Gjeneratorë Falas Favicon


Kur bëhet fjalë për faqen tuaj të internetit, strategjia juaj e markës është thelbësore për shndërrimin e vizitorëve në klientë. Asnjë detaj i vogël nuk duhet të anashkalohet. Kjo përfshin nevojën për të krijuar ikona favicon dhe një gjenerator falas favicon mund t’ju ndihmojë të bëni këto.

Favicons janë ikonat e imazheve të vogla që shfaqen pranë titullit të një faqe në internet në skedën e një dritareje të shfletuesit.

Për shkak se ju gjithashtu mund t’i përdorni ato si ikona të aplikacionit të desktopit, ju duhet të paktën disa madhësi të ndryshme që mund të përfshihen në një lloj skedari të preferuar ICO. Në shumicën e rasteve, ju gjithashtu mund të vendosni një skedar PNG si një ikonë favicon.

Favikonet janë thelbësore sepse përdoruesit vazhdimisht po kërkojnë informacione nëpër faqet e internetit të shumëfishta në një kohë në skedarë. Favicons ndihmojnë përdoruesit të identifikojnë përmbajtjen dhe markën më të shpejtë për përvojë më tërheqëse të përdoruesit.

Pra, këtu janë 15 mjete falas të gjeneratorëve favicon në internet, si dhe më shumë detaje se si të krijoni ikona favicon dhe t’i instaloni ato.

Le të gërmojmë.

Favicon Generator Online ICO File Praktikat më të mira

Kur dëshironi të krijoni ikona të preferuara, hapi i parë është të mësoni më shumë rreth tyre, përfshirë kërkesat e tyre dhe praktikat më të mira.

Termi “favicon” është një portantante për “ikonën e preferuar”. Këto ishin ikona që, ashtu si sot, u shfaqën me një titull në internet në krye të një shfletuesi.

Përveç, ato fillimisht u shfaqën kur një përdorues shtoi një faqe në internet dosjen e tyre “të preferuarat”. Shfletuesit modernë i referohen kësaj dosje si faqeshënuesit tuaj.

Një ikonë e preferuar duhet të jetë një madhësi e caktuar. Përndryshe, shfletuesit dhe pajisjet nuk do t’i përdorin ato.

Madhësitë e zhveshura minimale që ju nevojiten janë:

 • 16 × 16 pixel për shfletuesit
 • 32 × 32 piksele për shiritat e detyrave në desktop
 • 96 × 96 piksele për ikonat e preferuar të aplikacionit desktop
 • 180 × 180 pixel për pajisjet iOS dhe Android

Mbani në mend se ju mund të zgjidhni midis 16 × 16 px dhe 32 × 32 px. Nëse nuk shqetësoheni shumë për markën, një prej atyre madhësive të figurave duhet të mjaftojë.

Për detaje, shikoni Fletë mashtrimesh Favicon.

Kur bëni një ikonë të preferuar, është mirë të ndiqni edhe këto praktika më të mira:

 • Ato duhet të jenë të thjeshta dhe jo shumë të stilizuara, në mënyrë që të jenë të lehta për tu parë në madhësi të vogla.
 • Zgjidhni një ose dy ngjyra për skemën e ngjyrave. Më së shumti, jo më shumë se tre ngjyra.
 • Ikonat Favicon duhet të jenë me ngjyra 8-bit ose 24-bit.
 • Dizajni i ikonave të preferuar nuk duhet të përfshijë shumë rreshta ose shkronja.
 • Ndërsa mund të keni një sfond transparent, është e rëndësishme të vini re se pajisjet e Apple nuk e lejojnë atë.
 • Ikonat Favicon duhet të korrespondojnë me markën dhe logon tuaj ekzistuese.

Krijimi i një logoje shpejt nëse nuk keni një të tillë

Siç u përmend më parë, është ide e mirë që ikona juaj e preferuar të jetë e lidhur në markën tuaj dhe logon aktuale. Nëse nuk e keni tashmë një, mund ta bëni shpejt, për shembull, me Prodhuesi logjik TailorBrand.

Mund të krijojë një logo për ju me ndihmën e një UA. Pasi t’i përgjigjeni disa pyetjeve të thjeshta dhe të shpejta në lidhje me stilin e logos që dëshironi, përfshirë fontin, pastaj të regjistroheni për një llogari falas, krijohen disa logoja me cilësi të lartë, profesionale dhe moderne.

Një shembull i gjeneruar logoja nga faqja e internetit TailorBrand.
Një logo me shembull dhe alternativa të bëra me TailorBrand Logo Maker.

Nëse gjeni një logo që ju pëlqen, mund të përmirësoni në një llogari premium për ta shkarkuar atë. Edhe pse, ju mund të shkarkoni falas një version të ikonës së preferuar nga logoja falas.

Ne kemi renditur 15 krijues të logove falas online nëse dëshironi të shikoni edhe opsione të tjera.

Gjeneruesit më të mirë Favicon Falas: Mjetet Online

Nëse keni dëshirë të krijoni ikona të preferuara nga më të mirat tuaja, ose thjesht dëshironi të ngarkoni një imazh dhe ta keni atë me madhësi të duhur dhe të shndërruar në një skedar imazhi ICO, këtu janë disa gjeneratorë falas të favicon.

Ata nuk janë në asnjë mënyrë të veçantë sepse ato janë të gjitha opsionet e shkëlqyera ku mund të krijoni një ikonë të preferuar në disa klikime. Pasi të bëni një favorit me ndonjë prej këtyre opsioneve në internet, ata janë të lirë për të shkarkuar dhe përdorur.

1) Favicon.io

Gjeneratori Favicon.io falas favicon

Me këtë gjenerator falas favicon, ju mund të krijoni ikona favicon nga një tekst, një imazh ose një emoji.

Me opsionin e bazuar në tekst, ju mund të zgjidhni ngjyrën dhe formën e sfondit, familjen dhe madhësinë e shkronjave, si dhe ngjyrën e shkronjave. Gjeneratori Favicon përdor Google Fonts i cili ka 800+ fonte në dispozicion.

Përndryshe, ju mund të zgjidhni të ngarkoni një skedar për gjeneratorin e favicon për ta shndërruar atë në madhësinë e duhur. Ose, mund të shkarkoni një ikonë të emoji favicon nga një listë gjigande opsionesh.

Favicon i gjeneruar do të funksionojë për të gjithë shfletuesit dhe platformat e shumta.

2) Favicon-Generator.org

Uebfaqja e Favicon Generator për të bërë një favorit.

Ky gjenerator falas favicon ju jep mundësinë për të ngarkuar një skedar imazhi dhe të zgjidhni midis madhësisë standarde 16 × 16 px për shfletuesit e uebit, ose një madhësi më të madhe të përshtatshme për Android, Microsoft dhe iOS.

Ju keni mundësinë për të mbajtur dimensionet aktuale të imazhit në vend që ta ndryshoni madhësinë në një katror. Vetëm mbani në mend se mbajtja e këtij opsioni të kontrolluar ose të kontrolluar mund të zvogëlojë rezultatin përfundimtar të favorit tuaj.

Pra, është më mirë të siguroheni që imazhi juaj tashmë është shumë afër të qenit shesh.

3) Gjenerator i vërtetë Favicon

Uebfaqja e Real Favicon Generator për të krijuar ikona favicon.

Ky gjenerator falas i favicon është mjaft unik sepse është një nga të paktët në listë që përfshin një seksion të parapamjes së simulatorit të shfletuesit, në mënyrë që të shihni se si do të duket ikona juaj e favicon sapo të jetë madhësuar dhe konvertuar.

Ju jeni gjithashtu në gjendje të merrni madhësi për të gjithë shfletuesit, platformat dhe shumicën e teknologjive.

Sidoqoftë, ky gjenerator favicon ka vetëm mundësinë që të zgjedhë një imazh për shndërrim në një ikonë të preferuar.

4) Favicon.cc

Uebfaqja e Favicon.cc

Me këtë gjenerator falas favicon, ju ose mund të ngarkoni një imazh për të bërë një favicon, ose mund të krijoni një ikonë të preferuar nga e juaja duke vizatuar një me një mi.

Ju mund të zgjidhni ngjyrat që dëshironi të përdorni me një zgjedhës ngjyrash, si dhe të ndryshoni transparencën e ikonës së preferuar.

Ekziston gjithashtu një mundësi për të krijuar ikona të preferuara me një animacion. Gjithashtu, janë të disponueshme cilësimet si vendosja e animacionit në një lak, redaktimi dhe fshirja e kornizave.

Ky gjenerator favicon gjithashtu ka një modalitet parapamjeje, kështu që ju mund të shihni se si duket favicon tuaj, pasi të jetë gati.

5) FaviconGenerator.com

Një opsion falas për gjenerues favicon.

Ky është një gjenerator i thjeshtë favicon falas ku mund të ngarkoni një imazh dhe më pas zgjidhni madhësinë që dëshironi të jetë. ’Shtë shumë themelore, por një mundësi e mirë kur doni të bëni një ikonë të preferuar shpejt pa u ngatërruar me cilësimet dhe opsionet.

Me këtë gjenerator, ju gjithashtu mund të bëni favikona të retinës që punojnë me pajisjet e prekjes Apple. Kërkon pak punë shtesë, por të gjitha udhëzimet janë të detajuara në faqen e tyre të internetit.

6) Favicomatic

Uebfaqja Favicomatic, një gjenerator falas favicon.

Favic-o-Matic gjeneron favikona, ICO dhe PNG (gjithashtu ato transparente).

Mund të ngarkoni një imazh me këtë gjenerator favicon falas, dhe pastaj të zgjidhni nëse do të shkarkoni një skedar ICO 16 × 16 dhe 32 × 32 pixel ose të përfshini madhësi të ndryshme që janë në përputhje me të gjitha pajisjet.

Ekzistojnë gjithashtu cilësime të përparuara si të qenit në gjendje të modifikoni ngjyrën e sfondit dhe disa opsione të përparuara të përputhshmërisë.

7) Gjenerator Ionos Favicon

Uebfaqja e gjeneratorëve të favicon pa pagesë Sonos

Gjeneratori Ionos Favicon ju lejon të vizatoni një ikonë të preferuar, të përdorni inicialet ose të ngarkoni një imazh që dëshironi të përdorni për të bërë një preferuar.

Rezultati është një favorizim që funksionon në të gjithë shfletuesit dhe pajisjet. Ajo gjithashtu ka një zonë të bukur parapamjeje ku mund të shihni shpejt se si do të duket favikoni juaj live.

8) Gjeneratori i faqes Favicon Planet

Gjeneratori falas i favicon i faqes së internetit Planet për të bërë një avantazh.

Ky gjenerator falas i favicon ofron opsionet për të ngarkuar një imazh (ose JPG, PNG, ose GIF), ose të zgjidhni nga një galeri falas e favikoneve premade.

Mund të jetë e rëndësishme të theksohet se nëse po kërkoni të krijoni ikona të preferuara për biznesin tuaj, ka të ngjarë të dëshironi të krijoni një favorit që është logoja juaj ose e ngjashme me të. Kur e bëni këtë, ajo ofron një pamje më kohezive që është më e paharrueshme.

Pra, zgjedhja e një prej pamjeve të premadës mund të mos jetë e përshtatshme, veçanërisht pasi faqet e tjera mund të përdorin saktësisht të njëjtën që keni zgjedhur.

9) Gjenerator RedKetchup Favicon

Uebsajti i gjeneratorit të kuzhinës së kuq Favicon

Për këtë gjenerator, ka një mundësi për të ngarkuar një imazh ose të krijojë një me tekst.

Nëse krijoni ikona të preferuara me tekst, ka shumë cilësime, përfshirë ndryshimin e familjes së fontit, madhësinë e shkronjave, ngjyrën e sfondit, ngjyrën e tekstit dhe ka një shkallë të rregullueshme për të ndryshuar kufirin midis një sheshi dhe një rrethi. Kështu që, ju mund të shkallëzoni kufirin për të pasur skajet e rrumbullakosura me një gjerësi të ndryshme.

Ekzistojnë edhe mundësi të mëtejshme për pajtueshmëri në pajisjet.

10) Genfavicon

Krijoni ikona favicon me gjeneratorin favicon falas të faqes në internet Genfavicon.

Ky gjenerator falas i favicon është unik sepse kur ngarkoni një imazh, ju keni mundësinë të korrni për ta bërë atë një preferuar.

Ekziston gjithashtu një dritare paraprake për të parë se si do të duket ikona juaj e re e favicon live në shfletuesin e një përdoruesi.

Ju jeni në gjendje të zgjidhni midis opsioneve të madhësive: 16 × 16, 32 × 32, 48 × 48, 64, 64 dhe 128 × 128 pixel.

11) FavIcon.pro

Krijoni ikona favicon me gjeneratorin favicon falas të faqes Favicon.pro.

Këtu është një mundësi tjetër e shpejtë kur bëhet fjalë për një gjenerator të favicon falas. Kur ngarkoni një imazh për të bërë një favor, ju mund të zgjidhni madhësinë e figurës që dëshironi të përdorni: 16 × 16, 32 × 32, 48 × 48, 64 × 64 dhe 128 × 128 pixel.

FavIcon ju lejon të konvertoni JPG, GIF, PNG në llojin e skedarit ICO dhe mund ta përdorni atë për të kthyer në uebfaqet tuaja ikonat e aplikacionit, ikonat e desktopit dhe favikonat..

12) Faviconr

Ju mund të bëni një ikonë të preferuar me gjeneratorin e favicon falas të Faviconr.

Faviconr është një tjetër mundësi e thjeshtë dhe e shpejtë për një gjenerator favicon falas.

Ngarko ose skedar JPG, PNG ose GIF, dhe zgjedh nëse dëshiron një sfond transparent (mund të krijosh vetëm favikonë transparentë nëse skedari juaj burim është gjithashtu një skedar transparent PNG ose GIF). Klikoni në butonin, ruajeni skedarin dhe keni mbaruar.

13) ICOConvert

Uebfaqja e IcoConvert

Ky gjenerator pa pagesë favicon është goxha unik sepse pasi të keni ngarkuar një imazh që dëshironi të përdorni për të bërë një preferuar, mund ta korrni dhe stiloni.

Ekzistojnë mundësi për të formuar kufirin në forma të ndryshme duke përfshirë një katror, ​​në formë zemre, shesh jashtë qendrës, një rreth, një formë zemre të pjerrët ose katror, ​​dhe një mundësi për të zgjedhur një kufi të bardhë.

Ju gjithashtu mund të zgjidhni për të shkarkuar favicon si një skedar ICO ose PNG me opsione me madhësi të shumta duke përfshirë 16 × 16, 24 × 24, 32 × 32, 48 × 48, 64 × 64, 96 × 96, 128 × 128, 192 × 192 , dhe 256 × 256 piksele. Ekziston gjithashtu një mundësi për të krijuar ikona favicon për kompjuterët Windows 7, 8, Vista dhe XP.

Ky gjenerator falas favicon përfshin mundësi për kompresim dhe konvertimin e skedarëve nga PNG në SVG gjithashtu.

14) Gjeneratori Wizlogo Favicon

Gjeneratori favicon pa pagesë Wizlogo për të krijuar ikona favicon

Wizlogo është një tjetër mundësi e thjeshtë për një gjenerator favicon falas. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të zgjidhni një imazh për të ngarkuar, pastaj zgjidhni ose një skedar ICO 32 32, ose një ikonë të preferuar për ueb, iOS, Windows dhe Android. Dhe ju keni mbaruar.

Wizlogo mund të përdoret gjithashtu si krijues i logove falas.

15) FavICO

Uebfaqja Favico

FavICO është një opsion themelor përfundimtar për një gjenerator favicon falas. Ngarko një imazh që dëshiron të përdorësh për të bërë një preferuar. Pastaj, zgjidhni midis një madhësie 16 × 16, ose 32 × 32 pixel dhe shtypni krijimin. Dhe kjo eshte.

Si të instaloni një ikonë Favicon

Pasi të keni përdorur një prej gjeneratorëve falas të favicon për të bërë një ikonë të preferuar, ju mund ta instaloni atë që të mund të shfaqet për faqen tuaj të internetit..

Për faqet e rregullta ose jo të WordPress, së pari, ngarkoni ikonën e favicon në rrënjën e serverit tuaj.

Pastaj, duke filluar në etiketën e skedarit index.html, përdorni kodin zyrtar më poshtë nga W3C:

...


...

Vetëm sigurohuni që të ndryshoni “https://example.com/myicon.png” me lidhjen aktuale të ikonës suaj të preferuar.

Gjithashtu, ndryshoni “image / png” për të pasqyruar llojin e skedarit të imazhit që po përdorni për të preferuarat.

Këtu janë llojet e figurave për të zëvendësuar “imazhin / png” që janë kompatibil kur bëhet fjalë për krijimin e një pëlqimi:

 • Skedar imazhi PNG – imazh / png
 • Skedar imazhi GIF – imazh / gif
 • Skedari i imazhit ICO – image / x-ikonë
 • Skedar imazhi SVG – imazh / svg + xml

Mos harroni të ruani skedarin.

Në shumicën e rasteve, gjeneratorët falas të favicon të listuar më lart gjithashtu gjenerojnë kodin që ju nevojitet që është specifik për cilësimet që keni zgjedhur siç është për animacione ose përputhshmëri. Pra, nëse ky kod nuk funksionon, mund t’i referoheni gjeneratorit favicon që keni përdorur për të bërë një favor të faqes tuaj të internetit.

Instalimi i një ikonë Favicon automatikisht në WordPress

Për faqet e WordPress, ju mund të krijoni një ikonë favicon pa pasur nevojë të përdorni një prej gjeneratorëve falas të favicon të listuar më sipër.

Ju mund të përdorni çdo imazh që dëshironi për aq kohë sa është i gjerë të paktën 512 px.

Për ta instaluar automatikisht, futuni në faqen tuaj të WordPress të vetë-pritur dhe në pultin e administratorit, shkoni te Pamja> Rregulloje.

Pas ngarkesave të Customizer, klikoni mbi Identiteti i sitit në menunë në të majtë. Pastaj, nën Ikona e faqes, click Zgjidhni Imazhin.

Customizer në WordPress
Ju mund të krijoni automatikisht ikona të preferuar në WordPress.

Në dritaren pop-mbi, klikoni në Ngarko skedarët skedë, pastaj në Zgjidhni Skedarët. Zgjidhni një imazh që dëshironi nga kompjuteri juaj.

Kliko zgjedh, pastaj kulture imazhin, nëse është e nevojshme, dhe kliko Imazhi i të korrave. Ose, ju mund ta lini imazhin si-është dhe të klikoni Kalo Kultivimi.

Pastaj, ruani ndryshimet tuaja duke klikuar në publikoj butoni në Customizer.

Instaloni manualisht një Favicon për faqet e WordPress

Për të instaluar manualisht favicon tuaj që është një skedar ICO për WordPress, së pari ngarkoni favicon në rrënjën e faqes tuaj të internetit, si dhe rrënjën e temës suaj aktuale.

Sigurohuni që skedari të emërohet si “favicon.ico” ose përndryshe ikona e favicon nuk do të shfaqet.

Kjo duhet të bëjë hile, por disa shfletues të vjetër mund të mos e vënë re favicon tuaj, kështu që ka një hap shtesë që mund të ndërmerrni për të siguruar pajtueshmërinë.

Gjeni skedarin tuaj header.php përmes SFTP ose panelit të kontrollit të ofruesit tuaj të pritjes.

Hapeni atë dhe kërko për linjën e kodit që është i ngjashëm me shembullin më poshtë:

...

...

atëherë, zëvendësojeni atë me kodin më poshtë ose shtojeni nëse nuk është aty:

...

...

Ruani skedarin dhe jeni mbaruar.

Duke përfunduar

Diçka kaq e vogël si një ikonë e preferuar mund të duket e parëndësishme në fillim, por ndihmon në njohjen e markës dhe përvojën e përdoruesit. Këto gjeneratorë pa pagesë favicon duhet të bëjnë hile për të krijuar ikona të preferuara të tua për të shtuar në faqen tuaj te internetit.

Anydo gjë që kemi humbur? Lini një koment më poshtë.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me