Shkronjat më të mira të sigurta në internet


90% * e dizajnit të faqes në internet zbret në:

  • (1) aktivet e figurës që përdorni 
  • (2) shkronjat që ju zgjidhni.
    (* Ky është vlerësimi ynë personal plotësisht hipotetik, i njëanshëm.)

Shërbime për vendosjen e shkronjave (si Google Web Fonts ose Adobe Fonts) u shfaq si një alternative, duke i dhënë modelet tuaja diçka të re, të freskët dhe të papritur.

Ata janë gjithashtu shumë të lehtë për t’u përdorur.

Merrni për shembull Google-in:

Zgjidhni çdo font si Sans të hapur ose Serif Droid ose Lato. Gjeneroni kodin dhe ngjitni në dokumentin tuaj. Dhe ju jeni të gjithë të vendosur ta referoni atë në CSS!

Kjo zgjati 60 sekonda. Dhe ishte plotësisht falas. (Faleminderit, Google!)

Couldfarë mund të shkojë keq, apo jo?

Jo të gjithë do të kenë qasje në të njëjtin font. Që do të thotë se do të keni një problem. Ai font i bukur që sapo keni zgjedhur do të shfaqet si diçka e rastësishme për vizitorët tuaj.

Jo nëse krijoni një përshtypje me një alternative të sigurt në internet!

Ja se si funksionon.

P.S. Kohët e fundit kemi botuar falas, udhëzues hap pas hapi se si të krijoni një faqe në internet duke përdorur WordPress.

Pse ‘ështja ‘Siguria në internet’?

Secila pajisje vjen me zgjedhjen e saj të para-instaluar të fontit. Përzgjedhja bazohet kryesisht në sistemin e saj operativ.

Problemi është se çdo sistem ndryshon pak.

Pajisjet me bazë Windows mund të kenë një grup. Ato MacOS tërhiqen nga një tjetër. Sistemi i vet Android i Google gjithashtu përdor të vetin.

Tani tërheq një faqe në internet. Edhe ky do të funksiononte. Fonti që shihni mund të mos jetë ai origjinal i menduar.

Kuptimi: Le të themi që projektuesi zgjodhi një familje të paqartë, me font të paguar për hartimin e kësaj faqe. Nëse nuk e keni instaluar atë font tashmë dhe nuk po tërhiqet nga një vend i përshtatshëm për internetin, fontin e shikon do të kthehej paraprakisht në disa ndryshime themelore si Times New Roman.

Ju, si vizitor, nuk do ta dinit domosdoshmërisht se kjo është ajo që ka ndodhur, sidoqoftë. Për ju, mund të duket thjesht e shëmtuar.

“Të sigurta në internet”, shfaqen në të gjitha sistemet operative. Ato janë koleksioni i vogël i shkronjave që mbivendosen nga Windows në Mac te Google (madje edhe ato me Unix ose Linux).

Ata u japin dizajnerëve (dhe pronarëve të faqeve të internetit) mundësinë për të specifikuar se cilat shkronja do të jenë bie përsëri në nëse është e nevojshme. Në atë mënyrë, ju mund të kontrolloni atë që shfaqet (pavarësisht se çfarë) në të gjitha pajisjet. Dhe ju mund të zgjidhni diçka që është akoma kinda afër fontit origjinal (në mënyrë që përdoruesit tuaj të mos shohin diçka të rastësishme ose jashtë vendit).

Shtë një plan B, versioni ‘thjesht-në-rast’. Një sistem urgjence për të shpëtuar botën nga zgjedhjet e këqija të shkronjave.

E kuptova? Mirë! Le të hedhim një sy në fontet më të njohura në internet për të zgjedhur.

15 Shkronjat më të mira të sigurta në internet


Mund të ketë edhe disa të tjera.

Por këto janë 15 shkronjat më të mira të sigurta në internet për të zgjedhur. Zgjidhni njërën nga këto dhe nuk mund të gaboni.

1. Arial

Font i sigurt në internet - Arial

Arial është si de fakto standarde për shumicën.

Shtë një nga shkronjat më të përdorura sans-serif (që do të thotë jo pak curls në fund të secilës shkronjë). Shpesh zëvendësohet në pajisjet e Windows për zgjedhje të tjera interesante (lexoni: më të bukura) të shkronjave.

2. Roboto

Font i sigurt në internet - Roboto

Roboto është një tipar pa serif që u zhvillua nga Google për të qenë font sistemi i tyre për Android.

3. Times New Roman

Font i sigurt në internet - Times New Roman

Times New Roman do të tregojë se çfarë është Arial të sans serif.

Sshtë ndër më të njohurat në pajisjet e Windows dhe është një ndryshim i ri në fontin e vjetër Times.

4. Herë

Font i sigurt në internet - Koha

Fonti Times ndoshta duket i njohur. Printshtë shtypi i vjetër i gazetës që keni qenë duke parë në një madhësi të vogël në kolona të ngushta. Aboutshtë gati po aq tradicionale sa merr.

5. Korrier i ri

Font i sigurt në internet - Ndërlidhës i ri

Courier New, i ngjashëm me Times New Roman përpara tij, është një variant i një klasike tjetër të vjetër. ’Shtë konsideruar gjithashtu një Monospaced font (në krahasim me serifin sans serifin që sapo pamë).

6. Korrier

Font i sigurt në internet - korrier

Courier është monospace e vjetër e gatshme e disponueshme në pothuajse të gjitha pajisjet dhe sistemet operative.

7. Verdana

Font i sigurt në internet - Verdana

Verdana është një font i vërtetë në internet sepse (1) linjat e thjeshta serif pa sans dhe (2) është madhësi super e madhe. Letrat janë pothuajse të zgjatura, gjë që e bën të lehtë leximin në internet.

8. Gjeorgjia

Font i sigurt në internet - Gjeorgji

Gjeorgjia është e ngjashme me Verdana në madhësi dhe shtat (me shkronja më të mëdha se zakonisht) krahasuar me shkronja të së njëjtës madhësi). Pra, ndërsa është e shkëlqyeshme për rrethana të caktuara, sigurohuni që të shmangni bashkimin e këtij fonti serif me të tjerët (si Times New Roman) i cili mund të duket shumë i vogël në krahasim.

9. Palatino

Font i sigurt në internet - Palatino

Palatino daton nga Rilindja. seriozisht! Shtë një tjetër font i madh që e bën atë të përsosur për uebin, i përdorur tradicionalisht për tituj dhe reklama të stilit të shtypur.

10. Garamond

Font i sigurt në internet - Garamond

Garamond është një tjetër font i shkollës së vjetër që daton nga stilet e përdorura në Shekulli i 16-të në Paris. Ky version i ri dhe i përmirësuar u prezantua dhe u bashkua në shumicën e pajisjeve Windows (dhe është miratuar nga të tjerët që nga).

11. Libri

Font i sigurt në internet - Librues

Bookman (ose Bookman Old Style) është një tjetër mundësi e përsosur e titullit që ruan lexueshmërinë (ose lexueshmërinë) edhe kur përdoret në një madhësi të vogël.

12. Sans komik MS

Font i sigurt në ueb - Komik Sans MS

Comic Sans MS është një alternativë e këndshme, çudibërëse për opsionet e tjera pa serif.

Shtë gjithashtu një lloj i egër. Mos e përdorni! ��

13. Candara

Font i sigurt në internet - Candara

Candara është një tipar pa sansif porositur nga Microsoft. Shtë pjesë e mbledhjes së shkronjave ClearType e cila u lëshua me Windows Vista.

14. Arial Zi

Font i sigurt në internet - Arial Black

Arial Black është versioni më i madh, më i guximshëm dhe më i keq i Arialit tuaj bazë. Mjaft qesharake, ajo gjithashtu ndan përmasa me Helvetica. Pse është e rëndësishme? Që të mundnin fillimisht e përdorin atë për të zëvendësuar Helvetica dhe për të shtypur gjërat pa paguar licencën.

15. Ndikimi

Font i sigurt në internet - Ndikimi

Ndikimi është një tjetër zgjedhje e guximshme e titullit që duket e shkëlqyeshme në disa fjalë të shkurtra, dhe absolutisht i tmerrshëm në një fjali ose më gjatë.

përfundim

Shkronjat e sigurta në internet ju japin një Plan B. Një mundësi kthimi për rastin kur opsioni juaj i parë mund të mos funksionojë.

Ato janë gjerësisht të arritshme dhe janë të disponueshme në shumicën e pajisjeve për dekada (në disa raste).

Ndërsa jo të gjithë prej tyre janë # fitues (Comic Sans MS? Yuck!), ka mjaft që të zgjidhni se kjo duhet të jetë e lidhur ngushtë me opsionin tuaj origjinal.

Happensfarë ndodh, kur nëse jo? Ju nuk mund të gaboni me Arial!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me