gjuhë të re, por ju merrni një prezantim që në fillim që shpjegon pse ka rëndësi të gjitha.

16. Projekti Odin (fillestar)

Projekti OdinProjekti Odin është një projekt me burim të hapur që synon pajisjen e zhvilluesve të uebit me aftësitë e nevojshme për ndërtimin e faqeve të internetit me cilësi të lartë.

Me çdo mësim, ju do të merrni:

 • Një prezantim se pse mësimi është i rëndësishëm.
 • Një përmbledhje e rezultateve të të nxënit.
 • Një detyrë me lidhje me mësimin.
 • Burime shtesë për të avancuar më tej aftësitë dhe të kuptuarit në zonë.

Ajo që mund të vini re kur kaloni mësimet është se disa prej tyre mbivendosen me burime të tjera në këtë listë. Për shembull, mësimi për Bazat HTML do t’ju dërgojë në uebfaqen e Mësoni të Kodit HTML & CSS.

Nuk janë vetëm mësimet për përdoruesit e kodimit. Ka një mësim të quajtur “Punësimi”:

Punësohet Projekti Odin

Për zhvilluesit e rinj, mund të jetë e vështirë të merrni klientë. Me përfundimin e këtyre kurseve, sidoqoftë, zhvilluesit do të kenë mundësinë të ndërtojnë faqe interneti të reja dhe t’i botojnë ato në Github si punë mostër. Pastaj, duke përfunduar këtë kurs të Punësimit, ata do të marrin këshilla se si ta bëjnë veten të punësuar përpara duke ecur përpara.

17. SitePoint (Intermediate to Advanced)

SitePoint SitePoint uebfaqja është një miksim i librave premium për krijimin dhe krijimin e faqeve të internetit dhe përmbajtjeve falas të blogut për temat e synuara.

Për të qenë e qartë, SitePoint nuk është me të vërtetë një uebfaqe për koduesit fillestar. Do të gjeni postime “në intro” nëse i kërkoni, por nuk është vërtet atje ku shkëlqen kjo faqe.

SitePoint është një burim i mirë për koduesit që janë të gatshëm të lëvizin përtej themelit “shkruaj këtë linjë kodesh për të marrë këtë rezultat”. Këtu do të mësoni se si të jeni krijues me njohuritë e kodimit që keni tashmë.

Për më tepër, blogu është plot me përmbledhje të dobishme:

Përmbledhjet e Blog-ut të Faqes

Do të gjeni rekomandime për bibliotekat JavaScript, kornizat CSS dhe mjetet e tjera që mund të përdorni për të përmirësuar flukset e punës tuaj të kodifikimit dhe të merrni më shumë më shpejt.

18. SoloLearn (fillestar për të përparuar)

SoloLearnSoloLearn është i vetmi celular (dhe aplikacioni në internet) në këtë listë, kështu që nëse po kërkoni diçka që mund të përdorni për të mësuar në lëvizje, kjo është ajo.

Me SoloLearn, përdoruesit mësojnë se si të kodojnë me HTML dhe CSS, si dhe me gjuhë të përparuara programimi.

Kjo është ajo që do të shihni kur hyni në aplikacionin SoloLearn (në desktop):

Aplikacioni SoloLearn

Shtë një program i strukturuar mirë që fillon me sintaksën themelore dhe funksionon përmes përbërësve të ndryshëm të gjuhës. Në fund, do të merrni një certifikatë përfundimi.

Disa pjesë të kurseve janë të strukturuara si kuize. Për të vazhduar më tej, duhet t’i përgjigjeni secilës pyetje saktë.

Pjesët e tjera të kursit janë të strukturuara si mësime themelore me copa kodesh:

Tutorial SoloLearn

Nëse preferoni të mësoni, testoni dhe merrni vlerësimin ndërsa vazhdoni, kombinimi i kursit / kuizit / këndit të lojërave këtu është i fuqishëm.

19. W3Schools (fillestar për të përparuar)

W3SchoolsW3Schools e ka quajtur veten “siti më i madh i botës për zhvillues të faqes në botë” dhe në të vërtetë është një përshkrim mjaft i saktë.

Pavarësisht nëse kjo nëse shikoni për herë të parë kodin ose jeni një kodues me përvojë, ka diçka për të gjithë këtu.

Anydo gjuhë kodimi që ju intereson të mësoni, llogarit këtu. Ju madje mund të merrni mësime se si të kodoni komponentët e faqes në internet si ikona, grafikë, ngjyra dhe më shumë.

Megjithëse përdoruesit marrin një përmbledhje të shpejtë të asaj që është për çdo gjuhë, përqendrimi kryesor është në fillimin e mësimit praktik.

Kështu që, para se të filloni të punoni në ndonjë mënyrë mësimore në këtë sit, sigurohuni që të dini në cilat gjuhë duhet të përqendroheni. Ju nuk dëshironi të filloni të mësoni diçka si React, nëse përpiqeni të zotëroni bazat, për shembull.

Cilado qoftë gjuhët që ju punoni në rrugën tuaj, sigurohuni që të përdorni të dy Referencat dhe Ushtrimet në të njëjtën kohë.

Referencat për shkollat ​​W3S

Këto janë menduar të jenë materiale referimi shoqëruese që forcojnë mësimet tuaja. Padyshim përfitoni prej tyre nëse doni të përfitoni sa më shumë nga kjo faqe.

20. WebsiteSetup.org (Fillestar për të Avancuar)

WebsiteSetup

WebsiteSetup.org është plot burime të dobishme arsimore për këdo që përpiqet të mësojë të kodojë falas.

Ndërsa shumë nga udhëzuesit në WebSetup ju tregojnë se si të ndërtoni dhe rregulloni faqet e internetit me WordPress – duke anashkaluar nevojën për të koduar nga e para – kjo nuk është gjithçka këtu..

Për shembull, ekziston një grup në rritje i mësimeve të zhvillimit të faqes në internet, udhëzuesve dhe faqeve të hileve në dispozicion:

Udhëzime për Zhvillimin e Uebit për UebfaqeSetup

Ajo që është e mrekullueshme në lidhje me këto udhëzues është se ata jo vetëm që ofrojnë përdoruesve bazat e kodifikimit, por shpesh ka një lidhje të fortë edhe me WordPress. Në atë mënyrë, nuk është e nevojshme të zgjedhni njërën ose tjetrën: kodin ose WordPress. Ju mund të përfitoni sa më shumë nga ndërtimi i një faqe në internet duke mësuar praktikat më të mira për të dy.

Një tjetër gjë që do të merrni nga WebSetup që nuk do të gjeni në kurse tradicionale të kodimit është mënyra se si të përdorni kodin për të korrigjuar dhe rregulluar faqen tuaj të internetit. Si ky shembull se si të zgjidhni gabimet në WordPress.

Në këtë mënyrë, ju do të merrni një arsim më të rrumbullakosur se si të kodoni, nga përdorimi i tij për të ndërtuar një faqe në internet për ta përmirësuar ose riparuar më vonë atë.

Wrap-Up

Siç mund ta shihni, burimet e mësipërme ofrojnë kaq shumë mënyra të ndryshme për të mësuar dhe forcuar aftësitë tuaja të kodimit:

 • Udhëzime të shkruara
 • Kurse video
 • kuize
 • Copa kodi
 • Kodet e lojërave
 • Përmbledhjet e mjeteve dhe strategjitë e zhvillimit
 • Dhe me shume

Ky nuk është përfitimi i vetëm i zgjedhjes së një prej këtyre burimeve falas për të mësuar të kodoni ose të përmirësoni aftësitë tuaja ekzistuese.

Pavarësisht nëse jeni një fillestar me blu të vërtetë ose keni koduar me vite, ju keni kontroll të plotë mbi arsimimin tuaj. Ju mund të mësoni të kodifikoni në orarin tuaj, me ritmin tuaj, dhe për asgjë më shumë se kostoja e kohës që vendosni në të.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me