10 Programe më të mira IDE

Udhëzuesi më i mirë për IDENjë Mjedisi i Integruar për Zhvillim (IDE) është një program që konsolidon mjetet themelore të nevojshme për testimin dhe shkrimin e programeve kompjuterike. Pa IDE, një zhvillues duhet të zgjedhë dhe menaxhojë të gjitha këto mjete veç e veç, por IDE i bashkon të gjitha këto mjete së bashku si një kornizë ose shërbim i vetëm. Lessshtë e panevojshme të thuhet, IDE ndihmon punën e një programuesi në internet të jetë më e saktë dhe më e shpejtë.


Në këtë udhëzues, ne do t’ju prezantojmë me 10 opsionet më të mira të zhvillimit të uebit IDE, të cilat përfshijnë mbështetje të pasur me veçori me gjuhë të shumëfishtë kodesh.

Por para se të filloni, le t’i përgjigjemi pyetjes së zakonshme “isfarë është një IDE?” në mënyrë më të detajuar si dhe si të zgjedhni IDE më të mirë për nevojat tuaja specifike. 

Le të gërmojmë.

Farë është një IDE?

Një Mjedisi i Integruar për Zhvillim (IDE) është një program që mund ta ngarkoni në kompjuterin tuaj. Ata janë krijuar për të thjeshtuar procesin e zhvillimit të internetit siç u përmend më herët.

Një IDE përfshin këto karakteristika kryesore:

 • Redaktori i tekstit – Një IDE është një redaktues teksti që përfshin disa veçori të tjera specifike.
 • Përpiluesi ose Përkthyesi – Një program i integruar që përkthen kodin tuaj në një gjuhë të lexueshme nga kompjuteri. Kjo lejon që kodi juaj të funksionojë, duke iu referuar skenarit tuaj të ekzekutuar. Një përkthyes është një program i përfshirë. Qëllimi i tij është ekzekutimi i kodit pa pasur nevojë të përpilohet së pari.
 • Ndërtoni ose Bëni Integrimin – Këto janë mënyra të përfshira për të automatizuar proceset e nevojshme.
 • Debugger – Një program i përfshirë që teston kodin tuaj për gabime, në mënyrë që t’i zgjidhni ato.
 • Sintaksë Highlighter – Pjesët e kodit tuaj shfaqen me ngjyra që korrespondojnë me elementë të ndryshëm siç janë vetitë, etiketat, atributet dhe të gjithë pjesën tjetër. Kjo ndihmon ta bëni kodin tuaj vizualisht më të lehtë për të skanuar dhe të shihni se ku keni bërë gabime të vogla siç është harrimi për të mbyllur një etiketë.
 • Ndërfaqja Grafike e Përdoruesit (GUI) – Ky është një ekran që është i lexueshëm nga njeriu dhe është i drejtpërdrejtë për të lundruar, si dhe për të përmbushur detyra. Mund të përfshijë butona, një menu dhe elementë të tjerë të ngjashëm në vend të thjesht tekstit dhe mundësinë për të hyrë në një komandë teksti.
 • Karakteristika të tjera të mundshme – Shumë IDE zhvillojnë dhe përfshijnë veçori të reja që IDE-të e tjera nuk mund të ofrojnë.

Si ta gjeni IDE-në e duhur për ju

Kur vendosni për një IDE që dëshironi të përdorni, është thelbësore që së pari të përcaktoni se çfarë keni nevojë për të. Kjo ndodh sepse secila IDE mund të ndryshojë midis veçorive që ofrohen.

Kjo gjithashtu do të thotë që IDE-ja juaj e preferuar mund të ndryshojë nga ajo e bashkëmoshatarëve tuaj, kështu që thjesht zgjedhni atë që funksionon për ju në fund të ditës.

Karakteristikat që mund t’ju duhen në zgjedhjen tuaj për IDE më të mirë

Këtu keni një listë të shkurtër të veçorive të mundshme që mund t’ju nevojiten jashtë përbërësve tipikë të një IDE siç janë renditur më herët:

 • Mbështetje e gjuhës programuese – IDE ju zgjidhni duhet të mbështesë gjuhët e kodit që ju nevojiten për projektet tuaja.
 • Redaktorët e teksteve të personalizueshme – Disa IDE ofrojnë mundësinë për të redaktuar GUI.
 • Testimi i njësisë – Ky është opsioni për të qenë në gjendje të shtoni objekte tallëse në seksione të kodit tuaj në mënyrë që të mund të testohen menjëherë pa pasur nevojë të plotësoni atë pjesë të parë.
 • Biblioteka e kodit burimor – Disa IDE kanë burime që përfshijnë skriptet dhe kodin burimor që mund të përdorni.
 • Diagnostifikimi i gabimeve dhe raportet – Nëse keni nevojë për gabime për tu zbuluar dhe renditur për ju, atëherë kjo është një veçori që duhet të merrni në konsideratë në zgjedhjen tuaj për projektet më të mira të zhvillimit të uebit të nevojshëm për IDE.
 • Përfundimi i kodit – Shumë IDE mund të përfundojnë me inteligjencë kodin tuaj për ju. Për shembull, një IDE mund të zbulojë kur të jeni gati për të mbyllur një etiketë dhe do ta mbyllë atë për ju për t’ju kursyer kohë.
 • Integrimet dhe shtojcat – me përmbysjen e GitHub dhe Apache
 • Kërkimi i kodit – Mund të kërkoni shpejt përmes kodit tuaj për çfarëdo elementi që dëshironi.
 • Diagrama e hierarkisë – Skedarët tuaj mund të vendosen dhe shfaqen në një hierarki për projekte më të mëdha që përmbajnë shumë skedarë dhe skenare që të gjithë punojnë së bashku në një mënyrë specifike. Shfaqja e një diagrame hierarkie mund të ju ndihmojë të shihni renditjen në të cilën skedarët janë ekzekutuar, si dhe cilat skedarë dhe skenare janë të lidhura me njëra-tjetrën.
 • Zhvillimi i drejtuar nga modeli (MDD) – Ky është një proces ku një zhvillues krijon një model të asaj që ata duan të kodojnë, atëherë IDE ju ndihmon të kodoni. Pas kësaj, IDE automatizon korrigjimin dhe provimin në një farë mase, kështu që është më e lehtë për ju të bëni vetë disa korrigjime dhe prova më vete.

Sigurohuni që të shënoni se cilat karakteristika ju nevojiten kur shikoni IDE-në më të mirë për zhvillimin e internetit më poshtë.

10 IDE më të Mira për Zhvillimin e Uebit

Kjo listë përqendrohet në opsionet më të njohura, të fuqishme, të pasura me karakteristika dhe si rezultat, opsionet më të mira të IDE.

1. Studio vizive

Cila është IDE më e mirë për zhvillimin e uebit? Visual Studio është sigurisht në krye të listës.

IDE e Visual Studio është një nga opsionet më të njohura dhe më të mira të zhvillimit të internetit të IDE në dispozicion. Ai përdor AI për të mësuar nga redaktimet tuaja ndërsa kodifikoni, në mënyrë që të përfundojë fjalitë tuaja – er, linja kodesh.

Për më tepër, ju mund të bashkëpunoni me ekipin tuaj, të jetoni, kur jeni duke redaktuar dhe rregulluar gabime. Mund të ndani gjithashtu serverë, terminale dhe komente.

Visual Studio mbështet web, celular, aplikacionin dhe zhvillimin e lojërave, ASP.NET, Python, Node.js, C ++, Unity si dhe mbështetje për Azure.

Ju gjithashtu mund të krijoni mjedise zhvillimi në re dhe shumë më tepër ndërsa janë në dispozicion për Windows, Mac, Android, iOS, ueb dhe në re.

2. IntelliJ IDEA

Një nga IDE-të më të mira për zhvillimin e uebit, IntelliJ IDEA.

IntelliJ IDEA  është sigurisht një nga IDE më të mirë për Java. Ai përqendrohet në veçoritë për t’ju ndihmuar të jeni sa më produktivë të jetë e mundur pa rrëmujuar GUI.

Ai indekson kodin tuaj për t’ju dhënë sugjerime përkatëse dhe për të kompletuar kodin tuaj për ju. IntelliJ IDEA gjithashtu automatizon disa detyra që përndryshe do të ishin të bezdisshme përsëritëse.

Allshtë gjithçka dhe një çantë, patate të skuqura kompjuteri, sepse ka një përvojë të mahnitshme jashtë kutisë dhe nuk duhet të përdoret vetëm për Java.

Ndërsa është e përqendruar në të, është akoma e shkëlqyeshme për SQL, JPQL, HTML, JavaScript dhe gjuhë të tjera, përfshirë këtu kur injektoni një gjuhë në një fjalë për fjalë. Ju merrni ende të gjitha përfitimet e kësaj IDE.

3. Aptana Studio 3

Uebfaqja Aptana Studio 3, e cila është një nga opsionet më të mira të zhvillimit të internetit të IDE.

Aptana Studio 3 është një nga opsionet më të mira të zhvillimit të internetit të IDE në dispozicion dhe është gjithashtu me burim të hapur.

Ju mund të rregulloni GUI, ajo ka një terminal të integruar, integrimin Git, një debugger si dhe një magjistar të vendosjes. Automatik është gjithashtu në dispozicion për HTML, CSS, dhe JavaScript.

4. PyCharm

Uebfaqja e PyCharm

PyCharm është kryesisht një nga IDE më e mirë për Python, por versioni premium mbështet edhe gjuhë të tjera për zhvillimin e uebit.

Kontrollon për gabimet ndërsa kodifikoni dhe gjithashtu ka autokomplete. Ajo ka një GUI të hijshme, minimale për zhvillim të pavendosur, dhe gjithashtu kontrollon cilësinë e kodit tuaj për t’u siguruar që është deri në marrje mendsh.

5. PhpStorm

Uebfaqja e PhpStorm

PhpStorm është një tjetër mundësi për të marrë në konsideratë për një nga IDE më të mirë për zhvillimin e uebit. Ai është i përqendruar në PHP, por gjuhët e përparme gjithashtu mbështeten plotësisht, duke përfshirë HTML 5, CSS, Sass, Less, JavaScript, dhe më shumë.

Ai gjithashtu përfshin mbështetje për programet kryesore për të krijuar faqe interneti si WordPress, Drupal, Joomla !, Laravek, dhe të tjerët.

Toshtë e thjeshtë për të lundruar, ka automatikë të plotë të kodit, mjete korrigjimi dhe provimi, si dhe rindërtim të shpejtë (dhe të sigurt).

6. WebStorm

Uebfaqja e WebStorm

WebStorm është në listë si një nga IDE më të mirë për zhvillimin e uebit sepse është i shkëlqyeshëm për JavaScript. Ai përfshin jo vetëm përmbledhjen e kodit dhe zbulimin e gabimit të drejtpërdrejtë, por gjithashtu ka një debugger, testim njësie dhe shumë integrime si Git, GitHub, Mercurial, dhe të tjerët.

Ngarkohet shpejt në fillimin dhe mund të automatizojë shumë detyra të lodhshme për rritjen e produktivitetit.

7. NetBeans

Farë është një IDE që është e përsosur për zhvillimin e uebit? NetBeans.

Ju nuk mund të keni një listë të IDE më të mirë për zhvillimin e uebit pa përfshirë NetBeans. Sshtë ndër një nga opsionet më të njohura për IDE më të mirë sepse është një softuer i pakuptimtë për Java, JavaScript, PHP, HTML 5, CSS, dhe më shumë.

Kjo gjithashtu ju ndihmon të krijoni uebfaqe pa gabime duke theksuar kodin jo vetëm në mënyrë sintetike, por edhe semantike. Ajo gjithashtu ka shumë mjete të fuqishme refactoring ndërsa është me burim të hapur.

8. Eklips

Uebsajti i eklipsit

Ky artikull gjithashtu nuk do të ishte i plotë pa përmendur Eklips. Sshtë një IDE me burim të hapur dhe të drejtuar nga komuniteti për Javascript, kryesisht, por ka mjete, për shembull, HTML, CSS.

Kontribuesit e tij përfshijnë Google, Netflix, Facebook, GE dhe Walmart. Pra, mund të jeni i sigurt që po merrni një nga IDE më të mirë për zhvillimin e uebit.

9. RubyMine

Uebfaqja RubyMine

RubyMine është përqendruar në Ruby dhe Ruby on Rails, por është gjithashtu e përshtatur për JavaScript, CSS, Sass, Less, dhe më shumë. Ka sintaksë dhe theksim të gabimit, plotësimin e kodit, një kërkim të përparuar për çdo klasë, skedar, ose simbol dhe navigacion të shpejtë, për të përmendur vetëm disa nga karakteristikat.

10. Komodo IDE

faqja kryesore e komodo IDE

Komodo IDE  është një nga IDE më e mirë për zhvillimin e uebit, por është një opsion premium. Ka shumë karakteristika, përfshirë autokomplete, debugger visual, testimin e njësive, shtesa, bashkëpunimin në ekip, mjetet e menaxhimit të projektit dhe më shumë.

Mbështet Git, Mercurial, Subversion, CVS, Perforce, dhe Pazari, si dhe të gjitha gjuhët e programimit.

Cila është IDE më e mirë për Zhvillimin e Uebit?

Siç u përmend më herët, kur doni të dini se cila është IDE më e mirë për zhvillimin e uebit, gjithçka varet nga nevojat tuaja specifike. Nevojat e secilit janë të ndryshme për projektet e tyre. Zgjedhja juaj për IDE më të mirë mund të mos jetë e njëjtë me një nga kolegët tuaj.

Eshte ne rregull. Ndonjëherë, tipari më i vogël bën një botë ndryshimesh.

Alternativa më e mirë IDE

Nëse po shikoni listën e karakteristikave që IDE zakonisht kanë dhe po mendoni, “Kjo është thjesht për mua”, ka mundësi të tjera.

Jo vetëm që ekzistojnë IDE të tjera atje, por ka edhe redaktorë të tekstit që kanë disa karakteristika të përbashkëta me IDE që janë të njohura, mjaft të fuqishme dhe që mund të gjeni të mjaftueshme për nevojat tuaja.

Këtu keni një listë të shkurtër të alternativave më të mira të IDE për të parë:

Sipas mendimit tuaj, cili është IDE më e mirë për zhvillimin e uebit? Cila është zgjedhja juaj për IDE më të mirë për nevojat tuaja specifike? Ende pyesni veten, “isfarë është një IDE?” Ndani përvojën tuaj në komentet më poshtë.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map